اتحادیه اروپا ۱۰میلیون یوروی دیگر (معادل ۸۰۰ میلیون افغانی) برای بهبود سلامت روان و رسیدگی به اختلالات مصرف مواد مخدر در افغانستان اختصاص داد.
این کمک مالی اتحادیه تضمین میکند که سازمان جهانی بهداشت(WHO) و دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد(UNODC) بتوانند دسترسی وسیعتری به خدمات درمانی و توانبخشی سلامت روان و بخش سوء مصرف مواد مخدر فراهم آورند. این اقدام به ویژه برای کمک به جمعیتهای آسیب پذیر در افغانستان، از جمله زنان و دختران موثر است.
رافائلا آیودیس، قائم مقام نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان در نشست مشترک با مقامهای سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: «برای ما مهم است تا افرادی که در افغانستان با مساله سلامت روان و اختلال مصرف مواد دست و پنجه نرم میکنند به خدمات بهداشتی جامع دسترسی داشته باشند. برای ما مهم است تا به این افراد کمک شود تا دوباره در جامعه ادغام شوند. به همین دلیل اتحادیه اروپا تصمیم گرفته است که بودجهاش را برای همکاری با دو شریک خود در این زمینه [سازمان جهانی بهداشت و دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد] افزایش دهد.»
لو داپنگ، نماینده سازمان جهانی بهداشت در افغانستان نیز در این نشست گفت: «حمایتهای اتحادیه اروپا در تسهیل درمان سوء مصرف مواد مخدر و ارایه خدمات توانبخشی برای جمعیتهای آسیبپذیر در افغانستان ضروری است.»
او افزود: «این بودجه ۱۰ میلیون یورویی به طور قابل توجهی میتواند پروژه ما برای مقابله با چالش سلامت روان و اختلال مصرف مواد مخدر در افغانستان را بهبود بخشد.»
۱۰ درصد جمعیت افزایش معتاد هستند
افغانستان نزدیک به ۴ میلیون مصرف کننده مواد مخدر دارد که ۱۰ درصد جمعیت این کشور را شامل میشود. وخامت بحران در افغانستان موجب شده تا اغلب مراکز درمانی و بازپروری مواد مخدر با مشکلاتی مواجه شوند و مصرفکنندگان مواد مخدر نیز به درمان دسترسی نداشته باشند.
آنوبا سود، نماینده دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در افغانستان در همین زمینه توضیح داد: «اختصاص این بودجه برای رسیدگی به سوء مصرف مواد مخدر و اختلالات مرتبط با آن در افغانستان از طریق افزایش دسترسی به خدمات درمان و بازپروری بسیار مهم است.»
افزایش مصرف شیشه در افغانستان
سازمان ملل سپتامبر ۲۰۲۳ از افزایش قابل توجه قاچاق ماده مخدر «شیشه» در افغانستان خبر داده بود.
طالبان نیمه اوت ۲۰۲۱ بار دیگر قدرت را در افغانستان در دست گرفت. آنها آوریل ۲۰۲۲ هرگونه تولید مواد مخدر در این کشور را ممنوع اعلام کردند. این کشور تولیدکننده اصلی تریاک در جهان به شمار میآید. خبرگزاریها بارها گزارشهای تصویری از تخریب مزارع خشخاش توسط نیروهای طالبان مخابره کردهاند.
تخریب ۱۲ هزار جریب زمین تحت کشت مواد مخدر
عبدالمتین قانی، سخنگوی وزارت داخله طالبان نیز پیشتر خبر داده بود که آنها «۶۴۴ کارخانه و حدود ۱۲ هزار جریب زمین را که در آن مواد مخدر ممنوعه کشت، فرآوری یا تولید میشد، تخریب کردهاند.»
در وبسایت دفتر نمایندگانی افغانستان اتحادیه اروپا گزارش شده «بودجه اولیه ارائه شده توسط اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲ نقش اساسی در تقویت سلامت روان و خدمات اختلال مصرف مواد مخدر در افغانستان داشت. علاوه بر این، کارکنان بخش مراقبت درمانی و بهداشت در سراسر افغانستان تحت آموزشهای جامع در زمینه مدیریت سلامت روان و اختلالات مواد مخدر قرار گرفته و به دانش و مهارت ضروری برای ارائه مراقبت و حمایت موثر از افراد نیازمند مجهز شدهاند.»
source