بلژیک که ریاست دورهای اتحادیه اروپا را برعهده دارد انتخابات پیش روی ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا را محلی برای به آزمایش گذاشته شدن دموکراسی میداند.
ریاست کنونی اتحادیه اروپا در این زمینه هشدار داد که پایههای دموکراسی در جریان انتخابات نوامبر ایالات متحده در بوته آزمایش قرار خواهد گرفت.
الکساندر دو کرو، نخست وزیر بلژیک که کشورش در حال حاضر ریاست دورهای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد همچنین گمانهزنیها و سناریوهایی را در این زمین پیش کشید که به اعتقاد او میتواند اتحاد بسیار دیرین دو سوی آتلانتیک را به شکلی جدی به چالش بکشد.
وی در این خصوص تصریح کرد: «اگر سال ۲۰۲۴ باز هم -اول آمریکا- را برای ما به ارمغان بیاورد، واقعاً بیش از هر زمان دیگری «اروپا به تنهایی» راه خود را خواهد رفت.»
نخست وزیر بلژیک این سخنان را تنها چند ساعت پس از پیروزی قاطع دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا در رقابتهای میانحزبی جمهوریخواه در آیووا، در جریان نطقی در پارلمان اتحادیه اروپا بیان کرد.
کنایه سخنان او به دولت تحت ریاست دونالد ترامپ در سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ بازمیگردد، زمانی که روابط ایالات متحده با اروپا به دلیل نزاعهای تقریباً بیوقفه فرا آتلانتیک بویژه در زمینه همکاریهای تجاری، امنیتی و نظامی دچار اختلال و تنش شد.
الکساندر دو کرو معتقد است که ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا باید به سرعت تلاش کنند تا بیشتر روی پای خود بایستند و در صورت پیروزی ترامپ در نوامبر، «ما به عنوان اروپاییها نباید از این چشم انداز هراس داشته باشیم؛ بلکه باید از آن استقبال کنیم.»
نخست وزیر بلژیک افزود: «ما باید این چشمانداز را در صورت تحقق بپذیریم و اروپا را بر پایههایی محکمتر، قویتر، مستقلتر و متکیتر به خود استوار کنیم.»
وی با اشاره به انتخابات آتی پارلمان اروپا در ماه ژوئن گفت: دموکراسیها و آزادیهای ما امسال در معرض آزمایش قرار خواهند گرفت.
آقای دو کرو افزود: «این آزمایش نه تنها برای انتخابات پارلمانی اروپا، بلکه به همان اندازه برای انتخابات کنگره و ریاست جمهوری آمریکا» مصداق خواهد داشت.
تیهری برتون، کمیسر بازار داخلی اتحادیه اروپا اوایل ماه جاری فاش کرد که ترامپ در زمان ریاست بر کاخ سفید به اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا گفته بود اگر اروپا مورد حمله قرار گیرد، ایالات متحده به اروپا کمک نخواهد کرد.
الکساندر دو کرو در خلال سخنان خود در پارلمان اروپا هشدار داد که آینده اروپا به جنگ در اوکراین بستگی دارد.
وی گفت: «برای آمریکا و سایر متحدان، حمایت از اوکراین یک مسئله استراتژیک است، این ملاحظاتی ژئوپلیتیکی است. برای ما اروپایی ها حمایت از اوکراین مسئلهای حیاتی است.»
مقامات بروکسل همچنین از این بیم دارند که بازگشت ترامپ پایانی باشد بر دوران بدون تنش در روابط تجاری اتحادیه و ایالات متحده و این مسئله در نهایت ضربهای به اقتصاد اروپا وارد کند.
دولت ترامپ در سال ۲۰۱۷ بر واردات فولاد و آلومینیوم اتحادیه اروپا به کشورش تعرفه وضع کرد و مدعی شد که محصولات تولید خارج تهدیدی برای امنیت ملی هستند.
وی وعده داده است که در صورت انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده در سال ۲۰۲۴، مالیات ۱۰ درصدی را بر تمامی کالاهای وارداتی خارجی وضع و حتی عوارض بیشتری بر محصولات وارداتی از چین تحمیل کند.
یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید
source