عدالت‌گستری، مبارزه با مفاسد و همکاری در زمینه حقوقی و قضایی بین اعضای بریکس، محور‌های مهم نشست وزیران دادگستری کشور‌های عضو گروه بریکس در مسکو بود.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری صداوسیما، عدالت‌گستری، مبارزه با مفاسد و همکاری در زمینه حقوقی و قضایی بین اعضای بریکس، محور‌های مهم نشست وزیران دادگستری کشور‌های عضو گروه بریکس در مسکو بود.

وزرای دادگستری کشور‌های عضو گروه بریکس در مسکو گردهم آمدند تا ضمن تبادل تجربیات در حوزه حقوقی و قضایی، راه‌های توسعه عدالت، مبارزه موثر با مفاسد اقتصادی و همکاری مشترک در راستای معاضدت قضایی، انتقال محکومین، استرداد مجرمین و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در امور قضایی را بررسی کنند.
امین‌حسین رحیمی وزیر دادگستری جمهوری اسلامی ایران با همراهی کاظم جلالی سفیر کشورمان در روسیه و هیات عالی حقوقی و قضایی در این اجلاس شرکت و سخنرانی کرد.
آقای رحیمی در نشست عمومی وزیران دادگستری بریکس، ابتکار تشکیل گروه بریکس را قدمی مهم برای تحقق جهانی متکثر و رها شدن از نظام سلطه‌گرایانه و یکجانبه‌گرایی برشمرد و گفت: بریکس گامی مهم برای تقویت چندجانبه گرایی و شنیده شدن صدا‌های متنوع در عرصه بین‌المللی است.
وزیر دادگستری کشورمان، حضور جمهوری اسلامی ایران در بریکس را بر مبنای اصول سه‌گانه عزت، حکمت و مصلحت و نیز در راستای استقرار عدالت، اخلاق و صلح پایدار در جهان برشمرد و افزود: بر همین اساس ایران آمادگی دارد نقشی موثر و قوی در عرصه‌های گوناگون سیاسی، اقتصادی، مالی، امنیتی، حقوقی، فرهنگی و همکاری‌های مردمی در این مجموعه ایفاء کند.
وی تاکید کرد، جمهوری اسلامی ایران بر این اعتقاد است که مذاکره و انعقاد معاهدات چندجانبه حقوقی و قضایی میان اعضای بریکس، منجر به تعمیق همکاری‌ها میان دولت‌های عضو خواهد شد و در این راستا وزارت دادگستری ایران آمادگی دارد در فرآیند مذاکره برای انعقاد و اجرای موافقتنامه‌های انتقال محکومین، استرداد مجرمین و معاضدت قضایی در عرصه‌های حقوقی و کیفری مشارکت فعال داشته باشد.
امین حسین رحیمی، با استقبال از پیشنهاد فدراسیون روسیه درباره تشکیل مرکز داوری بریکس گفت: وزارت دادگستری جمهوری اسلامی ایران، این موضوع را پیشنهادی به‌هنگام می‌داند که شایسته بررسی جامع توسط دولت‌های عضو بریکس است.
وزیر دادگستری کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود، به تداوم جنایات ضدبشری رژیم صهیونیستی در نوار غزه اشاره کرد و گفت: حوادثی همچون نسل‌کشی مردم بی‌دفاع فلسطین در غزه بیش از هر چیز تاییدی بر این حقیقت است که تا چه حد جهان امروز تشنه عدالت است.
وزیر دادگستری جمهوری اسلامی ایران همچنین در حاشیه این نشست جداگانه با «کنستانتین چویچنکو» وزیر دادگستری روسیه، «خانم تمبی فومله سیملانه» وزیر دادگستری و توسعه قانون اساسی آفریقای جنوبی و نیز «عبدالله بن سلطان بی عواد النعیمی» وزیر دادگستری امارات متحده عربی دیدار و درباره راه‌های توسعه همکاری‌ها در حوزه قضایی و حقوقی مذاکره کرد.
————
مصاحبه: امین‌حسین رحیمی، وزیر دادگستری

source
سئو سایت

توسط jahankhabari.ir