کشاورزان معترض به سیاستهای اتحادیه اروپا روز دوشنبه در بروکسل و همزمان با نشست وزرای کشاورزی این اتحادیه برای یافتن راههایی برای رسیدگی به نگرانیهای آنها با پلیس درگیر شدند و به سمت نیروهای پلیس بلژیک کود مایع پاشیدند و تخممرغ پرتاب کردند.
این کشاورزان از بروکراسی پیچیده اداری همچنین رقابت با محصولات وارداتی ارزان آنهم از کشورهایی که استانداردهای نسبتاً بالای اتحادیه اروپا را رعایت نمیکنند، خشمگین بودند.
بنا بر اعلام پلیس بروکسل، در این روز ۹۰۰ تراکتور وارد شهر شدند و به سمت ساختمان شورای اروپا که در آن وزرای کشاورزی تشکیل جلسه داده بودند حرکت کردند.
پلیس شهر نیز سعی کرد با موانع سیمانی و سیم خاردار مانع از حرکتشان شود. چند تراکتور نیز به زور از موانع عبور کردند که همین مساله منجر به درگیری کشاورزان با نیروهای پلیس شد.
پلیس برای متفرق کردن کشاورزان خشمگین از اشکآور و ماشینهای آب پاش استفاده کرد. تعداد زیادی تراکتور نیز در جادههای اصلی منتهی به محله اروپایی شهر صف کشیدند و با این کار ترافیک را مختل کرده و حمل و نقل عمومی را متوقف کردند.
آنلیس ورلیندن، وزیر کشور بلژیک از پلیس خواست تا «شورشگرانی» را که به مردم صدمه میزنند یا از دستورات مأموران سرپیچی میکنند، شناسایی کند.
او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «حق اعتراض برای ما ارزشمند است، بنابراین باید با احترام از آن استفاده شود.»
پیش از این در ابتدای ماه نیز اعتراض مشابهی در پایتخت بلژیک روی داده و به خشونت کشیده شده بود.
در جریان آن اعتراض نیز کشاورزان بستههای یونجه را آتش زدند و به سمت نیروهای پلیس بروکسل که در نزدیکی محل برگزاری نشست سران اتحادیه اروپا مستقر شده بودند، تخم مرغ و ترقه پرتاب کردند.
بیش از دو ماه است که کشورهای مختلف اروپایی با اعتراضات گسترده کشاورزان روبرو هستند.
روز شنبه در فرانسه در جریان مراسم افتتاحیه نمایشگاه بینالمللی کشاورزی پاریس، معترضان از امانوئل ماکرون رئیس جمهور این کشور با سوت و هو استقبال کردند.
اسپانیا، هلند و بلغارستان نیز در هفتههای اخیر تحت تأثیر اعتراضات مشابهی قرار گرفتند.
نزدیک شدن زمان برگزاری انتخابات سراسری اروپا (۶ تا ۹ ژوئن) باعث شده که این اعتراضات شدت بیشتری بگیرد و البته تا حدودی نیز منجر به عقبنشینی قانونگذاران اروپایی از برخی از مقررات سختگیرانه این اتحادیه شده است.
در جریان نشست روز دوشنبه وزرای کشاوری این اتحادیه، به گروهی از نمایندگان کشاورزان اجازه داده شد وارد جلسه شوند و با وزرا گفتگو کنند.
ریاست اتحادیه اروپا که در حال حاضر در اختیار بلژیک است، تایید کرد که نگرانی کشاورزان نتیجۀ سیاستهای زیستمحیطی این اتحادیه، کاهش کمکهای یارانهای به آنها و تأثیر حملات روسیه بر ذخایر غلات اوکراین است.
دیوید کلارینوال، وزیر کشاورزی بلژیک نیز در پایان این نشست به خبرنگاران گفت: «ما درک میکنیم که کشاورزان شرایط دشواری دارند. ۲۷ کشور عضو در این موضوع که اوضاع نمیتواند به همان شکلی که هست باقی بماند، همنظر هستند. لازم است که تدابیری به سرعت اتخاذ شود و در سطح اتحادیه اروپا برنامههای بلندمدتی هم به اجرا گذاشته شود.»
source