دکتر شهرام کلانتری خاندانی در گفتوگو با ایسنا، درخصوص وضعیت نسخه پیچی الکترونیک در داروخانهها، بیان کرد: این کار بخشی از پرونده سلامت الکترونیک ایرانیان است که بخش اصلی، آنطور که باید، اجرایی نشد و به جای آن آمدند طرح را از مراحل پایانی زنجیره که داروخانهها هستند، آغاز کردند و فعلا نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک را راهاندازی کردهاند.
وی افزود: از طرفی با توجه به اینکه پزشکان نسبت به داروخانهها با تاخیر وارد طرح شدند، نسخهنویسی الکترونیک هنوز کامل نشده است و کماکان برخی پزشکان نسخ کاغذی تولید میکنند که همین کار سبب زحمت مضاعف برای داروخانهها شده است و باید آن را تبدیل به الکترونیک کرده و روی سایت سازمانهای بیمهگر بارگزاری کنند.
او تاکید کرد: برای این موضوع ابتدا قول داده بودند که حقالزحمه در نظر میگیرند اما بعد به بهانه اینکه حقالزحمه در بودجه نیامده است، این بخش هم حذف شد و عملا از سال ۱۴۰۰ به بعد یک زحمت مضاعف کاری و ریالی به کار داروخانهها اضافه شد آنهم بدون اینکه بودجهای برای آن درنظر گرفته شود.
کلانتری ادامه داد: در مورد نسخ الکترونیکی هم که توسط پزشک نوشته میشود گاهی مشکلاتی از قبیل انتخاب اشتباه دارو از لیست، نوشتن دستور مصرف اشتباه، مشکلات زیرساخت اینترنتی در برخی نقاط کشور، قطعیهای برق، مشکلاتی در سایت سازمانهای بیمهگر و… رخ میدهد.
وی در پایان با بیان اینکه برای خدمات الکترونیکی که به درخواست دولت به بخش خصوصی واگذار شده، هیچ روش جبران هزینهای تعریف نشده، اظهار کرد: درحالی که این تکالیف نیاز به تامین هزینههای بیشتر از جمله به کارگیری نیروی انسانی بیشتر و تامین کامپیوتر و نرم افزار و اینترنت و… دارد.
انتهای پیام