در این مصاحبه تفصیلی، او جنبه‌های متعدد توجه به گردشگری پایدار و حفاظت از محیط‌ زیست را در طرح‌های گوناگون نئوم بیان می‌کند و تاکید دارد که این پروژه بزرگ به دنیا نشان خواهد داد که در حوزه پایداری چه پیشرفت‌هایی ممکن است.

بوش با اشاره به اقدام‌های متعدد عربستان سعودی برای حفاظت از محیط‌زیست گفت: «شهر نئوم، با ویژگی‌هایی که دارد، می‌تواند دستاوردهای چشمگیری برای آینده بشر داشته باشد و آنچه را در حوزه گردشگری پایدار ممکن است به جهان نشان دهد.»

شهر نئوم شامل شهر عمودی لاین، مرکز تجاری اکسیژن، جزیره سنداله، و تفرجگاه کوهستانی تروجنا است که همگی با انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک تامین می‌شوند.

مدیر ارشد محیط‌زیست نئوم درباره توسعه این طرح‌های عظیم گفت: «این پروژه‌ها امکان مناسبی‌ برای تبدیل چشم‌انداز زندگی پایدار به واقعیت‌اند. این محوطه سبز است که ما را قادر می‌کند زیرساخت‌هایی را بسازیم که به آن‌ها نیاز داریم و، با توجه به محیط، از بهینه‌ترین مصالح ساختمانی پایدار استفاده کنیم.»

او ضمن تاکید بر اینکه نئوم برای تولید انرژی پاک از باد و خورشید کمک می‌گیرد، افزود: «یکی از بلندپروازانه‌ترین توسعه‌های شهری پایدار در جهان، که شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، برنامه‌ریزی کرده است، از نوآوری‌های حوزه انرژی و آب و هیدروژن بهره می‌گیرد و امکان استفاده از سوخت‌های پایدار را فراهم می‌کند.»

به گفته او، نئوم نخستین فضای گردشگری است که هیدروژن سبز در مقیاس عظیم تولید می‌کند. این محوطه به‌دلیل نزدیکی به دریای سرخ و فراوانی منابع خورشیدی و بادی و آبی می‌تواند راه را برای اقتصاد هیدروژنی در جهان هموار کند.

ریچارد بوش تاکید کرد که شهر نئوم نه‌تنها در نظر دارد بر مبنای گردشگری پایدار استوار باشد، بلکه می‌خواهد مرجعی برای سبزتر شدن شهرهای جهان نیز باشد.

او افزود: «از طریق شهر نئوم در حال بررسی چگونگی حل کردن مشکلات جهانی مانند تغییرات آب‌وهوایی و فرایند ساخت‌وساز سبز هستیم. این منطقه قصد دارد ابزاری راهنما در یافتن راه‌هایی برای کاهش انتشار کربن باشد.»

این متخصص محیط‌زیست ادامه داد: ‌«پیشرفت‌های فناوری به این معنی است که مکان‌هایی که به‌طور سنتی ساخت‌وساز در آن‌ها چالش‌برانگیز بود- مناطقی با گرما و آب محدود- در حال تبدیل شدن به گزینه‌های مناسب‌اند و این مناطق توانایی آن را دارند که به مرزهای چشمگیری برای آینده بشر تبدیل شوند.»

او ضمن اشاره به استفاده از روزآمدترین فناوری‌های دنیا در توسعه شهر نئوم گفت: «سیاست انرژی نئوم مبتنی بر دو نکته کلیدی است: اول، کاهش میزان انرژی مصرفی، و دوم، تامین انرژی مصرف‌شده از منابع صددرصد تجدیدپذیر. درمورد آب نیز، هدف نئوم به حداقل رساندن هزینه‌ها و جلوگیری از آلودگی است. این به معنای بازیافت صددرصدی فاضلاب، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، و استخراج آب دریا است.»

ریچارد بوش بر حفاظت از ذخایر طبیعی شامل گیاهان، جانوران، مرجان‌ها، و صحراها نیز تاکید کرد و افزود: «شهر نئوم، به‌عنوان بخشی از ماموریت گردشگری پایدار، ابتکار سبزش را با همکاری مرکز ملی پوشش گیاهی و مبارزه با بیابان‌زایی راه‌اندازی کرده است. بر این مبنا، به‌عنوان بخشی از برنامه احیای دست‌کم ۱.۵ میلیون هکتار زمین، کاشت ۱۰۰ میلیون درخت، درختچه، و علف بومی تا سال ۲۰۳۰ برای کمک به احیای زمین‌های تخریب‌شده و ترمیم زیستگاه‌های حیات وحش در طرح نئوم منظور شده است. برای رسیدن به این هدف، در نئوم در ۱۲ ماه آینده ۱۶ میلیون درخت کاشته خواهد شد.»

 بوش در بخش دیگری از گفته‌هایش به شفافیت کامل در مورد اثر زیست‌محیطی نئوم اشاره کرد و گفت: «در این پروژه عظیم، ابزارهایی را به کار می‌گیریم که ما را قادر می‌سازند خودمان را مسئول بدانیم و به پیشبرد نوآوری و تحول ادامه دهیم. همه این‌ها به‌دلیل آن است که عمیقا به عملکرد زیست‌محیطی اهمیت می‌دهیم و قصد داریم با استفاده از فناوری، به توسعه سبز و پایدار در نئوم عربستان سعودی برسیم.»

source

توسط jahankhabari.ir