رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر نماینده تهران مبنی بر اینکه در لایحه دولت در خصوص مشاغل حساس موضوع تابعیت قهری و غیرقهری مطرح نشده است گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری جزو موضوعاتی است که برای ما سند است و قطعا با توجه به آن لایحه را رسیدگی میکنیم، حال لایحه هر چه باشد، مجلس کارشناسی میکند و جمعبندی کارشناسی را به صحن میآورد و صحن نیز تصمیم میگیرد.
حمید رسایی در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۴ آذر ماه ۱۴۰۳) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی در خصوص بحث دستور جلسات صحن گفت: در دستور جلسه هفته قبل موضوع قرائت گزارش کمیسیون امنیت ملی در خصوص ماده ۲۳۴ آییننامه داخلی مجلس بود که در دستور کار این هفته صحن قرار نگرفته است.
نماینده مردم تهران، اسلامشهر، ری، شمیرانات و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: صبح امروز خدمت ریاست مجلس این موضوع را عرض کردم که شما بیان داشتید که این موضوع اشکال کوچکی داشته که در کمیسیون مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا در دستور جلسه سه شنبه این هفته قرار گیرد.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در این هنگام در پاسخ به این تذکر گفت: این موضوع به شرطی در دستور کار قرار میگیرد که گزارش از کمیسیون بیایید. ما بدون گزارش کمیسیون نمیتوانیم در دستور کار قرار بدهیم بنابراین اگر گزارش نیاید، ما نمیتوانیم آن را در دستور کار قرار دهیم.
در ادامه نیز حمید رسایی در تذکری خطاب به هیئت رئیسه مجلس گفت: ما به رئیس مجلس تذکر میدهیم، اما شما میگویید که این تصمیم هیئت رئیسه است و در رسانهها نیز نوشته میشود که آقای قالیباف یک رأی از دوازده رأی هیئت رئیسه را دارد که در ظاهر این درست است، بنابراین به اعضای هیئت رئیسه تذکر میدهم که چرا دستورات صحن را بدین شکل تنظیم میکنند.
وی افزود: زمانی که این موضوع را به هیئت رئیسه اعلام میکنیم، آنها اعلام بیخبری میکنند، بنابراین از رئیس مجلس میخواهم این موضوع را در جلسات هیئت رئیسه حل کنند، اگر موضوعی تصمیم هیئت رئیسه است، اعضای هیئت رئیسه از آن دفاع کنند و اگر نیست آن را اصلاح کنند.
این نماینده مجلس در دوره دوازدهم اضافه کرد: در خصوص تذکر آقای روح الامینی که به متن آقای فضائلی اشاره کردند باید بگویم که آقای فضائلی گفتهاند که سخنگوی دفتر رهبری نبوده و مانند سایر افراد اطلاعاتی دارند که گاهی آن را انتشار میدهند، اما به دلیل اینکه شما به عنوان رئیس مجلس آن را تایید کردید برای ما سند شده است، شما گفتید که این عبارت درست است.
وی بیان کرد: آقای فضائلی دو نکته را اعلام کردند که نکته اول اینکه آقای مجید انصاری گفتهاند مقام معظم رهبری به آقای پزشکیان فرمودهاند که با اصلاح قانون درباره تابعیت قهری موافقم و نکته دوم اینکه معظم له در پی درخواست نظر نسبت به اصلاح قانون درباره تابعیت غیرقهری، فرمودهاند که مخالف هستند؛ بنابراین آن چیزی که در لایحه دولت آمده است کدام یک از این موارد است. در لایحه دولت اشارهای به مسئله قهری و غیرقهری نشده است. در لایحه دولت دو کلمه از قانون حذف شده که آنها کلمه «همسر و فرزندان» است.
رسایی گفت: ما اساسا تابعیت قهری نداریم حتی دوستان وزارت خارجه هم میتوانند بر روی آن صحه بگذارند بنابراین لایحه دولت برخلاف آن چیزی است که آقای فضائلی فرمودند و شما تایید کردید.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این بخش از تذکر نیز گفت: به هر حال آن بحث مورد تایید است، اما این موضوع را هم همکاران بدانند که مجلس اختیار دارد که این موضوع را بررسی کند و بدون شک نظر مقام معظم رهبری مورد توجه است، اما مجلس کار کارشناسی را در خصوص لایحه انجام میدهد.
قالیباف ادامه داد: مجلس و کمیسیون، لایحه را بررسی میکنند، البته فرمایشات مقام معظم رهبری جزو موضوعاتی است که برای ما سند است و قطعا با توجه به آن لایحه را رسیدگی میکنیم، حال لایحه هر چه باشد، مجلس کارشناسی میکند و جمعبندی کارشناسی را به صحن میآورد و صحن نیز تصمیم میگیرد.
انتهای پیام/
source