نیروی دریایی ارتش خلق چین همزمان با ورود ناوگروه انگلیسی در دریای چین جنوبی در حال برگزاری رزمایش در این دریا است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، هم آمریکا و هم چین یکدیگر را به بی ثبات کردن دریای چین جنوبی با انجام رزمایش‌ها متهم می‌کنند اما چین، خط ساحلی طویلی در منطقه دارد در حالی که آمریکا هزاران مایل از این قلمرو دور است. حالا هم انگلیس وارد صحنه شده و ناوگروه خود را در منطقه مستقر کرده است.
از روز دوشنبه تا پنجشنبه، نیروی دریایی ارتش خلق چین دو منطقه در ساحل گوآنگدونگ واقع در جنوب چین و در دریای چین جنوبی را برای انجام این رزمایش به روی عبور و مرور کشتی‌ها بسته است.
در گزارش روزنامه گلوبال تایمز چاپ چین به نام ناوهایی که در این مانور دریایی حضور دارند، اشاره نشده اما بر اساس تصاویر ماهواره‌ای از آژانس فضایی اروپا، ناو هواپیمابر “شاندونگ” نیروی دریایی خلق چین و همچنین کشتی آبی-خاکی “هاینان” در دریای چین جنوبی هستند.
گلوبال تایمز همچنین به این نکته اشاره دارد که همزمانی برگزاری این مانورهای دریایی احتمالا با ورود ناوگروه انگلیسی به منطقه تلاقی زمانی ندارد که روز دوشنبه در سنگاپور پهلو گرفت اما این روزنامه در عین حال می‌نویسد که این رزمایش‌ها برای نشان دادن آمادگی نیروی دریایی ارتش خلق چین صورت گرفته است که نگران فعالیت‌های آمریکا و متحدانش در آب‌های اطراف چین در ماه‌ها و سال‌های اخیر است.
ناوگروه جدید انگلیسی شامل یک ناو هواپیمابر ۷۲ هزار تنی است که در مه سال جاری میلادی نخستین سفرش را انجام داد و در بسیاری از بنادر جهان از جمله آمریکا و هند پهلو گرفت.
ماه گذشته میلادی، دومینیک راب، وزیر خارجه انگلیس به کمیته امور خارجی مجلس عوام این کشور گفت:‌ قطعا انجام رزمایش و دفاع از حقوق کشور، حق ماست و ما این رزمایش را از آب‌های قلمروی اوکراین تا دریای چین جنوبی انجام می‌دهیم.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به خبر رسیدن ناوگروه انگلیسی به سنگاپور گفت: پکن قاطعانه مخالف قدرت نمایی است و این مساله حق حاکمیت و امنیت چین را تضعیف می‌کند و تخریب کننده صلح و ثبات منطقه است. اگر ناوهای انگلیسی در آب‌های بین‌المللی باقی بمانند، حق آنها رعایت می‌شود.
انگلیس از اقدامات آمریکا در راستای بی اثر کردن ادعاهای قلمرویی چین در چندین منطقه در دریای چین جنوبی که مورد ادعای چند کشور منطقه‌ای شامل فیلیپین،‌ برونئی، مالزی و ویتنام است، حمایت کرده است.
انتهای پیام

source

توسط jahankhabari