آپامه شونائر، زن ایرانی الاصل که چند روز پیش برنده عنوان «دختر شایسته آلمان» در سال ۲۰۲۴ شد طی روزهای گذشته هدف اذیت و آزارهای جنسیت‌زده و نژادپرستانه در شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت.

آگهی

این گروه از کاربران شبکه‌های اجتماعی در پیام‌های خود یا از ظاهر آپامه شونائر و یا از اصالت ایرانی او انتقاد کردند. با این حال آپامه شونائر در واکنش به موج اذیت و آزار سایبری علیه خود به پایگاه اینترنتی «لیدرزنت دویچلند» گفت: «من به نفرت‌پراکنی‌ها پاسخ نمی‌دهم. با خوشحالی از نظرات سازنده استقبال می‌کنم و بقیه را نادیده می‌گیرم.»

دختر شایسته آلمان در سال ۲۰۲۴ افزوده که انتظار این واکنش‌ها را داشت هرچند ابعاد واکنش‌های نفرت‌آمیز فراتر از انتظارش بوده است. 

آپامه شونائر گفت: «این واکنش‌ها به من نشان می‌دهد که چه قدر مهم است که من برای زنان به ویژه زنانی که اصالت خارجی دارند فعالیت کنم تا آنها مسیر خود را طی کنند و به آرزوها و برنامه‌های خود جامه عمل بپوشانند.»

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

آپامه شونائر که اکنون ۳۹ سال دارد در سن شش سالگی به همراه مادرش از ایران مهاجرت کرد. او اکنون مدرک مهندسی دارد، به عنوان معمار کار می‌کند و به همراه شوهر و دو فرزندش ساکن برلین است. 

ساختار متفاوت مسابقه دختر شایسته آلمان

این زن ایرانی الاصل از میان حدود یکصد نامزد عنوان دختر شایسته آلمان برگزیده شد. مسابقه دختر شایسته آلمان از سال ۲۰۱۹ به طور اساسی اصلاح شده است و نامزدهای آن دیگر تنها براساس ظاهرشان قضاوت نمی‌شوند. 

در این مسابقه تاکید زیادی بر روی شخصیت نامزدها، داستان زندگی آنها، دیدگا‌ه‌های‌شان در مورد زندگی و نقش زنان صورت می‌گیرد. 

آپامه شونائر در همین مورد می‌گوید: «ما با عنوان دختر شایسته آلمان می‌خواهیم به طور کلی الگویی برای مسابقات زیبایی در جهان باشیم تا زنان براساس ظاهرشان قضاوت نشوند بلکه ملاک شخصیت، ارزش‌ها و ماموریت‌شان باشد.»

او اولین زن صاحب فرزند نیست که به عنوان «دختر شایسته آلمان» انتخاب می‌شود. برنده این عنوان در سال ۲۰۲۱ نیز دارای دو فرزند بود. در سال ۲۰۲۲ نیز یک فعال محیط زیست و اینفلوئنسر ۳۷ ساله با اصالت برزیلی به عنوان «دختر شایسته آلمان» انتخاب شده بود. 

در مسابقه «دختر شایسته آلمان» دیگر خبری از نگاه جنسیت‌زده به زنان با دامن‌های کوتاه یا لباس‌های پر زرق و برق نیست و نامزدها می‌توانند با شلوار بر روی صحنه حضور پیدا کنند. 

«پذیرش تفاوت‌ها» با زنان تراجنسیتی، قدکوتاه، چاق یا لاغر

یکی از نامزدهای مسابقه دختر شایسته آلمان در سال ۲۰۲۱ که پنج فرزند دارد پیش از با تاکید بر «پذیرش تفاوت‌ها» در این رقابت گفته بود: «این مسابقه خیلی آغوش بازی دارد. زنان تراجنسیتی، زنان قدکوتاه، زنان چاق، زنان لاغر و از همه رنگی در این رقابت حضور دارند.»

آپامه شونائر در آخرین پست اینستاگرامی خود ضمن تاکید بر اینکه «نفرت یک عقیده نیست» از کاربران خواسته است تا همراه با او «گوناگونی» و اصالت‌های متفاوت را گرامی بدارند. دختر شایسته آلمان در سال ۲۰۲۴ از کاربران خواسته است تا اصالت خود را در کامنت‌ها بنویسند تا به این ترتیب «عشق» بر «نفرت» غلبه کند.

source

توسط jahankhabari.ir