رهبران اتحادیه اروپا روز چهارشنبه برای بحث درباره تشدید تحریمهای ایران پس از حمله این کشور به اسرائیل که قدرتهای جهانی را به تکاپو برای جلوگیری از وقوع یک درگیری گستردهتر در خاورمیانه انداخت، تشکیل جلسه دادند.
نشست دو روزه رهبران اتحادیه اروپا در بروکسل که اولین نشست آنها پس از حمله روز شنبه ایران به اسرائیل است، در حالی برگزار شد که با وجود اصرار این اتحادیه به خویشتنداری، اسرائیل اعلام کرده تلافی خواهد کرد.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه پیش از برگزاری این نشست گفت: «ما باید تحریمها علیه ایران را گسترش دهیم. ما طرفدار تحریمهایی هستیم که همه کسانی را که در ساخت پهپادها و موشکهای استفاده شده در حملات شنبه گذشته مشارکت داشتند، هدف قرار دهد.»
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نیز گفت که مهم است اسرائیل «با یک حمله گسترده» پاسخ ندهد.
بر اساس پیشنویس بیانیهای که رویترز مشاهده کرده، قرار است رهبران در پایان این نشست، حمله ایران را محکوم و بر تعهد خود به امنیت اسرائیل تاکید کنند و از همه طرفها بخواهند از وقوع تنشهای بیشتر از جمله در لبنان جلوگیری کنند.
در این بیانیه آمده است: «اتحادیه اروپا آماده اتخاذ تدابیر محدودکننده بیشتر علیه ایران به ویژه در رابطه با پهپادها و موشکها است.»
ایتالیا نیز حتی قبل از نشست گروه ۷ حمایت خود را از وضع تحریم علیه کسانی که تسلیحات حمله به اسرائیل را تامین میکنند همچنین کسانی که در حمله به کشتیها در دریای سرخ مشارکت دارند، اعلام کرده بود.
چند کشور اتحادیه اروپا پیشنهاد وضع تحریمهایی را دادهاند که هم منجر به محدود شدن عرضه پهپادهای ایرانی به روسیه برای جنگ در اوکراین شود و هم ممانعت از تهیه موشک و تحویل آنها به گروههای نیابتی ایران در خاورمیانه.
الکساندر دی کرو، نخستوزیر بلژیک نیز از اعمال تحریم علیه سپاه پاسداران ایران حمایت کرد؛ با این وجود اولاف شولتس، صدراعظم آلمان معتقد است که این کار مستلزم بررسیهای قانونی بیشتر است.
مطابق با تصمیمات اتخاذ شده در نشست رهبران اتحادیه، قرار است دوشنبه آینده وزرای خارجه کشورهای عضو تشکیل جلسه داده و گفتگوها درباره طرح جدید تحریمهای ایران را ادامه دهند.
ایالات متحده و سایر دولتهای غربی امیدوارند تحریمهای جدید علیه ایران، به متقاعد کردن اسرائیل برای محدود کردن اقدامات تلافی جویانهاش کمک کند.
با این حال تحلیلگران معتقدند که بعید است ایران به دلیل نگرانیها از افزایش قیمت نفت و خشم خریدار اصلی آن یعنی چین، با مجازات شدیدی روبرو شود.
در نشست سران اتحادیه اروپا علاوه بر تحولات خاورمیانه، به موضوع اوکراین نیز پرداخته شد و اولاف شولتس گفت که این اتحادیه باید برای کمک به اوکراین برای دفاع از خود اقدامات بیشتری انجام دهد.
او گفت: «ما باید کارهای بیشتری برای حمایت از اوکراین انجام دهیم؛ به ویژه در موضوع انواع امکانات دفاع هوایی مورد نیاز این کشور.»
source
سئو سایت