به گزارش خبرنگار فرهنگی اxdخباری تسنیم، حجتالاسلام امیرمحسن عرفان، عضو هیئت علمی دانشگاه معارف اسلامی و کارشناس تاریخ فرهنگ و تمدنش، در متنی تحت عنوان «榕突.”+ طرح «تناقض تمدنی انقلاب اسلامی با اندیشۀ منجیگرا(ansihonی صهیونیسم» نوشته است:
### اسلام بر اساس قرآن و کلام اهل بیت، تقابلی بین حق و باطل را به عنوان جنبهای از حرکت تاریخ و تمدن مطرح میکند. این تقابل تمدنی بین حق و باطل است که اساس حرکت تاریخی را تشکیل میدهد. باید توجه داشت که درگیری بین حق و باطل سیاسی یا اقتصادی نیست، بلکه یک درگیری تمدنی است که میتواند منقرض شود اگر یکی از طرفین از ماهیت خود تنSqlServer گردد.
### در زمان معاصر، درگیری تمدنی این دو جبهه به یک مرحله مهم رسیده است. در این مرحله، اندیشگان و تفاسیری که به منجی موعود و نگاه آخرالزمانی معطوف هستند، مطرح شدهاند. صهیونیسم یک ایده و تفکر است که بر بازیگری اصلی موباشر نجات و بسترسازی ظهور موعود معتقد است. در باور صهیونیسم، اشغال فلسطین به منظور زمینهسازی برای ظهور مسیح است. بر اساس این ایده، مسلمانان فلسطین هیچ ارزشی ندارند و هیچ حقی ندارند. هر اقدام اسرائیلی که در این راستا صورت میگیرد، از لحاظ تفکر صهیونیسم، اقدامی الهی است و باید حمایت شود.
### از سال ۱۸۹۷ میلادی، هنگامی که در کنگره یهودی در آغاز قرن بیستمه تصمیم بر اشغال فلسطین گرفته شد، تحولاتی صورت گرفت تا همین اشغال ممکن شود. سال ۱۹۱۷، با قرارداد بالفور، بریتانیا متعهد شد فلسطین را به مثبۀ سرزمین یهودی بشناسد. پس از تجزیه امپراتوری عثمانی در سال ۱۹۲۰، قیمومیت فلسطین به بریتانیا رسید و در سال ۱۹۴۸، فلسطین اشغال شد و دولت اسرائیل با این هدف اعلام شد.
### وحدتی که در جبهۀ باطل برای دفاع از اسرائیل وجود دارد، بر تفاسیر بدعتآمیز از منجی و نجات مبتنی است. در نگاهی که به اشغال فلسطین و نقش اسرائیل در این مسئله میباشد، ملاحظه میشود که بر اصولی استوار است. یکی از مهمترین این اصول، تفسیر تحت اللفظی و افراطی از کتاب مقدس است. این تفسیر باعث شده که یهودیان حق الهی بر تملک فلسطین را بپذیرند. این حق الهی اساس تفاوتپذیری نژادی در صهیونیسم مسیحی و یهودی را ایجاد کرده است. تبعیض نژادی و پاکسازی قومی در فلسطین از این اصول نشأت گرفته است. خوانشهای معطوف به منجی و موعود در صهیونیسم مسیحی و یهودی بر پایه نژادپرستی و تبعیض نژادی است.
### یکی دیگر از اصول بدعتآمیز این تفسیر، بازگشتگرایی است که کلیسای پروتستان انجیلی در آمریکا از آن حمایت میکند. این تفکر بر این باور استوار است که بازگشت به سرزمین موعود برای ظهور مسیح مقدس است. این کلیه امور به اشغال فلسطین به عنوان یک بهانه تحقق مییابد.
### فرجامشناسی و نجاتیگری به شدت در تفکر صهیونیسم مسیحی و یهودی ریشه دارند. این مفاهیم جداییپذیر از تفاسیر بدعتآمیز صهیونیسم جهانی نیستند. اسرائیل به عنوان بازیگر اصلی در این ماجرا از تفکر صهیونیسم یهودی برداشت میشود که اهمیتی در عملکرد آن نیست، زیرا بر اساس این تفکر، خداوند خواهان وقوع آن است.
### در نهایت، در سال ۱۹۷۹، با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، یک جبههای تقابلی بین حق و باطل شکل گرفت. این انقلاب بر اساس خوانشها و تفاسیر از منجی و نجات در اسلام بود. مرحوم امام خمینی (ره) انتظار را به عنوان یک فرایند تمدنی برای زمینهسازی برای ظهور مهدی موعود تفسیر کرد. این تفسیر باعث شد که در مقابل نسخۀ کاذب نجات صهیونیسم مسیحی و یهودی، یک خوانش و تفسیر قدسی و تمدنی از مهدویت در اسلام مطرح شود.
### انقلاب اسلامی ایران به یک رقیب مدیریتی برای صهیونیسم تبدیل شد. این انقلاب با پیروزی اسلامی، پارادایم سلطت صهیونیسم را مواجه با چالشهای جدی کرد. انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک پدیده فکری و اندیشهای در جهان اسلام، غرب و صهیونیسم مسیحی و یهودی را به چالش کشید.
### چالش اقناع و همراهسازی بزرگترین چالش تمدن غرب و صهیونیسم است. پس از پیروزی انقلاب، آمریکا نتوانست بالای این چالشها برتری پیدا کند.
### تمدن غرب و صهیونیسم ایران اسلامی را به عنوان یک رقیب تمدنی میشناسند. این درگیری میان انقلاب اسلامی و غرب بر پایه تمدنی است و ایران اسلامی بر اساس ابزار فراتر از قدرت مادی و عریان موضع گرفته است.
### مسائل مربوط به نجات و منجی در عمق درگیری میان صهیونیسم و انقلاب اسلامی مهم هستند. در زمانهای که با پیچ تاریخی مواجه هستیم، این مسائل در گفتمان سیاستمداران جهانی و توجه بزرگترین مؤسسات فیلمسازی جهان مطرح شدهاند.
### در نهایت، درک اقتضائات زمانی و شناسایی عمق درگیری بین حق و باطل از اهمیت بیشتری برخوردار است. توجه به ابزار و ابزار فراتر از قدرت مادی در مهندسی تمدنی و بصیرت تمدنی حائز اهمیت است.
انتهای پیام