یک نماینده مجلس گفت: تلاش دولت سیزدهم کاهش واردات در حوزه گندم و افزایش تولید داخلی این محصول اتفاقی شیرین و بسیار بزرگی در زمینه تامین کالاهای استراتژیک است.

علیرضا عباسی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با کارگزاران نظام و اشاره ایشان به شیرینی‌ها و تلخی‌های اقتصاد کشور اظهار کرد: یکی از تلخی‌هایی که در کشور وجود دارد مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم است که رهبری نیز همیشه به این موضوع اشاره و تاکید می‌کنند که باید مسائل اقتصادی و مشکلات معیشتی مردم حل شود و این موضوع خود را بر سر سفره مردم نشان دهد.

وی با بیان اینکه معیشت و تورم از جمله تلخی‌ها و مشکلاتی است که طی سال‌های قبل ایجاد شده است، افزود: اینها مشکلاتی نیستند که در عرض یکی دو سال اخیر اتفاق افتاده باشد بلکه مشکلاتی است که سالیان سال با آن مواجه بودیم و دولت‌های مختلف روی کار آمدند و اقداماتی انجام دادند و در جاهایی کوتاهی‌هایی داشتند که اینها روی هم تلنبار شده است.

نماینده کرج در مجلس با اشاره به رویکردهای مختلف دولت‌های گذشته عنوان کرد: دولت گذشته تمام کشور را به برجام گره زد و معتقد بود که بعد از تصویب برجام یکسری از مشکلات کشور برطرف می‌شود و به همین دلیل نیز دست به اقدام دیگری نزدند؛ در همین زمینه نیز رهبری در بیانات خود فرمودند که در دهه نود اقتصاد پویایی و رشدی که باید، را نداشته و در این زمینه دچار مشکلاتی شدیم.

عباسی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در زمینه اقتصاد اظهار کرد: دولت سیزدهم که روی کار آمد، تلاش‌هایی برای برطرف کردن مشکلات قبلی انجام داد اما آیا تورم یک مرتبه و طی یکی دو سال برطرف می‌شود؟ این موضوع از تلخی‌هایی است مردم آن را احساس می‌کنند چراکه گرچه ممکن است روند آن کاهشی باشد اما همچنان رقم بالایی است و مردم سر سفره‌های خود این موضوع را احساس می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم تلاش می‌کند و منتظر خارجی ها و توافقات نیست، گفت: دولت از ظرفیت‌های موجود برای حل مشکلات استفاده می‌کند و در حال زدن خود به آب و آتش است تا در قسمت‌های مختلف مشکلی را برطرف کند و هر وزیری به نوبه خود در این زمینه تلاش می‌کند.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: در حوزه دیپلماسی خارجی همین که عضو چندین پیمان مهم بین‌المللی نظیر شانگهای و بریکس شدیم، ظرفیت سازی‌هایی برای کشور ایجاد شده است که نباید فقط روی کاغذ باشد؛ ما عضو شدیم و باید از مزیت‌های عضویت خود بهره مند شویم و حتی این عضویت را به نوعی به تحریم‌هایی گره بزنیم که می‌شود از این طریق آنها را خنثی کرد.

عباسی با بیان اینکه در حوزه‌های صنعتی تلاش‌هایی صورت می‌گیرد و حتی در حوزه‌های مختلف بهداشتی و درمانی تلاش‌هایی در حال انجام است، عنوان کرد: در بخش کشاورزی در سال آخر دولت دوازدهم در حوزه گندم هفت و نیم میلیون تن گندم وارد کردیم و فاجعه‌ای رخ داد که کشوری که در برخی مقاطع به صادرکننده گندم تبدیل شده بود در سال ۱۴۰۰ از ۹۰ درصد خودکفایی گندم به ۳۰ درصد خودکفایی در این محصول رسید. با تلاش دولت سیزدهم در تابستان سال ۱۴۰۲، گندم تولیدی کشور به ۱۰ و نیم میلیون تن رسید و فقط در حدود یک تا یک و نیم میلیون تن واردات در حوزه گندم داشتیم که اتفاقی شیرین و بسیار بزرگی در زمینه تامین کالاهای استراتژیک است.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم در حوزه خودرو نیز گفت: خودروسازی ما ظرفیت تولید سالانه یک و نیم میلیون خودرو را دارد که در انتهای دولت دوازدهم این تولید به حدود ۴۰۰ الی ۶۰۰ هزار خودرو در سال رسیده است اما امروز این رقم به یک میلیون و ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار خورد در سال رسیده که نتیجه تلاش‌هایی است که صورت گرفته است. اینکه می‌بینیم دولت در حال تلاش و برنامه ریزی است و در حوزه‌های مختلف بصورت شبانه روز کار و تلاش می‌کند، بسیار شیرین است.

عباسی در ادامه اظهار کرد: وقتی دولت سیزدهم روی کار آمد، برخی از آقایان گفتند که این‌ها بلد نیستند با دنیا مذاکره کنند و این‌ها بیایند ایران را منزوی می‌کنند. با این حال با وجود اینکه تحریم‌ها کمتر نشده و برجام و FATF به نتیجه‌ای نرسیده است و تمام مواردی که می‌گفتند باید انجام شود تا مشکل اقتصاد حل شود، ولی بدون آنها مشکلات در حال رفع است.

وی با تاکید بر اینکه تورمی که در کشور وجود دارد ماحصل کارهای گذشته است و مردم را اذیت می‌کند، گفت: رهبری دیروز اشاره کردند که اگر رشد هشت درصدی مصوب مجلس برای برنامه هفتم توسعه اتفاق بیفتد نتیجه‌اش را در سفره مردم مشاهده خواهیم کرد. مطمئنا اگر به رشد اقتصادی هشت درصدی پایبند باشیم و پیگیر تحقق آن باشیم حتماً تاثیرش را در زندگی مردم مشاهده خواهیم کرد.

انتهای پیام

source
سئو سایت

توسط jahankhabari.ir