روزنامه جوان معتقد است که «طرف مقابل مذاکرات جمعه را آنچنان که باید، جدی نگرفته است» و دلیلش این است که لارنس نورمن نوشته «احتمالاً هیچکدام از اینها، بستر جدیدی برای مذاکرات ایجاد نکند»!
رویداد۲۴| عصر دیروز بود که معلوم شد مقامات ایران تصمیم به ازسرگیری مذاکرات با اروپا دارند، این خبر، اما واکنشهای متفاوتی را به دنبال داشت. یعنی همانقدر که از سوی اصلاحطلبان و حامیان دولت مورد استقبال قرار گرفت، از سوی مخالفان دولت با انتقاد مواجه شد.
روزنامه جوان از جمله مخالفان این دور از مذاکرات است. این روزنامه اصولگرا در گزارشی اظهارات مقامات ایرانی و غربی در هفتههای اخیر را ردیف کرده و نوشته: «با کنار هم قرار دادن اظهارات اینچنینی، صدور قطعنامه علیه ایران در شرایطی که سه کشور اروپایی حسننیتی نشان ندادهاند، دلایل کافی را فراهم نمیکند تا ایران با طرف اروپایی وارد مذاکره شود و به نظر میرسد که طرف مقابل هم مذاکرات جمعه را آنچنان که باید، جدی نگرفته است. لارنس نورمن، خبرنگار روزنامه وال استریت ژورنال که به دلیل موضعگیریهایش در زمینه مذاکرات هستهای ایران شهرت دارد، گفتگوهای پیش رو را گامی در راستای هماهنگی مذاکرات آتی دانسته است که میتوان از این فرصت برای انتقال پیام و تبیین خطوط قرمز استفاده کرد. او در عین حال معتقد است احتمالاً هیچکدام از اینها، بستر جدیدی برای مذاکرات ایجاد نکند.»
«جوان» در سرمقاله نیز به همین بحث پرداخته و ورود به مذاکره را سیاست «تسلیمجویانه» تلقی کرده است. این روزنامه اصولگرا نوشته: «در اغلب تحلیلهایی که در هر واکنش از طرف ایران میگویند «غرب همین را میخواست»، رگههایی از تسلیم و ترس نهفته است. این ترس پایانی ندارد، همچنانکه فشار تحمیلی دشمن نیز. اینکه ما بتوانیم در برابر هر فشار دشمن یک ابتکارعمل غیرقابلپیشبینی داشته باشیم یا کاری کنیم که دشمن را در حرکات بعدی محتاطتر کنیم، اول از هرچیز به کشتن ترس و تسلیم در وجود خودمان بستگی دارد. شاید اگر از کسانی که مطابق مد روز و گاهی به تقلید از یکدیگر بلافاصله بعد از هر تهدید غرب، به ایران برای نیفتادن در دام غربیها هشدار میدهند، بخواهیم پیشنهاد خود را بدهند، پاسخها ترس و تسلیم نهفته در وجود آنان را افشا کند.»
«جوان» در انتقاد از موافقان مذاکره نوشته: «یک پرستیژ خودشیفتگی عقلگرایانه هم دارند که «ما عقل داریم و شما ندارید»! گروهی از اینان که در حوزه سیاستمداران قدیمی هستند، زندگی بسیار مرفهی دارند و سنی هم گذراندهاند و حالا میخواهند این رفاه و آسایش را با پیشنهادات تسلیمجویانه خود حفظ کنند. زهی خیال باطل! زیرا این رفتارها نتیجه عکس میدهد. اما تعجب از گروه دیگر یعنی روزنامهنگاران یکلاقباست -که از وضع روزنامهنگاران باخبریم! – که با این زندگی درویشی و قلندری چرا مانند سیاستمداران زراندوز فکر میکنند؟! مولا علی فرمود «اگر صلح میخواهی آماده جنگ باش». میتوان این حکمت را تعمیم داد که «اگر میخواهی در دام دشمن نیفتی، برای هر دامی آماده باش!»
source