دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا گفت که کشورش میتواند پس از آتشبس در غزه، بدون اینکه منتظر نتیجه مذاکرات چند ساله اسرائیل و فلسطینیها باشد، به صورت رسمی یک کشور فلسطینی را در چارچوب راهحل «دو کشوری» به رسمیت بشناسد.
آقای کامرون که با هدف کاهش تنشهای منطقهای به لبنان سفر کرده است، روز پنجشنبه اول فوریه به آسوشیتدپرس گفت: «تا زمانیکه حماس در غزه حضور دارد، امکان به رسمیت شناختن وجود ندارد، اما این به رسمیت شناختن میتواند در حالی انجام شود که مذاکرات اسرائیل با رهبران فلسطینی ادامه دارد.
وزیر خارجه بریتانیا همچنین گفت: به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی از جمله در سازمان ملل متحد توسط لندن، «نمیتواند در آغاز این فرایند باشد، اما لزومی هم تدارد که پایان فرآیند باشد.»
کامرون در ادامه گفت، کاری که آنها باید انجام دهند، این است که به مردم فلسطین «افقی به سوی آیندهای بهتر» نشان دهند، آیندهای برای داشتن کشور خودشان.
او گفت که این چشمانداز برای صلح و امنیت بلندمدت منطقه کاملاً «حیاتی» است.
بریتانیا، آمریکا و دیگر کشورهای غربی از ایده تشکیل کشور مستقل فلسطینی در کنار اسرائیل به عنوان راه حلی برای کاهش تنشهای منطقهای حمایت میکنند.
اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل با تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی مخالفت کرده است.
آسوشیتدپرس در گزارش خود نوشت، اقدام برخی از متحدان کلیدی اسرائیل برای به رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی بدون مشارکت اسرائیل، میتواند این کشور را منزوی کند و به آن فشار بیاورد تا به میز مذاکره بازگردد.
آقای کامرون گفت که نخستین گام باید «وقفه در جنگ» غزه باشد که در نهایت به «آتشبس دائمی و پایدار» تبدیل شود.
وی افزود برای اینکه کشورش کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد، رهبران گروه شبهنظامی حماس باید غزه را ترک کنند، «زیرا نمیتوانید راه حل دو کشوری داشته باشید که غزه همچنان تحت کنترل افراد مسئول در 7 اکتبر است. با اشاره به حمله مرگبار حماس به اسرائیل که جنگ در غزه را آغاز کرد.
او در ادامه با اشاره به حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر، گفت برای اینکه بریتانیا کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد، رهبران گروه شبهنظامی حماس باید غزه را ترک کنند، «زیرا نمیتوانید دنبال راهحل دو کشوری باشید، در حالی که غزه همچنان تحت کنترل افراد مسئول در حمله ۷ اکتبر است.»
حماس تاکنون بر این موضع بوده است که رهبران آن به عنوان بخشی از یک توافق آتشبس، غزه محاصره شده را ترک نخواهند کرد.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
آقای کامرون همچنین گفت که بریتانیا طرحی برای کاهش تنش در مرز لبنان و اسرائیل پیشنهاد میکند.
در چهار ماه گذشته، شبهنظامیان حزبالله و نیروهای نظامی اسرائیل تقریباً هر روز در حال تبادل آتش بودهاند که این موضوع، باعث نگرانی از وقوع یک جنگ گستردهتر در منطقه شده است.
به گفته وزیر خارجه بریتانیا، این طرح شامل آموزش نیروهای ارتش بریتانیا توسط بریتانیا برای انجام کارهای امنیتی بیشتر در منطقه مرزی خواهد بود.
source