درگیری بین پلیس اسرائیل و معترضان در تل‌آویو شامگاه شنبه ۲۵ مه (۵ خرداد) پس از تجمع هزاران نفر که علیه دولت شعار می‌دادند و خواستار بازگرداندن گروگان‌ها در نوار غزه بودند، آغاز شد.

آگهی

برخی از معترضان در تل‌آویو عکس‌هایی از گروگان‌های محبوس در دست گروه حماس را در دست داشتند و با سر دادن شعارهای ضد دولتی خواستار تلاش‌های بیشتر نتانیاهو برای بازگرداندن این افراد به خانه شدند. برخی هم بنرهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود «جنگ را متوقف کنید» و «کمک». این افراد از دولت خواستند که هرچه سریعتر با حماس بر سر پایان دادن به جنگ و آزادی گروگان‌هایی که همچنان در اسارت این گروه فلسطینی هستند به توافق برسند. 

معترضان همچنین خواستار استعفای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و برگزاری انتخابات جدید شدند.

اختلافات میان اسرائیلی‌ها بر سر نحوه مدیریت نتانیاهو در جنگ علیه حماس عمیق‌تر شده است. اسرائیل می‌گوید حدود ۱۰۰ گروگان و اجساد حدود ۳۰ نفر دیگر همچنان در غزه نگهداری می‌شوند. با این حال دولت نتانیاهو علاقه چندانی برای مذاکره با حماس بر سر آتش بس ندارد و همچنان معتقد است می‌تواند این گروه را نابود سازد. 

در همین حال ارتش اسرائیل روز جمعه اعلام کرد که در اوایل هفته، اجساد سه گروگان کشته شده از غزه کشف شد. این اعلامیه کمتر از یک هفته پس از آن منتشر شد که ارتش اعلام کرده بود جسد سه گروگان اسرائیلی دیگر را پیدا کرده است. از سوی دیگر، ادامه حملات اسرائيل به نوار غزه باعث شده تا چندین نفر از گروگان‌های اسرائيلی هم در این حملات جان خود را از دست بدهند. 

حدود نیمی از ۲۵۰ نفری که توسط حماس و دیگر شبه‌نظامیان گروگان گرفته شده بودند، آزاد شده‌اند که بیشتر آنها در مبادله با اسرای فلسطینی که توسط اسرائیل در جریان آتش‌بس یک هفته‌ای در نوامبر به سر می‌بردند، آزاد شدند.

دولت نتانیاهو با فشار فزاینده‌ای، هم در داخل و هم در خارج، برای توقف جنگ و اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه به منطقه محصوری که محل زندگی ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار میلیون فلسطینی است، مواجه شده است. با این حال و با وجود اینکه تقریبا ۸۰ درصد ساکنان این باریکه آواره گشته و خانه‌هایشان ویران شده‌است همچنان دولت نتانیاهو بی‌توجه به فشارهای بین‌المللی تاکید دارد که باید عملیات در رفح را تکمیل سازد.

این در حالی است که در هفته‌ای که گذشت، سه کشور اروپایی اعلام کردند که کشور فلسطین را به رسمیت می شناسند و دادستان ارشد دادگاه کیفری بین المللی هم صدور دستور بازداشت رهبران حماس و اسراسيل را درخواست کرد.

دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه روز جمعه به اسرائیل دستور داد به حمله نظامی خود به شهر رفح در جنوب غزه پایان دهد و گذرگاه مرزی نزدیک را برای کمک‌های بشردوستانه باز کند. این نهاد حقوقی سازمان ملل همچنین گفت که اسرائیل باید به بازرسان جنایات جنگی اجازه دسترسی به غزه را بدهد.

با این حال، قضات دستور آتش بس کامل در سراسر فلسطین را ندادند و بعید است اسرائیل از حکم دادگاه تبعیت کند. آفریقای جنوبی اسرائیل را متهم به نسل کشی علیه فلسطینیان در جریان جنگ غزه می کند که اسرائیل به شدت آن را رد می کند.

در دو هفته گذشته، بیش از یک میلیون فلسطینی از رفح فرار کرده‌اند، زیرا نیروهای اسرائیلی در حال ورود بیشتر به عمق شهر هستند. سازمان ملل و گروه‌های امدادی می‌گویند که تصرف گذرگاه مرزی رفح در ماه جاری توسط اسرائیل، یک نقطه ترانزیت کلیدی برای سوخت و تدارکات غزه، بحران را در این منطقه شدت بخشیده است. 

با این حال اسرائيل اعلام کرده که با ارسال کامیون‌های کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل از طریق گذرگاه مرزی کرم شالوم، نقطه اصلی ورود اسرائیل به جنوب غزه موافقت کرده است. اما مشخص نیست که آیا کامیون‌ها می‌توانند وارد شوند، زیرا درگیری در رفح همچنان ادامه دارد.

اسرائیل گفت که کمک‌ها از طریق شمال غزه و از طریق اسکله ساخته شده توسط ایالات متحده به داخل خاک فلسطین منتقل می شود. اما روز شنبه، یک قایق کوچک نظامی ایالات متحده و چیزی که به نظر می‌رسید یک لنگرگاه شناور باشد، در ساحلی در نزدیکی شهر اسدود در جنوب اسرائیل غرق شد.

فرماندهی مرکزی ایالات متحده گفت که چهار فروند از کشتی‌های این کشور که از مأموریت کمک‌های بشردوستانه پشتیبانی می‌کنند تحت تأثیر دریاهای مواج قرار گرفته‌اند که دو فروند از آنها در نزدیکی اسکله در سواحل غزه و دو فروند دیگر در اسرائیل لنگر انداخته‌اند.

فرماندهی مرکزی آمریکا گفت که هیچ آسیبی گزارش نشده و ایالات متحده در حال همکاری با ارتش اسرائیل برای بازیابی شناورها است.

مقام‌های آمریکایی امیدوارند این اسکله با حداکثر ظرفیت بتواند روزانه معادل ۱۵۰ کامیون کمک به غزه برساند. کمک‌هایی که مشخص نیست برای نیاز آوارگان فلسطینی در نوار غزه که ماه‌هاست زیر شلیک گلوله‌ها و موشک‌های اسرائيلی با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند کافی باشد. ضمن اینکه مانع‌تراشی‌های اسرائيل برای رسیدن این کمک‌ها به فلسطینی‌ها مشکل دیگری در این مسیر است. 

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

بر اساس آخرین گزارش‌ها تعداد کسانی که در حملات اسرائيل به نوار غزه در این مدت کشته شده‌اند به بیش از ۳۵ هزار فلسطینی انجامیده و بمباران‌های اسرائيل به نقاطی در شمال و مرکز غزه نیز ادامه دارد.

source
سئو سایت

توسط jahankhabari.ir