معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که «چهار یگان از ۵ یگان‌ اسرائیلی به‌طور مؤثر تخلفات را اصلاح کرده‌اند» و افزود که این تخلفات همگی به دوران پیش از هفتم اکتر باز می‌گردد و البته هیچ‌یک در غزه رخ نداده است.

آگهی

وزارت امور خارجه آمریکا دوشنبه ۲۹ آوریل (۱۰ اردیبهشت) اعلام کرد که پنج یگان نیروهای امنیتی اسرائیل را مسئول نقض فاحش حقوق بشر تشخیص داده است.

 این اولین باری است که واشنگتن به چنین نتیجه‌گیری در مورد نیروهای اسرائیلی می‌رسد، اما با این وجود هیچ یک از این یگان‌ها از دریافت کمک نظامی آمریکا محروم نشدند.

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت که اسرائیل در چهار مورد از این یگان‌ها مطابق با قوانین ایالات متحده «اقدامات اصلاحی» لازم را انجام داده است. براساس قوانین ایالات متحده، آندسته از یگان‌های امنیتی که مرتکب چنین سوء استفاده‌هایی شوند و هنوز به دست عدالت سپرده نشده‌ باشند، از دریافت هرگونه کمک نظامی منع می‌شوند.

آقای پاتل گفت که حوادث مورد بحث در مورد نقض حقوق بشر توسط این یگان امنیتی اسرائیل در بیرون از نوار غزه و پیش از شروع درگیری بین اسرائیل و حماس در ماه اکتبر رخ داده است.

گروه‌های حقوق بشری گفته‌اند که مصادیق مربوطه از جمله قتل‌های فراقضایی، شکنجه و آزار فیزیکی که بیشتر آن‌ها توسط اسرائیل علیه فلسطینیان ساکن کرانه باختری اشغالی انجام شده است را به وزارت امور خارجه ایالات متحده گزارش کرده‌اند.

گردان نتزاه یهودا، متهم ردیف اول

پاتل از ارائه جزئیات بیشتر در مورد ماهیت این تخلفات، نام یگان‌هایی که درگیر بودند یا نوع اقدامات اصلاحی که می‌گویند از سوی اسرائیل انجام شده بود، خودداری کرد. پاتل گفت: «چهار مورد از این یگان‌ها به طور موثر این تخلفات را اصلاح کرده‌اند، و این همان کاری است که ما از شرکا انتظار داریم انجام دهند.»

این مقام وزارت امور خارجه ایالات متحده گفت که در مورد یگان پنجم، واشنگتن هنوز مطمئن نشده است که آیا اصلاحات کافی صورت گرفته است یا خیر و هنوز در حال مذاکره با اسرائیل است.

گمان می‌رود که یگان پنجم همان گردان نتزاه یهودا در ارتش اسرائیل باشد که در کشته شدن عمر اسد ۷۸ ساله فلسطینی-آمریکایی در سال ۲۰۲۲ میلادی نقش داشته است.

پاتل گفت که همه این یگان‌ها همچنان واجد شرایط برای کمک های ایالات متحده هستند.

نقش تسلیحات آمریکایی و قوانین لیاهی

پاتل گفت: «ما همچنان به رایزنی و تعامل با دولت اسرائیل ادامه می‌دهیم» و آنها اطلاعات بیشتری را در رابطه با آن واحد ارائه کرده‌اند.

پاتل در پاسخ به این سوال که آیا در مورد رویکرد ایالات متحده در قبال اسرائیل استانداردهای دوگانه وجود دارد یا خیر، گفت که چیزی به نام «رفتار ویژه» یا «استانداردهای دوگانه» وجود ندارد و این استانداردها «به طور مداوم برای همه کشورها اعمال می شود.»

این اظهارنظر پس از گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه برخی از مقامات ارشد وزارت خارجه به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه توصیه کردند که اسرائیل ممکن است قوانین بین المللی را نقض کند و تضمین‌های آن مبنی بر عدم استفاده از تسلیحات آمریکایی «معتبر یا قابل اعتماد» نیست.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در ۱۹ آوریل (۳۱ فروردین) گفت که تصمیماتی را در مورد گزارش‌های مطرح شده مبنی بر اینکه یگان‌های اسرائیلی مرتکب نقض حقوق بشر شده‌اند، اتخاذ کرده است. در این صورت این اولین بار است که دولت ایالات متحده یک واحد نظامی اسرائیلی را در فهرست تحریم‌های خود ذیل قوانین لیاهی قرار می‌دهد.

تحریم‌های در نظرگرفته شده بر اساس قانون سال ۱۹۹۷ سناتور دموکرات سابق پاتریک لیاهی وضع شده که ارائه کمک نظامی یا آموزش توسط ارتش ایالات متحده به نیروهای امنیتی، اعم از ارتش یا پلیس را که به طور موثق به نقض حقوق بشر متهم هستند، ممنوع می‌کند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در واکنش به این سخنان آقای بلینکن گفت که با تحریم‌های اعمال شده علیه یگان‌های اسرائیلی مبارزه خواهد کرد و اعضای کابینه جنگ اسرائیل، بنی گانتس و یوآو گالانت نیز هر دو با بلینکن تماس داشتند.

مراودات با اسرائیل به کانون مرکزی بحث‌های سیاسی در سال انتخاباتی ایالات متحده تبدیل شده است و مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان به عنوان عالی‌مقام‌ترین فرد جمهوری‌خواه این کشور، از بلینکن خواست تا در مورد تحویل به موقع کمک‌های نظامی به اسرائیل تضمین‌هایی ارائه کند. 

در نامه‌ای از بلینکن به جانسون که توسط رویترز مشاهده شد، آمده است که این تصمیم‌گیری‌ آقای بلینکن هیچ گونه کمکی از سوی ایالات متحده به اسرائیل را به تعویق نمی‌اندازد و «هیچ تأثیری بر حمایت آمریکا از توانایی اسرائیل برای دفاع از خود در برابر حماس، ایران، حزب‌الله یا سایر تهدیدها نخواهد داشت.»

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

آگهی

رفتار نظامی اسرائیل تحت نظارت فزاینده‌ای قرار گرفته است، چرا که به گفته مقامات بهداشتی غزه، نیروهای ارتش اسرائیل حدود ۳۴ هزار و ۵۰۰ فلسطینی را در غزه کشته‌اند که بسیاری از آن‌ها زن و کودک بودند. مضافا اینکه نوار غزه به یک سرزمین بایر تبدیل شده و کمبود شدید مواد غذایی باعث ترس از قحطی شده است.

حمله اسرائیل در پاسخ به حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر آغاز شد که در آن اسرائیل می گوید ۱۲۰۰نفر کشته و تعداد زیادی گروگان گرفته شدند.

source
سئو سایت

توسط jahankhabari.ir