وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حالی گفتگوهای جداگانه خود را با همتایان خود از اسرائیل، تشکیلات خودگردان فلسطینی و تعدادی از کشورهای عربی آغاز کرده‌اند که وزیر خارجه عربستان سعودی پیشتر از شروط کشورش برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل سخن گفته بود.

آگهی

فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی در گفتگو با «سی‌ان‌ان» گفته بود که کشورش فقط در صورتی آماده عادی‌سازی روابط خود با اسرائیل است یا به بازسازی غزه کمک می‌کند که روند تشکیل کشور فلسطین برگشت‌ناپذیر باشد.

سخنان فیصل بن فرحان درباره عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو از صریح‌ترین مواضع مقام‌های ارشد عربستان سعودی در این خصوص بوده است.

مناقشه بر سر چگونگی اداره غزه پس از پایان جنگ در این باریکه، آمریکا و متحدان عرب این کشور را در برابر اسرائیل قرار داده است. این موضوع همچنین به مانع بزرگی برای هر گونه برنامه‌ریزی برای غزه پس از جنگ تبدیل شده است.

پیش از آن آغاز جنگ جدید در غزه، آمریکا در تلاش بود تا با میانجیگری میان عربستان سعودی و اسرائیل، موجبات انعقاد یک توافق مهم در خاورمیانه را فراهم کند. بر اساس طرحی که واشنگتن در حال اجرای آن بود، ریاض روابط خود را با تل‌آویو در ازای «تضمین‌های امنیتی آمریکا»، «کمک به برنامه هسته‌ای غیرنظامی عربستان سعودی» و «تلاش برای حل مناقشه اسرائیل و فلسطین» عادی می‌کرد.

ورود خانواده‌های گروگان‌های اسرائیلی به جلسه کمیته مالی کنست

در همین حال ده‌ها نفر از اعضای خانواده‌‌های اسرائیلی‌های گروگان‌ در دست حماس روز دوشنبه ۲۲ ژانویه با ورود به ساختمان پارلمان اسرائیل و قطع نشست کمیته مالی این نهاد، فریاد زدند: «شما اینجا نمی‌نشینید تا آنها آنجا بمیرند.»

آنها همچنین خواستار کناره‌گیری بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و برگزاری انتخابات دوباره در این کشور شدند.

یک‌شنبه شب نیز شماری از اعضای این خانواده‌ها در بیت‌المقدس چادر زدند و اعلام کردند تا زمانی‌که دولت اسرائیل برای آزادی گروگان‌ها توافق کند، در آنجا خواهند ماند.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

خانواده‌های اسرائیلی‌های گروگان‌ در دست حماس در روزهای گذشته با برپایی تظاهرات خیابانی، از دولت اسرائیل خواستند تا برای آزادی عزیزانشان اقدامات بیشتری انجام دهد.

تشدید فشار خانواده‌ها بر کابینه جنگ اسرائیل که با افزایش گزارش‌ها از مرگ شمار بیشتری از گروگان‌های اسرائیلی همزمان شده، در حالی است که وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در تلاشند تا با برگزاری جلسات جداگانه‌ با همتایان خود از اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطینی، درباره چشم‌انداز صلح در غزه گفتگو کنند.

نتانیاهو درخواست آتش‌بس حماس را رد کرد

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز یک‌شنبه در پیامی ویدیویی گفت که در گفتگویی که روز با جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا داشته، با پیشنهاد حماس برای برقراری آتش‌بس و پایان جنگ در غزه مخالفت کرده است.

بنیامین نتانیاهو همچنین آزادی گروگان‌های اسرائیلی در دست حماس را در قبال خروج نیروهای اسرائیلی از غزه را رد کرده است.

نخست وزیر اسرائیل گفت که حماس در مقابل آزادی گروگان‌ها می‌خواهد برسرجای خود بماند.

اسرائیل زیرساخت‌های نظامی حزب‌الله را هدف قرار داد

در صحنه جنگ، ارتش اسرائیل اعلام کرد که روز یک‌شنبه حملاتی را به زیرساخت‌های نظامی حزب‌الله در جنوب لبنان انجام داده است.

تل‌آویو در تلاش است تا زمینه بازگشت ده‌ها هزار شهروند خود به شهرک‌های نزدیک مرز اسرائیل با لبنان را فراهم کند که نزدیک به سه ماه پیش و پس از حملات حزب‌الله به این مناطق، تخلیه شده‌اند.

رهبران اسرائیل بارها تهدید کرده‌اند که اگر حزب‌الله به مفاد آتش‌بس ‌سال ۲۰۰۶ احترام نگذارد، آن‌ها برای مقابله با این گروه از نیروی نظامی استفاده خواهند کرد.

source

توسط jahankhabari.ir