نتایج اولیه انتخابات پارلمانی پاکستان از پیشتازی نامزدهای مستقل که مورد حمایت حزب عمران خان، نخست‌وزیر پیشین این کشور قرار گرفته بودند حکایت دارد.

آگهی

پیش از این نتایج ابتدایی نشان می‌داد که حزب نواز شریف، یکی دیگر از نخست‌وزیران سابق پاکستان از جریان سیاسی عمران خان پیش افتاده است. با این حال بنا به نتایج اعلام شده ۴۹ نامزد مستقل و مورد حمایت حزب عمران خان در رای‌گیری پیروز شده‌اند. تاکنون نتیجه ۱۲۲ کرسی پارلمان پاکستان مشخص شده است. 

عمران خان که در زندان به سر می‌برد به همراه هوادارانش از تخلف در روند برگزاری انتخابات سخن گفته‌اند. 

حزب مسلم لیگ پاکستان متعلق به نواز شریف تاکنون ۳۹ کرسی پارلمان پاکستان را به دست آورده است. خزب مردم پاکستان به رهبری بلاول بوتو زرداری، پسر بینظیر بوتو، نخست‌وزیر پیشین پاکستان نیز تاکنون ۳۰ کرسی کسب کرده است.

انتظار می‌رود نتیجه همه حوزه‌های انتخابیه تا جمعه شب اعلام شود. اگر هیچ کدام از احزاب و جریان‌های سیاسی نتوانند اکثریت کرسی‌ها را به دست بیاورند حزبی که بیشترین کرسی را در اختیار دارد مامور تشکیل دولت ائتلافی خواهد شد. 

پاکستان با تورم اقتصادی بالا، کمبود‌ها در انرژی و ناآرامی‌های ناشی از حملات گروه‌های مسلح روبرو است. 

آقای خان در حال حاضر در زندان به سر می‌برد و حزب او به نام تحریک انصاف پاکستان (PTI) از شرکت در انتخابات منع شده است، بنابراین هواداران او به عنوان مستقل به رقابت پرداختند.

تحلیلگران پیش‌بینی کرده‌اند که ممکن است هیچ برنده مشخصی در انتخابات وجود نداشته باشد و این به مصائب کشوری که تلاش می‌کند بر بحران اقتصادی خود غلبه کند بیافزاید. همزمان افزایش خشونت‌های ستیزه‌جویانه، فضای سیاسی در این کشور را به شدت قطبی کرده است. 

اعلام نتایج بسیار اندک آن‌هم پس از ۱۸ ساعت بعد از بسته شدن صندوق‌های رای‌گیری در پاکستان امر غیرمعمولی است و شاخص سهام کراچی و اوراق قرضه دولتی پاکستان هم به دلیل عدم اطمینان نسبت به شرایط آینده کاهش یافته‌ است. 

ظفر اقبال، دبیر ویژه کمیسیون انتخابات بدون اینکه اشاره‌ای به جزئيات داشته باشد مسئله و مشکل اینترنت را دلیل این تاخیر دانسته است. دولت پیش‌تر اعلام کرده بود که خدمات تلفن همراه را به عنوان یک اقدام امنیتی از دسترس خارج می‌کند. اتفاقی که با انتقادات زیادی روبرو بود. 

انتظار می‌رود  که نبرد اصلی بین نامزدهای مورد حمایت خان، که در انتخابات ملی گذشته پیروز شد و حزب نخست وزیر پیشین یعنی نواز شریف باشد. خان بر این باور است که ارتش برای از بین بردن حزبش تلاش می‌کند، و همزمان برخی از تحلیلگران می‌گویند که شریف توسط ژنرال ها حمایت می‌شود.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

آقای شریف که بسیاری از ناظران آن را یک نامزد قوی برای کسب نخست وزیری می‌دانند، روز پنجشنبه پس از رای دادن در شهر شرقی لاهور به خبرنگاران گفت: «در مورد یک دولت ائتلافی صحبت نکنید. برای یک دولت کسب اکثریت واضح بسیار مهم است و دولت  نباید به دیگران متکی باشد.»

source

توسط jahankhabari.ir