سازمان ملل روز سهشنبه اعلام کرد که اسرائیل در میان کاروانهای انواع کمکهایی که برای غزه فرستاده میشوند، عمدتا مانع از ورود کاروانهای کمکهای غذایی میشود؛ آن هم در حالی که این منطقه در آستانه قحطی قرار دارد.
ینس لائرکه، سخنگوی آژانس کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در جریان یک نشست خبری در ژنو، با اشاره به آمارهای ماه مارس گفت که دریافت مجوز برای تحویل مواد غذایی بسیار دشوارتر از دریافت مجوز برای تحویل سایر کمکها به نوار غزه بوده است.
او به خبرنگاران گفت: «ممانعت از حرکت کاروانهای غذایی که باید بهویژه به سمت شمال غزه میرفتند، یعنی جایی که ۷۰ درصد مردم آن با قحطی روبرو هستند، سه برابر بیشتر از ممانعت از حرکت سایر کاروانهای حاوی کمکهای بشردوستانه بوده است.»
۶ ماه از آغاز حمله حماس به جنوب اسرائیل در ۷ اکتبر میگذرد و اسرائیل در حال حاضر با فشارهای بینالمللی فزایندهای برای موافقت با ورود کمکهای بیشتر به غزه مواجه است.
با این وجود اسرائیل ادعا میکند که مشکل اصلی، نحوه توزیع کمکهای سازمان ملل در غزه است.
اداره «هماهنگی فعالیتهای دولت در سرزمینها» یا بطور خلاصه COGAT که مسئول مدیریت جریان کمکها در وزارت دفاع اسرائیل است، روز سهشنبه در شبکه «ایکس» نوشت: «۷۴۱ کامیون کمکهای بشردوستانه در ۲ روز گذشته بازرسی و به داخل نوار غزه منتقل شدند.»
در این بیانیه تصریح شده است که «تنها ۲۶۷ کامیون کمکرسانی توسط آژانسهای امدادی سازمان ملل در داخل غزه توزیع شدند که از این تعداد ۱۴۶ کامیون مواد غذایی حمل میکردند.»
به همین دلیل این نهاد نتیجه میگیرد که «کمکها در دسترس هستند و آنچه اهمیت دارد نحوه توزیع آنها است».
اما ینس لائرکه، سخنگوی آژانس کمکهای بشردوستانه سازمان ملل این ادعای اسرائیل را رد کرد و گفت چنین مقایسههایی به دلایل متعدد «بیمعنی» است.
او افزود که اسرائیل کامیونهایی را تایید میکند که معمولاً «نیمه پر» هستند و این الزامی است که آنها برای کنترل بهتر کامیونها در نظر گرفتهاند. سپس کامیونها مجدداً بارگیری و به طور کامل پر میشوند و به سمت انبارها حرکت میکنند.
به همین دلیل به گفته آقای لائرکه «اعداد هرگز مطابقت ندارند.»
او همچنین به تأخیرهای مربوط به ساعات کار گذرگاه و این واقعیت اشاره کرد که اسرائیل رانندگان و کامیونهای مصری را از حضور همزمان با رانندگان و کامیونهای فلسطینی در یک منطقه منع میکند.
به گفته او مشکل دیگر «توزیع بدون مانع» کمکها است. زیرا در حالی که اسرائیل به شیوه توزیع سازمان ملل انتقاد دارد «نیمی از کاروانهای مواد غذایی که قرار بود در ماه مارس به مناطق شمالی بروند، توسط همان مقامات اسرائیلی رد شدند».
لائرکه تاکید کرد که «این تعهد بر دوش طرفهای متخاصم، بویژه اسرائیل به عنوان قدرت اشغالگر در غزه است که دسترسی به کمکهای بشردوستانه را در مرزها و در داخل غزه تسهیل و تضمین کنند.»
source
سئو سایت