کیهان در یادداشتی مفصل نگرانیهای سیاستخارجی خود را مطرح کرده که خلاصه آن این است: دولت روحانی بد بود و غربگرایی فایده ندارد. دولت رئیسی خیلی خوب بود و ما نیازی به رفع تحریم و FATF نداریم.
رویداد ۲۴| دولت پزشکیان هنوز اقدام خاصی در حوزه سیاست خارجی انجام نداده، اما «کیهان» نگران است! این نگرانی و آشفتگی احتمالا به خاطر پالسهایی است که از سوی ایران و غرب برای احیای مذاکرات داده میشود؛ یا تاکیدات تحلیلگران و کارشناسان به اهمیت رفع تحریم در حل مشکلات کشور و ضرورت پیوستن به FATF.
همین است که شاهدیم روزنامه کیهان در شماره امروز با موضعی تکراری و بدون اینکه به قیمت و شرایط فروش نفت ایران در سالهای اخیر اشاره کند، به میزان فروش نفت میبالد. در عین حال با اصرار به ایجاد دوقطبی بین سیاست خارجی دولت رئیسی و روحانی و با نادیده گرفتن اینکه تصمیمات و رویکردها سیاست خارجی در ایران فراتر از دولتها است؛ سعی در القای این دارد که روحانی و ظریف و تفکر آنها ثمری نداشت، درحالی که شرقگرایی و غربستیزی در دولت سیزدهم بسیار پرفایده بود!
با همین نگاه نیز نوشته: «با آغاز بهکار دولت چهاردهم، رسانهها و فعالین مدعی اصلاحات دست به کار شده و «آدرس غلط» به رئیسجمهور و دولتمردان میدهند. این طیف مدعی است که رفع تمامی مشکلات در گرو رفع تحریمهاست. این جریان سیاسی همزمان با این مسئله، مدعی است که باید هرچه زودتر به FATF بپیوندیم.»
این روزنامه اصولگرا افزوده است: «جریان مدعی اصلاحات، طوری وانمود میکند که گویی ایران تاکنون ارتباطی با سازمان FATF نداشته و اگر در آینده به آن بپیوندد و دستورات آن را اجرائی کند، فتحالفتوح اقتصادی رخ خواهد داد. این ادعا در حالی است که وزارت خارجه و وزارت اقتصاد دولت روحانی در خرداد ۹۵ در اقدامی غیرقانونی، بدون هماهنگی و یا اخذ مجوز از مجلس و یا از شورایعالی امنیت ملی، اقدام به «توافق محرمانه»! با FATF کرده و متعهد و موظف شد ۴۱ مورد دستورات گروه مذکور را که در قالب برنامه اقدام «Action Plan» پذیرفته بود، در زمانبندیهای مشخص، به اجرا در آورد. پس از افشای توافق صورت گرفته با «گروه ویژه اقدام مالی FATF» در رسانهها؛ وزرای خارجه و اقتصاد و رئیس وقت بانک مرکزی – ۱۲ مرداد ۹۵ – از اینکه اقدام به توافقی کردهاند که در صلاحیتِ دستگاههای دیپلماسی و اقتصادی نبوده و جنبههای متعدد سیاسی و امنیتی آنها را در توافق در نظر نگرفته بودند، مورد توبیخ قرار گرفتند. دولت مدعی تدبیر و امید و وزارت خارجه آن در اقدامی تأملبرانگیز از سال ۹۵ به بعد، ۳۷ بند از ۴۱ بند تعهداتی را که مخفیانه به FATF داده بود و به عبارتی حدود ۹۰ درصد دستورات FATF را اجرا کرد و تنها وقتی نوبت به مطالبات مربوط به اصلاح قوانین رسید، مجبور شد علیرغم میل باطنی، مجلس را با ارسال لایحه مطلع کند!
دولت روحانی در همین رابطه چهار لایحه را تنظیم کرد. لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملی (پالرمو)، لایحه اصلاح قانون پولشویی، لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم و لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT).»
کیهان معتقد است، «پس برخلاف ادعای حامیان FATF، اینطور نیست که در آینده دستورالعمل FATF را اجرا کرده و از منافع اقتصادی آن بهرهمند شویم، بلکه دولت یازدهم و دوازدهم دستورالعملهای این سازمان را اجرا کرد و نتیجه این همکاری افزایش تحریمها به جای کاهش آن بود.»
یادداشتنویس کیها در پایان با بیان اینکه «محمدجواد ظریف وزیر سابق امور خارجه – تیرماه ۱۴۰۰- در پایان کار دولت مدعی تدبیر و امید، اعتراف تلخی را مطرح کرد. وی گفت: «با خوشخیالی، دوستان دوران سختی را در سراب طمع سرازیر شدن شرکتهای غربی از خود رنجاندیم. اتفاقی که اگر نمیافتاد نه دوستان دوران سختی رهایمان میکردند و نه با فشار حداکثری آمریکا مواجه میشدیم.» نوشته: «موارد مذکور همگی یک کلاس درس بزرگ برای جریان غربگرا و برخی از مدعیان اصلاحات است. همان جماعتی که با ادعای تسلط بر زبان دنیا، تحریمها را دو برابر کرد و در صنعت هستهای بتن ریخت و با شرطیسازی اقتصاد، خسارتهای هنگفتی به کشور و مردم تحمیل کرد.»
source