پارلمان اروپا روز پنجشنبه با تصویب قطعنامهای برای نخستین بار خواستار برقراری «آتش بس دائمی» در غزه و آغاز تلاشهای سیاسی جهت یافتن راه حلی به منظور پایان دادن به جنگ بین اسرائیل و حماس شد.
پارلمان اروپا روز پنجشنبه با تصویب قطعنامهای برای نخستین بار خواستار برقراری «آتش بس دائمی» در غزه و آغاز تلاشهای سیاسی جهت یافتن راه حلی به منظور پایان دادن به جنگ بین اسرائیل و حماس شد.
این قطعنامه که صرفا ماهیت نمادین دارد و از وزن حقوقی قابل ملاحظهای برخوردار نیست پس از مصالحه و رایزنیهای صورت گرفته برای جلب رضایت قانونگذاران راست میانه، در نهایت با ۳۱۲ رای موافق در برابر ۱۳۱ رای مخالف و ۷۲ رای ممتنع به تصویب رسید.
درخواست آتشبس دائم از سوی نمایندگان اروپایی نشاندهنده تغییر قابل توجهی در موضع قبلی پارلمان اروپا است که ماه اکتبر گذشته تنها «وقفه بشردوستانه» برای تسهیلِ جریان کمک رسانی به غیرنظامیان در غزه را خواستار شده بود.
این درخواست در قالب قطعنامهای با ۵۰۰ رای موافق در برابر ۲۱ رای مخالف و ۲۴ رای ممتنع از سوی نمایندگان پارلمان اروپا به تصویب رسیده بود.
قطعنامه جدید پارلمان اروپا برای درخواست آتشبس دائمی در حالی به تصویب رسیده که به گزارش نهاد متولی بهداشت در تشکیلات اداری تحت هدایت حماس، از زمان آغاز حملات اسرائيل تاکنون بیش از ۲۴ هزار نفر در غزه جان خود را از دست دادهاند.
این قطعنامه در حالی با استقبال فراکسیونهای پارلمانی چپ و میانه همراه شد که اعضای حزب راست میانهِ «مردم اروپا» (بزرگترین گروه پارلمانی در استراسبورگ) نسبت به دادن رای موافق به آن خویشتنداری به خرج دادند.
قطعنامه جدید پارلمان اروپا پس از تصویب اصلاحیهای رای آورد که در آن بر مشروط بودن آتشبس به آزادی همه گروگانهای غزه و نیز «برچیده شدن» بساط حماس که در اتحادیه اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می شود، تاکید شده بود.
آنتونیو لوپز-ایستوریز، نماینده حزب مردم اروپا روز سه شنبه طی نطقی در پارلمان اروپا گفته بود: «تا زمانی که حماس و سایر گروه های تروریستی آرمان فلسطین را ربوده و موجودیت اسرائیل، تنها دموکراسی در منطقه را تهدید می کنند، امکان برقراری صلح پایدار وجود ندارد.»
یکی از اعضای دفتر نمایندگی اسرائیل در اتحادیه اروپا در واکنش به این قطعنامه به یورونیوز گفت که تصویب آن نشان می دهد که پارلمان «درکی درست از علت جنگ و ابزار پایان دادن به آن دارد.»
وی افزود: «خوشحالیم که قطعنامه به صراحت اعلام میکند تنها با آزادی بی قید و شرط همه گروگانها و انهدام سازمان تروریستی حماس است که برقراری آتشبس تضمین میشود.»
یک نماینده بلژیکی در زمان رایزنیها برای جلب رضایت مخالفان خواستار یکپارچگی دیدگاه نمیاندگان همه طیفها شده و پیش از رایگیری تاکید کرده بود که پای اعتبار بینالمللی اتحادیه اروپا در میان است.
با وجود دیدگاه مثبت کشورهایی مانند بلژیک، ایرلند و اسپانیا، هنوز رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به یک توافق جمعی برای درخواست آتشبس در جنگ غزه دست نیافتهاند.
یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید
source