ارتش اسرائیل برای اولین بار در جنگ غزه از نوعی فناوری نظامی که متکی به هوش مصنوعی است استفاده کرده است.
استفاده از این فناوری نگرانیها را بابت استفاده از سلاحهای خودکار در میان جنگافزارهای مدرن پدید آورده است. یک مقام نظامی ارشد اسرائیل گفته است که از فناوری جدید برای انهدام پهپادها و بازسازی نقشه تونلهای مورد استفاده حماس استفاده میشود.
فناوریهای جدید شامل دوربینهای اسلحه که متکی بر هوش مصنوعی هستند میشود.
مقامهای اسرائیل بر این باور هستند که جنگ غزه فقط چالش نظامی نیست و فرصتی نیز برای نیروهای نظامی این کشور محسوب میشود تا فناوریهای نوین نظامی را در میدان نبرد آزمایش کند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
با این حال گروههای مدافع حقوق بشر بر این باور هستند که آمار بالای غیرنظامیان کشته شده در نوار غزه نشان میدهد که باید نظارت بیشتری بر نحوه استفاده از فناوریهای نوین نظامی صورت گیرد. یکی از مسئولان دیدهبان حقوق بشر فناوریهای نوین نظامی را مسئول برخی از کشتارها و رنجهای تحمیل شده بر ساکنان غزه میداند.
بیش از ۱۵۰ کشور جهان ماه دسامبر گذشته از قطعنامهای در سازمان ملل حمایت کردند که در آن از «چالشها و نگرانیهای جدی» پدیدآمده در پی تولید فناوریهای جدید نظامی از جمله سلاحهای متکی بر هوش مصنوعی و سلاحهای خودکار سخن گفته شده بود.
مقامهای اسرائیل هدف خود در جنگ غزه را «نابودی» گروه حماس عنوان میکنند. نزدیک به ۲۸ هزار نفر از زمان آغاز جنگ غزه تاکنون در این باریکه کشته شدهاند. حملات اسرائیل به نوار غزه در پی حمله جنگجویان حماس به اسرائیل در روز هفت اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد.
حدود ۱۱۶۰ نفر در جریان حمله شبهنظامیان حماس به اسرائیل در آن روز کشته شدند.
source