در پی افزایش تنش‌ها در اطراف مجمع‌الجزایر «کینمن» مقامات تایوان روز سه‌شنبه به ورود اعضای گارد ساحلی چین به یک قایق گردشگری تایوانی اعتراض کردند.

آگهی

این مجمع الجزایر در فاصله کوتاهی از سواحل چین قرار دارد اما تحت کنترل تایوان است.

چین گشت‌زنی‌های خود را در اطراف آب‌های تایوان افزایش داده و روز دوشنبه نیز اعضای گارد ساحلی آن برای مدت کوتاهی سوار یک کشتی تفریحی تایوانی شدند تا وضعیت ناخدا و مسافران را بررسی کنند.

بنا بر گزارش رسانه‌های تایوانی، قایق تفریحی «کینگ شیا» با ۱۱ خدمه و ۲۳ مسافر روز دوشنبه به مدت ۳۲ دقیقه تحت بازرسی گارد ساحلی چین قرار گرفته و در نهایت نیز گارد ساحلی تایوان وارد عمل شده و تا خروج نیروهای چینی از آب‌های این منطقه آن‌ها را همراهی کرده است.

کوآن بی‌لینگ، سیاستمدار تایوانی و وزیر شورای امور اقیانوس‌ها روز سه‌شنبه در پارلمان گفت که این حادثه «احساسات مردم ما را جریحه‌دار کرده، باعث ایجاد وحشت در بین مردم شده و به نفع مردم دو طرف تنگه تایوان نبوده است.»

تنگه تایوان، آبراهی به عرض ۱۶۰ کیلومتر است که سرزمین اصلی چین را از جزیره تایوان جدا می‌کند و اگرچه این جزیره خودگردان است اما پکن همواره ادعای حاکمیت بر آن را دارد.

چن چین جن، نخست‌وزیر تایوان نیز از چین خواست که رفتاری «منطقی» داشته باشد و تاکید کرد که تایوان از آب‌های خود محافظت خواهد کرد.

او گفت: «ما به حفاظت از مناطق دریایی خود برای اطمینان از برقراری امنیت در آب‌های سرزمینی و حقوق ماهیگیرانمان ادامه خواهیم داد.»

وزیر دفاع تایوان نیز گفت که ارتش در این ماجرا دخالت نخواهد کرد و نظارت بر آب‌های اطراف «کینمن» را به گارد ساحلی واگذار کرد. او افزود: «ما می‌خواهیم از جنگ جلوگیری کنیم. اگر مداخله کنیم درگیری را تشدید می‌کنیم که چنین قصدی نداریم. بیایید با مسالمت‌آمیز به موضوع رسیدگی کنیم.»

فعالیت‌های نظامی چین در این منطقه بویژه پس از برگزاری انتخاب تایوان در ماه ژانویه افزایش یافته است.

این تنش‌ها چند روز پس از غرق شدن دو ماهیگیر چینی در حین تعقیب توسط گارد ساحلی تایوان که قایق را متهم به تجاوز کرده بودند، بار دیگر به اوج خود رسید و در پی آن چین گشت‌زنی‌های خود را در آب‌های سواحل مجمع‌الجزایر کینمن افزایش داد.

این قایق ماهیگیری حامل چهار نفر در حدود یک مایل دریایی دورتر از جزیره «کینمن» که تایوان آن محدوده را منطقه ممنوعه عمدتاً برای اهداف نظامی می‌داند، مشغول ماهیگیری بودند و در جریان عملیات تعقیب و گریز علاوه بر واژگونی قایق و غرق شدن دو تن سرنشینان آن، دو بازمانده دیگر نیز توسط گارد ساحلی تایوان بازداشت شدند.

چین دولت تایوان را مسئول مرگ ماهیگیران می‌داند و اعلام کرده است که چیزی به نام آب‌های «محدود» در این منطقه وجود ندارد.

تنش‌ها در اطراف مجمع‌الجزایر «کینمن» در حالی افزایش یافته که ماهیگیران از تایوان و چین مرتباً در این منطقه قایقرانی می‌کنند و اخیرا نیز تردد انواع کشتی‌های چینی در آنجا افزایش یافته است.

ساکنان «کینمن» از آلودگی صوتی این کشتی‌ها همچنین از دست دادن امکان تامین معیشت‌ زندگیشان از مسیر ماهیگیری شکایت دارند.

تایوان در جریان جنگ داخلی سال ۱۹۴۹ میلادی از چین جدا شد، اما پکن همچنان این جزیره ۲۳ میلیونی و جزایر اطراف آن را قلمرو خود می‌داند و تهدیدات خود را برای کنترل دوباره بر آن حتی در صورت لزوم با استفاده از نیروی نظامی افزایش داده است.

source

توسط jahankhabari.ir