بالگردهای آمریکایی در دریای سرخ در آخرین روز سال ۲۰۲۳ با مهار حمله نیروهای حوثی یمن به یک کشتی باری سه شناور حوثیها را غرق کردند.
بنا به گزارشها ۱۰ جنگجوی نیروهای حوثی در جریان عملیات نیروهای آمریکایی کشته شدند. کشتی باری که هدف حمله حوثیها قرار گرفته بود متعلق به شرکت حمل و نقل دریایی مرسک بود.
این شرکت اعلام کرده است که در پی این حادثه رفت و آمد همه کشتیهایش از دریای سرخ را به مدت ۴۸ ساعت متوقف میکند.
ارتش آمریکا همچنین از سرنگونی دو موشک بالستیک پرتابشده از طرف نیروهای حوثی به سمت کشتی باری سخن گفته است.
نبرد دریایی روز یکشنبه در حالی به وقوع پیوست که آمریکا حدود ده روز پیش از تشکیل ائتلافی بینالمللی برای مقابله با حملات حوثیها در دریای سرخ خبر داده بود.
حملات نیروهای حوثی به کشتیهای باری در دریای سرخ و خلیج عدن به دنبال حملات اسرائیل به نوار غزه آغاز شد.
دریای سرخ گذرگاه دریایی مهم کشتیهای باری برای عبور از کانال سوئز است. تخمین زده میشود که حدود ۱۲ درصد از مبادلات تجاری جهان از این مسیر دریایی صورت میگیرد.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
برخی از رسانههای بریتانیایی گزارش دادهاند که نیروی هوایی این کشور برای حمله به مواضع حوثیهای یمن آماده میشود. دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا روز یکشنبه در گفتگوی تلفنی با همتای ایرانی خود هشدار داده بود که تهران برای حل تنش در دریای سرخ مسئولیت دارد.
وزیر دفاع بریتانیا نیز از آمادگی کشورش برای انجام «اقدامی مستقیم» علیه حوثیهای یمن سخن گفت. گرانت شاپس گفت: «اگر از دریای سرخ محافظت نکنیم ممکن است کسانی که به دنبال تهدید ما در جای دیگر هستند جسورتر شوند از جمله در دریای جنوبی چین و کریمه!»
سخنگوی دولت بریتانیا نیز گفت که برنامهریزی برای «طیفی از سناریوها» در جریان است.
در مقابل رسانههای ایران گزارش دادهاند که یک ناو نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی تنها ساعاتی پس از تهدید بریتانیا وارد دریای سرخ شده است. بنا به همین گزارش علاوه بر ناو البرز یک کشتی اطلاعاتی و پشتیبانی ایران به نام بهشاد نیز به دریای سرخ اعزام شده است.
ایران در جریان جنگ داخلی یمن از نیروهای حوثی حمایت میکرد و مقامهای ایرانی از این گروه به عنوان بخشی از «محور مقاومت» در برابر اسرائیل در منطقه یاد میکنند.
رسانههای ایرانی هدف از اعزام ناو البرز به دریای سرخ را «حراست از خطوط کشتیرانی ایران» عنوان کردهاند.
source