یک اسلاید از گزارش تازه آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا، اجزایی از مهمات توقیف شده در راه یمن را نشان می‌دهد که دارای «ویژگی‌های کلیدی قابل شناسایی» مشابه با «موشک‌های ایرانی کروز ضد کشتی» هستند.

آگهی

آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا که بر روی تجزیه و تحلیل توانایی‌های نظامی کشورهای خارجی تمرکز دارد، روز چهارشنبه ۱۰ ژوئیه (۲۰ تیر ۱۴۰۳) تصاویر غیر محرمانه‌ای را منتشر کرد و مدعی شد که این تصاویر مستقیماً تسلیحات تایید شده ایرانی را به تسلیحاتی که اخیراً توسط شورشیان حوثی (انصارالله یمن) به کار گرفته شده است، مرتبط می‌سازد.

گزارش تازه آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا متکی بر تصاویر تسلیحات ایرانی است که در خلال توقیف‌های انجام شده توسط نیروی دریایی ایالات متحده، گارد ساحلی و همچنین نیروهایی دریایی کشورهای شریک و متحد آمریکا بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ کشف شده‌اند.

سپس این تصاویر با تسلیحات رهگیری شده در مسیر انتقال به یمن و همچنین تصاویر بقایای مهمات بجا مانده از حملات خاص اخیر مقایسه شده‌اند.

بر اساس این گزارش، «حوثی‌ها با استفاده از موشک‌های بالستیک و کروز عرضه شده توسط ایران، توانسته‌اند تا تاریخ ۳۰ آوریل [۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳] بیش از ۱۰۰ حمله علیه اهداف زمینی در اسرائیل، عربستان سعودی، امارات عربی متحده و یمن انجام دهند و دست‌کم ۵۶ حمله نیز علیه کشتی‌ها در دریای سرخ و خلیج عدن انجام شده است.»

در ادامه آمده است که «ایالات متحده و متحدانش بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ میلادی دست‌کم ۲۰ شناور قاچاق ایرانی را رهگیری کرده‌اند که منجر به توقیف اجزای موشک‌های بالستیک، موشک‌های کروز، موشک‌های [زمین به هوا]، [موشک‌های هدایت‌شونده ضد تانک]، [هواپیماهای بدون سرنشین]، و همچنین هزاران تفنگ جنگی، اجزای راکت و سایر سلاح‌های غیرقانونی شد که برای حوثی‌ها در نظر گرفته شده بود.»

اگرچه که ادعای ارتباط بین ایران و نیروهای حوثی ممکن است تعجب‌آور نباشد – کما اینکه از زمان آغاز درگیری حماس و اسرائیل در هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، چندین مقام عالی‌رتبه ایالات متحده و  گزارش‌ قبلی سازمان اطلاعات دفاعی آمریکا نیز علناً این را اعلام کرده‌اند – اما «نام بردن علنی و ایجاد شرمساری» به این شکل، نشان دهنده فشار مداوم دولت بایدن برای به اشتراک گذاشتن عمومی ارزیابی‌های اطلاعاتی در مورد دشمنان آمریکا است.

در این گزارش به صراحت از خانواده موشک‌های کروز ضد کشتی نور، موشک بالستیک قیام، موشک سطح به هوای ۳۵۸ و موشک هدایت شونده ضد تانک دهلویه نام برده شده است.

یکی از اسلایدهای این گزارش توالی چند تصویر را نشان می‌دهد که موشک نور ایرانی، در کنار اجزای موشک‌های کروز کشف شده در مسیر یمن و همچنین بقایای موشک استفاده شده در حمله دسامبر ۲۰۲۳ به کشتی استریندا با پرچم نروژ را نشان می‌دهد.

بر اساس این گزارش، «مهموله‌‌های توقیف شده دارای شباهت‌های اساسی و قابل‌ شناسایی با موشک‌های کروز ضد کشتی ایرانی، از جمله باله تثبیت‌کننده، تقویت‌کننده موشک، کابین ورودی هوا، و مخروط دماغه است.»

در این گزارش آمده است که «موتور توربوجت ایرانی طلوع-۴ که ​​در موشک کروز ضد کشتی نور استفاده می‌شود، دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی – از جمله مرحله کمپرسور و استاتور – است که با بقایای موتور بازیابی شده از حمله ۱۱ دسامبر ۲۰۲۳ حوثی‌ها به کشتی استریندا مطابقت دارد.»

 آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در گزارش جداگانه‌ای که در ماه ژوئن منتشر شد تخمین زد که حملات حوثی‌ها در دریای سرخ ۶۵ کشور از جمله ایران را تحت تأثیر قرار داده که ممکن است تا حدی طعنه‌آمیز به نظر برسد.

با این حال، اینگونه به نظر می‌رسد که تهران به طور فزاینده‌ای علاقه‌ای به انکار نقش خود در تامین تسلیحات به حوثی‌ها ندارد.

source
سئو سایت

توسط jahankhabari.ir