حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن اختری، رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت هفته وحدت

از ۱۲ تا ۱۷ ربیع‌الاول از سوی امام خمینی(ره) به عنوان هفته وحدت نامگذاری شده است تا در ایران و سراسر جهان اسلام با تشكیل اجتماعات و جشن‌ها، ضمن تحكیم وحدت و برادری اسلامی به تقویت قدرت جهان اسلام در سطح جهانی کمک کنند.

بنابراین لازم است تا طی این ایام به تبیین معنا و مفهوم وحدت و اتحاد شیعه و سنی، لزوم این وحدت، تبیین اخوت اسلامی، ضرورت مناسبات کشورهای اسلامی با یکدیگر و پرهیز از اختلافات بیش از پیش پرداخته شود چراکه بنابر فرموده مقام معظم رهبری «اتحاد مسلمانان، درمان بسیاری از دردهای امت اسلامی است» ( ۱۳۹۹/۰۸/۱۳)

دراین راستا حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن اختری، رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت هفته وحدت، در گفت‌وگو با ایکنا درباره تأکید جمهوری اسلامی ایران بر وحدت اسلامی به عنوان راهبرد نه تاکتیک، گفت: مسئله وحدت و همگرایی در امت اسلامی و دین مقدس اسلام به عنوان یک اصل، رکن و ضرورت بدیهی در اسلام مطرح است.


بیشتر بخوانید: 


وی با تأکید بر اینکه وحدت از دستورات قرآن است، ادامه داد: وحدت صرفاً جنبه سیاسی ندارد، بلکه مبنای دینی دارد. یعنی همانطور که در اسلام، نماز و روزه آمده است به وحدت نیز  تصریح شده است: «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا»، «وَ لا تَنازَعوا فَتَفشَلوا وَ تَذهَبَ ریحُکُم». بنابراین مسئله وحدت و همدلی از واجبات امروز جهان اسلام است.

فهم وحدت به مثابه یک اصل و راهبرد

اختری با تأکید بر اینکه هیچ گاه نمی‌توانیم بگوییم وحدت تاکتیک است، افزود: پیروان مذاهب مختلف اسلامی باید با یکدیگر همبستگی داشته باشند و مسلمانان اگر می‌خواهند خداوند را عبادت کنند باید به وحدت اسلامی معتقد باشند. لذا این دستور خداوند متعال است که در آیات، روایات و سیره پیامبر اکرم(ص) بر آن تصریح شده است.

وی اظهار کرد: وحدت به عنوان اصل مطرح است و تاکتیک نیست. وحدت یک سیاست راهبردی است که در اسلام بر آن توجه شده و همه باید تلاش کنیم تا وحدت کاملاً تحقق پیدا کند. هنگامی وحدت تحقق پیدا می‌کند که نگذاریم اختلاف، افتراق و شکاف ایجاد شود و هر نقطه از جهان اسلام که گوشه‌ای از اختلاف ظاهر شد همه نخبگان و علمای جهان اسلام باید برای از بین بردن آن تلاش کنند. 

ریشه اصلی تجاوزگری اسرائیل

رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت هفته وحدت با تأکید بر اینکه امروز یکی از مشکلات امت اسلامی، عدم همبستگی به طور کامل است، تصریح کرد: در حال حاضر شاهد هستیم مسلمانان به دست رژیم صهیونیستی جنایتکار به خاک و خون کشیده می‌شوند، خانه‌هایشان خراب می‌شود. یک کشور، منطقه اسلامی و سرزمین اسلامی توسط جنایتکاران اشغال می‌شود لذا هنگامی که کشته شدن و از بین رفتن و غارت خانه و امکانات مسلمانان و کودکان و زنان مظلوم فلسطین را می‌بینیم وظیفه داریم تا از آنها حمایت و پشتیبانی کنیم و این پشتیبانی زمانی به خوبی تحقق پیدا می‌کند که همه با هم یکی و ید واحده شویم.  

وی با تأکید بر اینکه هنگامی که مسلمانان با یکدیگر متحد شوند، اسرائیل قادر به انجام جنایت در فلسطین و غزه نخواهد بود، اظهار کرد: حضرت امام خمینی(ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی فرمودند: «اگر مسلمین مجتمع بودند، هر کدام یک سطل آب به اسرائیل می‌ریختند او را سیل می‌برد» این حقیقتی است اگر مسلمانان همه دست به دست هم دهند، اسرائیل نخواهد توانست این گستاخی‌ها را داشته باشد. 

رسیدن به وحدت شدنی است

اختری در پاسخ به این سؤال که برخی تحقق وحدت اسلامی را به دلیل روابط دوستانه برخی حاکمان کشورهای اسلامی با اسرائیل امری ایده‌آل و رویایی می‌دانند، گفت: معتقدیم این وحدت تحقق پیدا کرده و شکل گرفته است. چنانکه شاهدیم الفت و مودت بین مسلمانان و در کشورهای اسلامی بیشتر شده و دولت‌های اسلامی بیشتر از گذشته به هم نزدیک شده‌اند. البته برای بهبود این وضعیت باید اقداماتی انجام گیرد. البته وحدت مسئله‌ای ایده‌آل نیست، بلکه تحقق یافتنی است، همان‌طور که تحقق پیدا کرده است و در بسیاری از جاها شاهد به ثمر نشستن و ثمربخش بودن وحدت هستیم، اما باید در سطوح مختلف تعمیق پیدا کند. البته لازم است یکپارچگی احکام اسلامی بیشتر شود و بکوشیم تا همه را جذب کنیم تا به وحدت بهتری برسیم. 

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

انتهای پیام

source

توسط jahankhabari.ir