رویداد ۲۴| استعفای فرهاد دانشجو از ریاست دانشگاه تربیت مدرس با توجه به رویدادهای سالها و ماههای اخیر این دانشگاه از اهمیتی خاص برخوردار است. فارغ از کارنامه مدیریتی او در حوزه آموزش عالی به نظر میرسد رفتنش از دانشگاه تربیت مدرس با استقبال دانشجویان این دانشگاه مواجه شده است.
محتوای منتشر شده در حساب کاربری توئیتر دانشگاه تربیت مدرس بعد از اعلام خبر استعفا حاکی از گلایه و نقد و دل پر دانشجویان از او است. آنها دانشجو را متهم به عدم شایسته گزینی در تکیب آموزشی و اداری دانشگاه میکنند و با انتشار تصاویر بیلبوردهای نصب شده در این دانشگاه درباره قوانین تردد به خصوص در حوزه پوشش و حجاب ادعاهای او در زمینه مدیریت دانشگاه را زیر سوال میبرد. به خصوص اظهارات دانشجو در متن استعفایش که گفته بود: «تمام سعی من بر این بود تا محیط دوستانه و پر از محبت و آرام و آکادمیک برای پیشرفت امور علمی، فرهنگی و حرکت عالمانه به سمت اهداف عالیه دانشگاه تربیت مدرس را مهیا نمایم».
با وجود همه نشانهها از جنب دانشجویان و این که دانشجو در متن استعفایش قید کرده بود که «با دلایل شخصی و برای رسیدگی به وضعیت سلامتی مادرش» استعفا داده، اما زلفی گل وزیر علوم استعفای او را نپذیرفته است بنابراین موضوع از دو حالت خارج نیست: حالت اول این که استعفا نمایشی است و درخواست و رد درخواست پیش از این هماهنگ شده و حالت دوم این که باز هم استعفا نمایشی است و برای گرفتن اختیارات غیررسمی بیشتر و موضع گیری در برابر منتقدان شیوه مدیریتی اش در این دانشگاه.
دانشجو سال ۱۴۰۰ به عنوان سرپرست دانشگاه تربیت مدرس منصوب و در فروردین سال ۱۴۰۱ به عنوان رییس این دانشگاه حکم گرفت. سال ۱۴۰۱ برای دانشگاه تربیت مدرس، مثل همه دانشگاههای کشور سال تلخی بود. دانشجو البته مهرماه سال ۱۴۰۱ مدعی شد برای دو دانشجوی بازداشتی این دانشگاه «پیگیریهای لازم را انجام داده است و آنها را مثل فرزندان خود میداند».
کارنامه مدیریتی او به روایت دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس، اما شامل موضوعات دیگری است. توئیتر دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس مدعی شده است که در دوران ریاست وی بر این دانشگاه احکامی از قبیل «۶ ماه محرومیت از تحصیل برای احمدپیروزنیا دانشجوی دکتری»، «۷ ماه محرومیت از تحصیل برای معیدمهدیان دانشجوی کارشناسی ارشد» و «۱۲ ماه محرومیت از تحصیل برای شقایق اکبری دانشجوی دکتری» صادر و موضوعاتی از قبیل «احضار فلهای دانشجویان همراه با تهدید و اخذ تعهد» و «صدور حکم اخراج برای دو دانشجوی دکتری» رخ داده است.
ریاست فرهاد دانشجو بر ریاست هر دانشگاهی- فراتر از موضوعات قید شده توسط دانشجویان و استعفای عجیب اش از تربیت مدرس- همواره پرحاشیه بوده است.
در بهار دولت محمود احمدی نژاد که به واقع بهار برادران دانشجو –خسرو، کامران و فرهاد- نیز بود، او رییس دانشگاه تربیت مدرس شد و بین سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۹ سکانداری دانشگاهی را بر عهده داشت که امروز در دوره دوم ریاستش از ان استعفا داده است.
یک سال بعد، اما در روندی پرحاشیه و پرابهام رییس دانشگاه آزاد شد. همان زمان که نام برادران «دانشجو» پیوندی عمیق با نام محمود احمدی نژاد خورد و کامران دانشجو بر کرسی وزیری وزارت علوم تکیه زد.
جلسه انتخاب او در سال ۱۳۹۰ به عنوان رییس دانشگاه آزاد نیز خبرساز شد. وقتی فرهاد دانشجو بعد از جلسه هیات امنا اعلام کرد که منتخب قانونی آن است و عبدالله جاسبی دبیر هیات امنا و رئیس وقت دانشگاه آزاد اسلامی درباره موضوع گفت که «اعلام انتخاب فرهاد دانشجو به عنوان رئیس دانشگاه بدون مصوبه رئیس هیات امنا از سوی برخی از اعضا اعلام شده و با توجه به اینکه انتخاب فرهاد دانشجو به تایید آیت الله هاشمی رفسنجانی نرسیده است، این جلسه جمع بندی و مصوبه قانونی نداشته است».
با این حال فرهاد دانشجو از برادر وزیرش مایه گذاشت و تاکید کرد که «رئیس جلسه کامران دانشجو بود که دستور رأی گیری داد و من انتخاب شدم!»
عمر ریاست دانشجو بر دانشگاه آزاد، اما دو ساله بود و سال ۹۲ با رای هیات امنا برکنار شد. در ایام کش مکش بر سر برکماری بود که گفت که در دل شکسته اش حرفهای زیادی دارد. در مقابل این اظهارات و فاز دلشکستی، اما برخی روزنامهها و سایتها تیتر زدند: «دانشگاه آزاد را خدا آزاد کرد».
همان زمان در گفت و گوی مفصلی با روزنامه کیهان از دستهای پشت پرده و بی انصافی هیات امنا گلایه کرد و گفت: «من اصراری بر ماندن که ندارم و اصراری هم بر رفتن ندارم، چون حجتی برای رفتن ندارم وگرنه استعفا میدادم. اینجا همه کارها خوب پیش میرود و دلیلی ندارد استعفا بدهم. هیئت امنا هم حجت علمی برای عزل ندارند، شاید حجت سیاسی داشته باشند، ولی استدلالی ندارند. من این حرفها را نمیگویم برای اینکه عزل صورت نگیرد، نه؛ میخواهم بگویم در نظام جمهوری اسلامی اگر میخواهد عزل صورت بگیرد، محترمانه و مؤدبانه باشد».
حالا دوباره، عمر ریاست دانشجو بر دانشگاه تربیت مدرس حدودا ۲ ساله شد. با رد درخواست استعفا توسط زلفی گل به نظر میرسد این استعفا به نتیجهای نمیرسد و فرهاد دل شکسته در دانشگاه تربیت مدرس میماند. وزیر در شرف ترک وزارتخانه علوم، اما از دل دانشجویان این دانشگاه خبر دارد؟!
source