آیت الله کعبی:
عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه جای جنایتکاران جنگی در سازمان ملل نیست، حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت به جرم نسل کشی را نقطه عطف احکام دیوان لاهه دانست و آنرا سبب اعتبارسازی برای حقوق بین الملل معرفی کرد.
وی با بیان اینکه این حکم یک نوع اعتبارسازی برای حقوق بین الملل و دادگاه لاهه به شمار میرود، عنوان کرد: به طور قطع صدور این حکم محدودیتهای زیادی برای این جنایتکاران جنگی در سفر به جهان خواهد داشت و بسیاری از کشورهای اروپایی و کشورهای عضو این معاهده آمادگی خود را برای بازداشت این دو مجرم اعلام کردند.
نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: این دو مجرم در نسل کشی و جنایتهای جنگی در غزه و لبنان همه قوانین بین الملل را زیرپا گذاشتند و به هیچکدام از قواعد بشر دوستانه احترام نگذاشتند.
نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در خصوص لازم الاجرا بودن احکام دیوان لاهه، عنوان کرد: اساسنامه دیوان کیفری بین المللی در سال ۲۰۰۲ به تصویب نهایی رسید و در لاهه هلند آغاز به کار کرد و به تدریج ۱۲۴ دولت عضو شدند؛ طبق حکم جدید صادرشده از سوی دادگاه کیفری بین المللی، کشورهای عضو میتوانند برای دستگیری نتانیاهو و گالانت وزیر دفاع عزل شده اسراییل اقدام کنند.
وی افزود: کشورهایی که با تصویب اساسنامه به عضویت دیوان کیفری بین الملل درآمدهاند یعنی قبول کردهاند که عناوین مجرمانه موضوع ماده پنج میتواند در دادگاههای داخلی نیز مورد رسیدگی قرار گیرد و در صورت غیاب دادگاههای داخلی و یا ناتوانی یا بی رغبتی آنها، دادگاه کیفری بین المللی صلاحیت رسیدگی دارد بنابراین دولتهای عضو در اموری از قبیل دستگیری یا تحویل متهمان هم با دیوان همکاری میکند.
آیت الله کعبی بیان کرد: این اقدام به مرگ سیاسی و دیپلماتیک این دو مجرم و تضعیف رژیم صهیونیستی در مجامع بین الملل منجر شده است؛ این تصمیم حقوقی، آثار سیاسی بسیار مهمی در حقوق بین الملل و پایان تجاوز رژیم صهیونیستی خواهد داشت.
وی فشارهای بین المللی برای پایان جنایات جنگی رژیم صهیونیستی را مهمتر از محکومیت نتانیاهو و وزیر دفاع عزل شده او دانست و اظهار کرد: جامعه جهانی باید برای پایان تجاوز به غزه و لبنان اراده جدی نشان دهد زیرا نتانیاهو همچنان به نسل کشی و توسعه تجاوز به کشورها و مناطق دیگر دلخوش است.
source