رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا روز پنجشنبه تاکید کرد حامی طرح پیشنهادی رهبران لهستان و یونان برای ایجاد یک سپر دفاع هوایی مشترک است.

آگهی

دونالد تواسک و کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیران لهستان و یونان معتقدند که کشورهای عضو اتحادیه باید بتوانند از خود در برابر تنش‌ها و مناقشات پیرامون اروپا دفاع کنند.

اورزولا فُن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در این خصوص گفته است که در صورت به دست گرفتن دومین دوره ریاست بر این نهاد اجرایی، از طرح پیشنهادی نخست وزیران لهستان و یونان برای ایجاد «سپر دفاع هوایی اروپا» حمایت خواهد کرد.

وی که روز پنجشنبه در جریان مناظره پنج نامزد ریاست کمیسیون اروپا برای دوره جدید سخن می‌گفت تایید کرد که حامی درخواست رهبران لهستان و یونان برای برخورداری تمام اروپا از یک «سپر دفاع هوایی» است.

دونالد توسک و کیریاکوس میتسوتاکیس پیش‌تر در نامه‌ای به خانم فُن در لاین خواستار ایجاد یک سپر دفاع هوایی در سراسر اتحادیه اروپا برای حفاظت از حریم هوایی کشورهای این منطقه در برابر «تهدیدهای هوایی ورودی از جانب هواپیماها، موشک‌ها، هواپیماهای بدون سرنشین وغیره» شده بودند.

دو رهبر اروپایی هشدار می دهند که اتحادیه اروپا به یک «ابتکار جسورانه» نیاز دارد تا به «دوستان و دشمنان» خود نشان دهد بر سر حفاظت از حریم هوایی خود جدی است.

در نامه نخست وزیران لهستان و یونان آمده است: «تا زمانی که آسمان بالای سرمان امن باشد، اروپا در امنیت خواهد بود.»

در بخش دیگری از این نامه همچنین آمده بود: «ما باید دست به توسعه یک سیستم دفاع هوایی بسیار توانمند بزنیم که به عنوان یک بازدارنده قابل اعتماد در برابر همه مهاجمان احتمالی عمل کند. این سیستم در صورت شکست بازدارندگی، به عنوان سپری برای دفاع از شهروندان و نیروهای نظامی استفاده می‌شود و بدین ترتیب از همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا و همه شهروندان اروپا محافظت می کند.»

راهبرد مشترک هم‌پیمانان در «حزب مردم اروپا»

تاسک و میتسوتاکیس هر دو به خانواده سیاسی اورزولا فُن در لاین در اروپا تعلق دارند که در قالب یک گروه پارلمانی مشترک به نام «مردم اروپا» احزاب متمایل به راست میانه را گردهم آورده است.

حزب مردم اروپا در نظرسنجی‌های پیش از انتخابات ماه ژوئن پارلمان اروپا همچنان پیشتاز است، موضوعی که اورزولا فُن در لاین را از بخت مناسبی برای ادامه ریاست بر کمیسیون اروپا در یک دوره پنج سال دیگر برخوردار کرده است.

او تقویت توان دفاعی اروپا را به یکی از اصول اساسی برنامه انتخاباتی خود تبدیل کرده است. این برنامه بر ایجاد هم‌افزایی بین صنایع دفاعی کشورهای عضو اتحادیه تمرکز دارد که در حال حاضر به صورت ملی سازماندهی شده‌ و نشان داده‌اند که برای تأمین سلاح و مهمات مورد نیاز اوکراین جهت مقابله با حمله تمام عیار روسیه، کافی نیستند.

در جریان اجلاس رهبران اتحادیه اروپا در ماه آوریل، نیاز به تقویت سیستم دفاع هوایی این اتحادیه به شدت مورد توجه اعضا قرار گرفت.

کی‌یف در این اجلاس مستقیماً از کشورهای عضو اتحادیه خواست تا برخی سامانه‌های دفاعی خود را برای کمک به مقابله با موشک‌های پرتاب‌شده از سوی روسیه، به اوکراین اهدا کنند.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و مارک روته، سرپرست موقت نخست وزیری هلند از کشورهای عضو اتحادیه خواستند تا ضمن بررسی دقیق‌‌تر ذخایر تسلیحاتی خود، تا حد امکان برخی سامانه‌های دفاع هوایی را در اختیار کی‌یف قرار دهند.

آلمان اوایل ماه آوریل، پس از فشار متحدان به صدراعظم این کشور، در نهایت یک سامانه دفاع هوایی پاتریوت، که از پیچیده‌ترین سیستم‌های پدافندی در نوع خود محسوب می‌شود را به اوکراین اهدا کرد.

اهدای پاتریوت به اوکراین؛ لهستان معذور است

اسپانیا، یونان و تا حد کمتری هلند، سوئد و رومانی، به عنوان کشورهای عضو اتحادیه اروپا که سامانه‌های دفاعی پاتریوت در اختیار دارند، پس از آلمان برای اهدا این سامانه‌ها به اوکراین تحت فشار قرار گرفته‌اند اما به دلیل ترس از تضعیف توان دفاعی خود، همچنان در این امر مردد هستند.

کی‌یف تعدادی سامانه پدافندی پاتریوت در اختیار دارد که برای توان دفاعی این کشور در برابر تهاجم نظامی روسیه کافی نیست.

اوکراین در عوض همچنان از سایر سیستم‌های پدافندی از جمله موشک‌های زمین به هوای دوران شوروی مانند اس-۳۰۰ استفاده می‌کند.

ورشو دو سامانه پاتریوت در اختیار دارد اما امکان اهدای آنها به اوکراین با توجه به نزدیکی لهستان به روسیه و کالینینگراد و تهدید‌هاییی که ممکن است متوجه این کشور باشد، بسیار ضعیف تلقی می‌شود.

آگهی

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

source
سئو سایت

توسط jahankhabari.ir