اسدالله عباسی امروز ۲۰ فروردین ماه در آیین نشاء مکانیزه برنج در رودسر اظهار کرد: بر اساس شعار سال، جهش تولید با مشارکت مردم محقق میشود، سهم گیلان در تولید برنج به شکل مکانیزه منجر به کاهش هزینههای تولید و افزایش راندمان و بهرهوری میشود.
استاندار گیلان افزود: باید کمک کنیم کشاورزان عزیز بتوانند در حوزه تولید برنج به آن میزان برداشتی که در واحد ۱۰۰ وجود دارد، دست یابند. در شیوه پر محصول در واحد ۱۰۰ برداشت بالای ۶ تن است که در مازندران و بخشهایی از گیلان این کار در حال انجام است اما در شیوه برنج هاشمی تقریبا دو تن برنج سفید برداشت میشود.
وی با بیان اینکه دولت در سال ۱۴۰۰ به دلیل نوسانات ارزی نتوانست تنظیم بازار کند و از همین رو قیمت برنج برای مصرف کننده در یک بازه زمانی دو برابر شد، گفت: عدم واردات برنج در آن بازه زمانی منجر به ایجاد مشکلاتی شد.
عباسی ادامه داد: تولید برنج در کشور فراگیر شده که به همین دلیل از وزیر جهاد کشاورزی خواستم سرانه مصرف و میزان تولید را به تفکیک مشخص کند، این سیاست باعث میشود وضعیت برنج و قیمت تمام شده آن مناسبسازی شود و خرید توافقی توسط دولت انجام گیرد، اما خرید تضمینی برای برنج پر محصول بوده که نوع بذر، کشت و زمان آن متفاوت است.
استاندار گیلان بیان کرد: در سد سپیدرود تقویم زراعی داریم که از نیمه دوم اردیبهشت امسال اعمال میشود، در گزارش امروز ۵۳۲ میلیون مترمکعب ذخیره آب در سد مذکور داریم که ۲۳۸ هزار هکتار از اراضی زراعی را تحت پوشش قرار میدهد.
وی اضافه کرد: کاهش بارندگی و بارشها را شاهد هستیم؛ در سال گذشته ۸۵۰ میلیون مترمکعب حجم بارشها بود، الان ورودی ۷۲ میلیون مترمکعب است؛ شبکههای آبرسانی باید به شکل علمی بروزرسانی شوند و شیوه سنتی باید اصلاح شود.
عباسی تاکید کرد: باید به سمت ترویج کشت دوم برویم، علت ارزان بودن برنج در دنیا این است که طی سال چند مرحله کشت انجام میگیرد و تولید افزایش مییابد.
استاندار گیلان با تاکید بر اینکه جهاد کشاورزی باید در خصوص توزیع کود، مدیریت منابع آب، اقتصادی کردن تولید به کشاورزان کمک کند، گفت: کمک کنید کشاورزان مورد حمایت قرار گیرند و تسهیلات مورد نیاز را در اختیارشان قرار دهید و بسیج امکانات به سمت حمایت از کشاورزان باشد.
وی افزود: مدیران از کشاورزان پشتیبانی و حمایت کنید تا انگیزه داشته باشند و زمینهای حاصلخیز کشاورزی گیلان به خانههای آجری و بلوکی تبدیل نشود. دهیاران و بخشداران توجه کنند که با هرگونه واگذاری زمین روستایی به اشخاص غیربومی با برخورد قاطع قانون مواجه میشوند و باید در محاکم قضائی پاسخگو باشند.
انتهای پیام