تاریخ انتشار •به روز شده در
مجلس سنای تایلند روز سه شنبه ۱۸ ژوئن (۲۹ خرداد) نسخه نهایی لایحه برابری ازدواج را تصویب کرد و بدین ترتیب این کشور به عنوان نخستین آسیای جنوب شرقی راه را برای به رسمیت شناختن زوجهای همجنس در این منطقه هموار ساخت، گرچه این قانون نیازمند امضای نهایی پادشاه است.
این لایحه پس از گذشت بیش از دو دهه تلاش کنشگران و سیاستمداران و نیز پس از آن که پیشنویسهای قبلی به تصویب پارلمان نرسیدند، ارائه شد. حامیان دگرباشان جنسی این اقدام را «گامی بزرگ رو به جلو» نامیدند.
تقریباً تمامی قانونگذاران در مجلس اعلای تایلند به این لایحه رأی مثبت دادند و این قانون در مرحله بعدی نیاز به تأیید سلطنتی دارد. قانون برابری ازدواج، ۱۲۰ روز پس از انتشار در روزنامه سلطنتی، لازمالاجرا خواهد شد.
در صورت تصویب نهایی پادشاه، تایلند همچنین پس از نپال و تایوان، سومین کشور آسیایی خواهد بود که در آن ازدواج همجنسگرایان قانونی اعلام میشود.
پلایفاه کیوکا شودلاد، عضو کمیته پارلمانی تایلند در مورد ازدواج همجنسگرایان گفت: «ما بسیار مفتخریم که تاریخ را میسازیم. امروز عشق بر تعصب پیروز شد. پس از بیشتر از ۲۰ سال مبارزه، امروز میتوانیم بگوییم که این کشور دارای قانون برابری ازدواج است.»
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
قانونگذاران و کنشگران روز سه شنبه در پارلمان تایلند، با تکان دادن پرچمهای رنگینکمان و با لبخند این رویداد را جشن گرفتند و برخی نیز مشتهای خود را به نشانه همبستگی با جامعه دگرباشان جنسی بالا بردند.
تایلند که یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری آسیاست، تاکنون به خاطر فرهنگ مدارا با جامعه الجیبیتی شناخته شده بود.
در آغاز ماه ژوئن و همزمان با رژه افتخار دگرباشان جنسی در بسیاری از کشورهای جهان، هزاران همجنسگرا و کنشگر حقوق دگرباشان در خیابانهای بانکوک رژه رفتند و سرتا تاویسین، نخست وزیر تایلند نیز با پوشیدن پیراهن رنگین کمانی به آنها پیوست.
کمیسیون جامعه مدنی برابری ازدواج، فعالان و زوجهای الجیبیتی تایلند در بیانیهای درباره تصویب آزادی ازدواج همجنسگرایان گفت: «این امر بر پرچمداری تایلند در زمینه ارتقای حقوق بشر و برابری جنسیتی در منطقه تأکید میکند».
source
سئو سایت