هم نخست وزیر و هم وزیر خارجه انگلیس تاکید کردهاند که هیچ شکستی در جمعآوری اطلاعات مربوط به افغانستان وجود ندارد و مدعی شدهاند که فروپاشی نیروهای افغان در نتیجه تهاجم طالبان خیلی زودتر از پیش بینیها رخ داده و حالا کمیته اطلاعاتی انگلیس این مساله را بررسی میکند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، کمیته امنیت و اطلاعات پارلمان انگلیس به احتمال زیاد درخواست دسترسی به تحلیل سری اطلاعاتی را میدهد که شامل خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان و تصرف کابل توسط طالبان میشود.
گزارش شده این کمیته به ریاست “جولیان لویس”، از حزب محافظهکار به دنبال ارزیابیهای کمیته مشترک اطلاعات مرتبط با افغانستان پس از آن است که وزرای انگلیسی مدعی شدند درباره سرعت برقآسای تصرف کابل و سراسر افغانستان توسط طالبان غافلگیر شدهاند.
همچنین در میان جامعه اطلاعاتی انگلیس یک تردید رو به رشد وجود دارد مبنی بر اینکه لندن بابت پیشبینی اوضاع در افغانستان هراس دارد.
درضمن، یکی از روسای مبارزه با تروریسم سی.آی.ای مدعی شده که به دولتهای دونالد ترامپ و جو بایدن، روسای جمهوری سابق و کنونی آمریکا هشدارهای اطلاعاتی احتمال فروپاشی و سقوط افغانستان در پی خروج عجولانه از این کشور داده شده بود. ارزیابیهای اطلاعاتی در نهایت مشخص کرد که ارتش افغانستان شاید ظرف چند روز به واسطه تهاجم طالبان از هم فروپاشد.
داگلاس لندن، رئیس سابق مقابله با تروریسم سی.آی.ای در جنوب و جنوب غرب آسیا گفته که بایدن در بهترین حالت گمراه کننده بود و ادعا میکرد همه چیز سریعتر از آنچه پیشبینی کرده بودیم، آشکار شده است. سی.آی.ای پیش بینی کرد که این یک سناریوی احتمالی است. در حالیکه مطمئنا به تصویر کشیدن شوک و محاسبه اشتباه مقامات آمریکایی در مورد سقوط فاجعهبار و سریع افغانستان به دست طالبان به عنوان یک شکست اطلاعاتی راحت است، واقعیت بسیار بدتر اینهاست.
بوریس جانسون و دومینیک راب، نخست وزیر و وزیر خارجه انگلیس پیشتر تاکید داشتند که سرعت سقوط افغانستان به دست طالبان پیشبینی نمیشود و وقتی که شبهنظامیان طالبان حملات تهاجمی خود را افزایش دادند و در نهایت ۱۵ اوت کابل را گرفتند، هر دوی آنها در تعطیلات بودند.
انتهای پیام
هیچ ناکامی اطلاعاتی در واقع وجود ندارد هیچ شگفتی در میان کسانی که از بطن جامعه افغانستان + اصول اولیه غربی ها اطلاع دارند وجود ندارد. یکم، در افغانستان چیزی برای پیروزی وجود ندارد. دوم، احساسات بیگانه ستیزی در افغانستان اوج گرفته بود. و بلاخره گذشته ار اینها، طبق نظریه برخورد تمدن ها هانتینگتون، اصولا چرا غرب باید هزینه توسعه و پیشرفت افغانستان را بپردازد؟
