نیروی انتظامی ایران می‌گوید حمله مسلحانۀ بامداد جمعه ۲۴ آذر (۱۵ دسامبر) به یک پاسگاه انتظامی در شهرستان راسک واقع در استان سیستان و بلوچستان، دست‌کم ۱۲ کشته در میان ماموران پلیس برجای گذاشته است و دست‌کم ۸ نفر نیز زخمی شده‌اند.

آگهی

بنا بر اعلام مجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور، این حادثه ساعت ۲ بامداد جمعه روی داده است و در جریان آن ۱۰ مهاجم به یکی از پاسگاههای انتظامی راسک حمله کردند.

مهاجمان همچنین «برای جلوگیری از رسیدن نیروهای کمکی» در مسیر نیروهای اعزامی به این منطقه، کمین کردند.

اگرچه او اعلام کرده بود که ۱۱ نفر از نیروهای فراجا در جریان تبادل آتش میان طرفین کشته شدند، اما در اواخر روز جمعه رسانه‌های ایران شمار کشته شدگان این حادثه را به نقل از معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان ۱۲ نفر اعلام کردند.

گروه «جیش‌العدل» مسئولیت این حمله مسلحانه را برعهده گرفته است.

به گفته مجید میراحمدی، ۲ نفر از مهاجمان نیز کشته‌ و یک نفر زنده اسیر شده که اکنون «در اختیار نیروهای اطلاعاتی و انتظامی است».

برخی رسانه‌های ایران نیز اعلام کردند که سایر مهاجمان «از محل متواری شده‌اند»؛ با این وجود میراحمدی اعلام کرد که «آنها موفق به فرار به آن سوی مرزها نشدند و منطقه در محاصره است».

تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی در بامداد جمعه نیز بالگردهای نظامی را در حال گشت‌زنی در مرز ایران و پاکستان نشان می‌داد.

سیستان و بلوچستان یکی از استان‌های فقیر ایران است و در کنار محرومیت و فقر اقتصادی، با مشکلاتی همچون فعالیت باندهای مواد مخدر نیز دست و پنجه نرم می‌کند.

زاهدان، مرکز این استان که یکی از معدود شهرهای سنی‌نشین ایران محسوب می‌شود، طی یک سال اخیر بارها صحنه اعتراضات (گاه مرگبار) بویژه پس از تجاوز یکی از فرماندهان انتظامی منطقه (چابهار) به یک دختر نوجوان بود.

این اعتراضات پس از مرگ مهسا امینی، دختر ۲۲ ساله اهل سقز در بازداشتگاه گشت ارشاد تهران، شدیدتر شد.

واکنش‌های داخلی و بین‌المللی به حملۀ راسک

بنا بر گزارش ایرنا، در پی این حادثه راجا پرویز اشرف، رئیس مجلس ملی پاکستان این حادثه را محکوم کرده و مراتب تسلیت و همدردی خود را با دولت و ملت ایران ابراز کرده است. 

سفیر پاکستان در ایران نیز این حمله را محکوم کرد.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه، عصر جمعه حادثه راسک را «جنایت تروریست‌های تجزیه‌طلب و مزدور بیگانگان» خواند و محکوم کرد. او افزود که دستگاه دیپلماسی ایران با دستگاه‌ها و نهادهای ذیربط کشور برای «تعقیب و مجازات» عاملان این حمله، همکاری خواهد کرد.

امیر سعید ایروانی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز در نامه ای به آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان ملل نوشت که «جمهوری اسلامی ایران، فورا از دبیرکل و شورای امنیت می‌خواهد این حمله را صریح و با شدیدترین عبارات ممکن محکوم کنند».

او در این نامه افزود که این درخواست، با توجه به موضع دبیرکل همچنین رویه ثابت شدۀ شورای امنیت که همواره از طریق قطعنامه‌ها تروریسم را تهدیدی جدی برای صلح و امنیت بین‌المللی می‌دانند، همسو است.

سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فراجا اعلام کرد که به دستور احمدرضا رادان فرمانده کل انتظامی ایران، هیاتی برای بررسی این حادثه به شهرستان راسک اعزام شده است.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه نیز با صدور بیانیه‌ای این اتفاق را تسلیت گفت و از مسئولان دستگاه قضایی استان سیستان و بلوچستان خواست تا اقدامات لازم را برای «دستگیری و به کیفر رساندن تروریست‌های وابسته به استکبار جهانی» انجام دهند.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

آگهی

پیش‌تر در مرداد سال جاری، در جریان تیراندازی به واحد گشت پلیس‌راه در محور خاش ـ تفتان، تعداد ۴ مامور پلیس کشته شده بودند.

علیرضا شهرکی، رئیس پلیس آگاهی سراوان نیز در حادثه‌ای مشابه در بهار امسال، در خیابان هدف تیراندازی قرار گرفته و کشته شده بود.

واکنش مولوی عبدالحمید: تسلیت می‌گویم؛ نباید امنیت استان به هم بخورد

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در واکنش به حمله مسلحانه به پاسگاه انتظامی شهرستان راسک در استان سیستان و بلوچستان، ضمن ابراز تاسف از این حادثه و تسلیت به بازماندگان گفت که این حمله نباید منجر به بی‌امنیتی در این استان شود.

وی با دعوت نمازگزاران به رعایت آرامش و سکوت پس از پایان مراسم نماز جمعه گفت: «آنچه که حیاتی و مهم است، این است که امنیت استان مراعات شود و امنیت ما به هم نخورد.»

ایرنا همچنین به نقل از مولوی عبدالغنی دهانی، مدرس حوزه علمیه اهل سنت زاهدان نوشت: «پشت پرده حملات تروریستی در کشور بویژه سیستان و بلوچستان، سرویس‌های جاسوسی اسرائیلی‌ و آمریکایی هستندکه از لحاظ فکری و تجهیزاتی مزدوران را تجهیز می‌کنند.»

آگهی

source

توسط jahankhabari.ir