تلویزیون دولتی چین، سیسیتیوی اعلام کرد که این کشور در چارچوب یک رزمایش نظامی حملات موشکی ساختگی در نزدیکی تایوان انجام داده و جتهای جنگنده حامل موشک به همراه با بمبافکنها را به پرواز در آورده است.
این رزمایش نظامی که روز جمعه ۲۴ مه (۴ خرداد) برای دومین روز ادامه داشت به گفته پکن با هدف «تنبیه» لای چینگ ته رئيس جمهور جدید تایوان راهاندازی شده است. این بمبافکنها با ایجاد حملات ساختگی در آبهای شرق تایوان توانایی ارتش چین را برای اشغال این جزیره و کنترل مناطق کلیدی آن به آزمون گذاشتند.
مانورهای دو روزه در تنگه تایوان و محدوده اطراف تنها سه روز پس از روی کار آمدن لای در روز دوشنبه آغاز شد. تایوان اقدامات چین را محکوم کرده است.
ارتش آزادیبخش خلق چین (PLA) اعلام کرد که این رزمایش نظامی با مشارکت ارتش، نیروی دریایی، نیروی هوایی ساعت ۷:۴۵ دقیقه صبح روز پنجشنبه به وقت محلی در اطراف تایوان آغاز شده است. در بیانیهای که این نهاد چینی منتشر کرده آمده است: «رزمایشها در تنگه تایوان، شمال، جنوب و شرق تایوان و همچنین مناطقی در اطراف جزایر کینمن، ماتسو، ووکیو و دونگین تحت کنترل تایوان انجام میشود».
همزمان رسانههای دولتی چین گفتند که دهها جت جنگنده حامل موشک همراه با کشتیهای جنگی برای شرکت در این رزمایشن به منطقه فرستاده شدهاند.
چین تایوان را که به صورت دموکراتیک اداره میشود، قلمرو خود میداند و لای را به عنوان یک «جدایی طلب» محکوم میکند. این کشور به شدت از سخنرانی لای در مراسم تحلیف انتقاد کرد. رئيس جمهور جدید تایوان از پکن خواسته بود تهدیداتش را علیه این جزیره متوقف کنند و اضافه کرده بود که دو طرف تنگه تحت تابعیت یکدیگر نیستند.
اظهاراتی که خشم پکن را به همراه داشته است. وو کیان، سخنگوی وزارت دفاع چین در توضیحاتی در خصوص برگزاری این رزمایش تاکید کرد که این اقدام با هدف آزمایش تواناییهای چین در کنترل قدرت در تایوان و همچنین انجام حملات مشترک و اشغال مناطق کلیدی این جزیره صورت گرفته است. او همچنین در ادامه گفت: «این اقدام برای مبارزه با استقلال تایوان و جلوگیری از مداخله نیروهای خارجی کاملا منطقی، قانونی و ضروری بوده است.»
فرمانده ارتش چین هم در اظهاراتی گفته است: «این مجازاتی قوی برای اقدامات جدایی طلبانه تایوان و هشداری شدید در برابر مداخله و تحریک نیروهای خارجی است».
از آن سو یک مقام ارشد امنیتی تایوان به رویترز گفته که چندین بمب افکن چینی حملات ساختگی به کشتیهای خارجی در نزدیکی انتهای شرقی کانال باشی، که تایوان را از فیلیپین جدا میکند، انجام دادند. این مقام که بهطور ناشناس با رویترز صحبت کرده همچنین اضافه کرد که چندین قایق گارد ساحلی چین نیز تمرینهای را در سواحل شرقی تایوان انجام دادند که از آن جمله میتوان به بازرسی ساختگی از کشتیهای غیرنظامی اشاره کرد.
واکنش آمریکا
ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا در واکنش به این رزمایش به رویترز گفته است که نیروی دریایی آمریکا همچنان به حفظ نظم بینالمللی مبتنی بر قوانین متعهد است و تلاش میکند امنیت و ثبات منطقهای در اقیانوسهای هند و آرام را برقرار سازد. این ناوگان از اظهار نظر مستقیم یا اشاره به رزمایشهای چین خودداری و تنها به بیان این نکته بسنده کرد که ناوگروه ضربتی تئودور روزولت به تمرینات عادی، ایمن و مسئولانه خود به عنوان بخشی از ماموریت معمول در منطقه عملیاتی ناوگان هفتم ادامه میدهد.
تایوان و ایالات متحده هیچ رابطه دیپلماتیک رسمی با یکدیگر ندارند زیرا واشینگتن حاکمیت پکن بر این جزیره را به رسمیت میشناسد اما در عین حال خود را موظف میداند که از این جزیره حمایت کند.
واکنش تایوان
این اقدامات چین با واکنش رسمی تایوان هم رو به رو شد و لن چیا لونگ، وزیر امور خارجه تایوان در سخنرانی تاکید کرد که تایپه تسلیم فشارهای چین نخواهد شد. او همچنین در ادامه گفت: «ما قرار نیست چون چین چنین رزمایش نظامی انجام داده امتیازی به آنها بدهیم و ما همچنان به توسعه دموکراسی در تایوان متعهد هستیم.»
لای رئيس جمهور جدید چین بارها به چین پیشنهاد داده تا مذاکراتی میان طرفین صورت گیرد اما پکن میگوید مذاکرهای در کار نیست و تایوان بخشی از سرزمین چین به شمار میرود. لای اما چنین چیزی را نمیپذیرد و میگوید تنها مردم تایوان هستند که میتوانند برای آینده خود تصمیم بگیرند و ادعاهای حاکمیت پکن را رد میکند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
تایوان در سالهای اخیر به تهدیدات نظامی چین عادت کرده و با وجود انجام چنین رزمایشهایی مردم در این جزیره همچنان به زندگی عادی خود ادامه میدهند. پکن برای نشان دادن نارضایتی خود از سیاستهای تایوان در چهارسال گذشته بارها جنگندههای خود را به منطقه دفاعی تایوان گسیل کرده است. این جنگندهها تا کنون چند بار نیز وارد حریم هوایی تایوان شدهاند.
source
سئو سایت