سازمان ملل متحد روز دوشنبه هشدار داد که تعهدات کشورهای جهان برای کاهش گازهای گلخانه‌ای، سیاره زمین را در طول قرن جاری به سوی افزایش فاجعه بار دما تا ۲.۹ درجه سانتیگراد سوق خواهد داد.

آگهی

سازمان ملل متحد روز دوشنبه هشدار داد که تعهدات کشورهای جهان برای کاهش گازهای گلخانه‌ای، سیاره زمین را در طول قرن جاری به سوی گرمایشی فاجعه بار تا ۲.۹ درجه سانتیگراد سوق می‌دهد.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد در آستانه برپایی کنفرانس آب و هوایی «کُپ۲۸» از رهبران کشورها خواسته است تا «تلاش مضاعفی» در راستای تعهدات خود انجام دهند.

آخرین گزارش برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد با موضوع شکاف موجود بین نیازها و چشم اندازها در ارتباط با انتشار گازهای گلخانه‌ای حکایت از آن دارد که دمای زمین در طول قرن جاری به نسبت دوران پیش از صنعتی شدن ۳ درجه سانتی‌گراد گرم‌تر خواهد شد.

بر اساس این سند که اندکی پیش از برپایی گفتگوهای آب و هوایی در کنفرانس «کُپ۲۸» دُبی (۳۰ نوامبر و ۱۲ دسامبر) منتشر شده، اجرای تعهدات کنونی آب و هوایی کشورهای جهان با در نظر گرفتن وعده‌هایی که هیچ قید و شرطی برای آنها در آینده لحاظ نشده این افزایش دما را تنها به ۲.۹ درجه سانتی‌گراد محدود می‌کند.

این میزان با در نظر گرفتن تعهدات مشروط کشورها به عنوان مثال شرط تامین مالی و یا تلاش سایر کشورها به ۲.۵ درجه سانتی‌گراد کاهش می یابد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، خواستار آن شده است که «رهبران جهان تلاش‌های خود را با جاه‌طلبی‌ها و اقدامات بی‌‌سابقه و نیز کاهش چشم‌گیر انتشار گازهای گلخانه‌ای مضاعف کنند.»

آقای گوترش روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران تاکید کرد که این «مستلزم قطع ریشه‌های سمی بحران آب‌وهوایی یا همانا استفاده از سوخت‌های فسیلی است.»

اینگر اندرسن، مدیر، مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد به فرانس‌پرس گفت: «کارهای زیادی باید انجام داد زیرا در حال حاضر در جایی که باید باشیم، نیستیم؛ کشورها باید انتشار دی‌اکسید کربن را به طور چشمگیری کاهش دهند.»

وی با اشاره به امکان محدود کردن افزایش دمای زمین از ۲.۵ تا ۲.۹ درجه سانتی‌گراد تاکید کرد: «با توجه به شدت تأثیرات آب و هوایی که در حال حاضر شاهد آن هستیم، هیچ یک از این دو نتیجه مطلوبی نیست.»

توافق پاریس در خطر است

این سطح از گرمایش به اندازه‌ای زیاد است که نمی توان امیدوار بود رویدادهای شدید ناشی از تغییرات آب و هوایی را محدود کند.

این در حالیست که با میانگین افزایش دمای ۱.۲ سانتی‌گرادی فعلی شاهد رویدادهایی غیرقابل کنترل نظیر آتش سوزی‌های گسترده، سیل های ویرانگر یا خشکسالی هستیم که همگی متاثر از تغییرات اقلیمی است.

در گزارشی که روز دوشنبه منتشر شد نسبت به روند «پر شتاب» ثبت رویدادهای بی‌سابقه آب و هوایی ابراز نگرانی شده است.

بر اساس آنچه رصدخانه کوپرنیک اروپا بر آن صحه گذاشته، دیگر تقریباً ثابت شده است که سال ۲۰۲۳ گرم ترین سال ثبت شده در تاریخ خواهد بود.

این چشم انداز نگران‌کننده همچنین خطر فراتر رفتن از اهداف توافقنامه ۲۰۱۵ پاریس را نشان می دهد که حفظ میانگین افزایش دمای جهانی « زیر ۲ درجه سانتی‌گراد» و ادامه تلاش‌ها برای محدود کردن آن به ۱.۵ درجه سانتیگراد مد نظر قرار گرفته بود.

به موجب ارزیابی‌های برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد «احتمال محدود کردن افزایش دمای زمین به ۱.۵ درجه سانتیگراد در خوش‌بینانه ترین حالت تنها ۱۴ درصد است.»

اینگر اندرسن، مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد با درخواست از اقتصادهای بزرگ (ایالات متحده، اتحادیه اروپا، چین، عربستان سعودی و غیره) برای تلاش بیشتر در جهت کاهش تبعات ناشی از تغییرات اقلیمی، می‌گوید: «وقتی می‌بینیم که کشورهای گروه ۲۰ مسئول انتشار ۷۶ درصد از گازهای گلخانه‌ای در جهان هستند، می‌دانیم چه کسی باید مسئولیت اساسی را بر عهده بگیرد.»

به گفته این مدیر ارشد سازمان ملل ۱۹۳ کشور در جهان وجود دارد اما آنچه ۱۷۳ کشور دیگر انجام می‌دهند تفاوتی رقم نمی‌زند.

انتشار گازهای گلخانه‌ای در سال ۲۰۳۰، باید ۲۸ درصد به نسبت آنچه در سیاست‌های کنونی مبنی بر حفظ میانگین افزایش دما زیر ۲ درجه سانتی‌گراد پیش‌بینی شده، کاهش یابد؛ این میزان در صورت پیش‌رفتن به سمت دستاورد بلندپروازانه کاهش میانگین تا ۱.۵ درجه سانتی‌گراد باید ۴۲ درصد کمتر باشد.

آگهی

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید


source

توسط jahankhabari.ir