استقبال از آتشبس در لبنان
وی گفت: خوشحالم امروز شاهد آتشبس در لبنان هستیم و از این آتشبس استقبال میکنیم. از اینکه مردم عزیز لبنان از زیر ظلم و بمبارانهای جنایتکارانه رژیم صهیونیستی امشب را در آرامش به سر میبرند از خداوند بزرگ شاکریم. به سهم خود از رزمندگان حزبالله که با شجاعت و درایت جنگیدند و اجازه ندادند یک وجب از خاکشان با توجه بمبارانهای وحشیانه به تصرف صهیونیستها در بیاید، تشکر میکنم.
قالیباف درادامه درباره قانون جهش تولید مسکن، ساماندهی اجاره بها و اقدامات مجلس برای کوتاه شدن مدت زمان خانهدار شدن مردم، اظهار کرد: مطمئن هستم که مسکن و نقش این مسئله در معیشت مردم مهم و اساسی است. مسئولان نباید موضوع مسکن را در کشور رها کنند. امروز هزینه مسکن در خانواده به گونهای است که حداقل ۵۰ تا ۷۵ درصد درآمد خانوادهها را به خود جذب میکند. اگر از تبعات اجتماعی و فرهنگی این موضوع و اسبابکشی، استهلاک وسایل و سایر مسائل عبور کنیم اما اگر مسکن خانوادهها حل شود بزرگترین مشکل معیشتی آنها حل شده است.
رئیس مجلس گفت: برای حل این موضوع باید به دو مطلب توجه کرد؛ به رسميت شناختن مسئله مهم است و اجازه دهیم صاحبنظران، نظرات خود را بیان کنند. ما باید از تمام ظرفیتها برای حل این موضوع استفاده کنیم.
قالیباف بیان کرد: ما در مجلس یازدهم به عنوان قانونگذار گفتیم که تولید مسکن باید در اولویت قرار گیرد و جلوی احتکار مسکن را از بساز و بفروشها، نهادهای دولتی و غیر دولتی بگیریم. در تهران یک میلیون خانه خالی احتکار شده است. مسئله بعدی ساماندهی اجارهبهای مسکن است. از ماده ۵۰ تا ۵۵ برنامه هفتم سیستم نظام تأمین، مسکن روستایی و بافت فرسوده و در قانون جهش تولید شیوه ساخت مسکن در حوزههای مختلف را پیشبینی کردیم.
دولت مسئول ساخت مسکن نیست
وی با تأکید بر عدم درست بودن شیوههای اجرای تولید مسکن تاکنون، گفت: دولت نباید مسئول ساخت و تولید مسکن باشد. طبیعتا مردم، شرکتها و بنگاهها میتوانند خانه بسازند. دولت مکلف است زمین را برای مسکن تهیه کند. اکنون زمین بعضا ۵۰ تا ۷۰ درصد قیمت تمامشده یک خانه است. دولت باید زمین را حتی برای طبقه کم برخوردار در اختیار بگذارد.
قالیباف تصریح کرد: ۱۵ درصد از جغرافیا و سرزمین ما قابل سکونت است و اکنون کمتر از یک میلیون هکتار تحت پوشش مسکن است. سازمان ملی زمین و مسکن بیش از زمینهایی که اکنون ساخته شده و در اختیار است، همین مقدار زمین را در تملک دارد که ساخته نشده و این زمینها یا در محدوده یا در حریم هستند.
وی با تأکید بر تسهیلگری و پشتیبانی دولت از مردم، گفت: دولت باید اجازه دهد با در اختیار گذاشتن زمینها، مردم مسکن بسازند. حتی ما باید در توزیع زمینها به جمعیت هر شهر توجه کنیم. دولت خود را مکلف کند تا هر کسی توانایی خرید مسکن ندارد با در اختیار گذاشتن زمین به آنها کمک کند. تهران در هر هکتار ۱۵۰ نفر جمعیت دارد در حالی که جمعیت توکیو کمتر از این است.
قالیباف اظهار کرد: قریب ۱۸ سال از ساخت مسکن مهر میگذرد در این مدت زیر ۲ میلیون مسکن ساخته شده و حدود ۱۲۰ هزار مسکن، هنوز به طور قطعی واگذار نشده است. بگذارید مردم خودشان مسکن بسازند. در حساب ۱۰۰ امام، وظیفه دولت تأمین زمین اعلام کردند.
رئیس مجلس با بیان اینکه در مجلس قوانین را در این زمینه دنبال میکنیم، گفت: دولت هم در مسیر اجرا اصلاح کند و بخش خصوصی را در مسیر بیاوریم تا بتوانند مردم صاحب مسکن شوند.
گزافهگویی نتانیاهو
قالیباف درباره توافق آتشبس در لبنان و اظهارات نتانیاهو مبنی بر تمرکز آنها بر ایران و برنامه هستهای ایران، بیان کرد: از توافق آتشبس استقبال میکنیم. خدا را شاکریم که آرامش در لبنان برقرار شده و امیدواریم در غزه نیز آرامش برقرار شود اما نتانیاهو هم حرف گزافی زده است. هنگامی که جنگ لبنان شروع شد و سید حسن را شهید و جنایت پیجرها را کردند تمام تصورها این بود که حزبالله تضعیف شده است.
تلاش مجلس برای افزایش حقوق متناسب با تورم
قالیباف درباره بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ و تأمین ارز ترجیحی کالاهای اساسی و رشد ۸ درصدی قانون برنامه هفتم و اقدامات مجلس در این زمینه، تصریح کرد: بحث معیشت و رفاه و در کنار آن رشد اقتصادی مهم است. این بودجه در کمیسیون تلفیق درحال بررسی است اما هنوز به قانون تبدیل نشده است. در بحث افزایش حقوق تمام تلاش خود را کردیم تا به اندازه تورم بتوانیم حقوق و خدمات را پوشش دهیم. هزینههای جاری بودجه پیشنهادی دولت به مجلس، مقداری افزایش داشت و قول از دوستان گرفتم که اصلاح کنیم.
رئیس مجلس گفت: در جلسه با کمیسیونهای مجلس و دولت، رئیسجمهور تأکید کرد اگر افزایش هزینههای جاری دولت را قبول ندارم و اولویت افزایش حقوق کارگران و بازنشستگان است. لذا افزایش حقوق را بین ۲۰ تا ۳۰ درصد پیش بینی کردیم. همچنین در بودجه ۸ درصد برای قانون خانواده و جوانی جمعیت، در نظر گرفتیم که اگر حقوق افراد ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد اگر شامل این خدمات میشوند این ۸ درصد به آنها اضافه شود. لذا سعی کردیم تورم را با این دو سیاست در حقوق افراد جبران کنیم. حداقل حقوق ۱۳ میلیون تومان پیش بینی شده و برای بازنشستگان بیش از ۱۱ میلیون تومان است. همچنین تا حقوق 24 میلیون تومان معاف از مالیات است و مالیات برای حقوق بیش از ۲۴ میلیون تومان حداقل ۱۰ درصد در نظر گرفته شده است. ۱۱ میلیارد یورو نیز ارزترجیحی برای کالای اساسی و تجهیزات مصرفی پزشکی معین شده است.
قالیباف با تأکید بر اینکه مجلس محل نگاهها، نظرات و سلایق مختلف و تضارب آرا و افکار است، افزود: این باعث پختهتر شدن کار میشود و هیچ مشکلی در این زمینه نیست؛ این نشانه زنده و پویا بودن مجلس است. مجلس دوازدهم عقلانیت انقلابی بالاتری از مجلس یازدهم دارد. بخشی از دوستان فعال و مؤثر از مجلس یازدهم به این مجلس آمدهاند و این مجلس کیفیتر است.
23 آذرماه؛ زمان ابلاغ قانون عفاف و حجاب
وی با اشاره به هماهنگی دولت و مجلس، گفت: هماهنگی بین قوا مهم است و اگر سران قوا در موضوعی به جمعبندی برسند مقام معظم رهبری این اعتماد را دارند اما همه به این موضوع متعهد هستیم که مسیر قانون را طی کنیم. اگر لازم باشد در جلسه سران تصمیم بگیریم قانونی را انجام ندهیم، صرفا برای یکسال است و بعد باید دوباره برای تصمیم نهایی به مجلس برود.
قالیباف درباره زمان ابلاغ قانون عفاف و حجاب، ابراز کرد: ۲۳ آذرماه مصوبه عفاف و حجاب برای اجرا به دولت ابلاغ میشود.
چگونگی نظارت مجلس بر دولت
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر چگونگی نظارت بر دولت و حل مشکلات مردم تأکید کرد: وقتی حرف از وفاق، همکاری و تعامل میزنیم باید مبانی داشته باشد. امروز مجلس و دولت میگویند برنامه هفتم میثاق کلان ماست. گاهی در برنامه هفتم اساس را قبول داریم اما روشها متفاوت است. درباره بحث تابعیتها که فوریت آن رأی نیاورد، کار خلاف قانون بود که الان در کمیسیون مربوط در حال بررسی است. برادر عزیزمان آقای ظریف که آنجا قرار گرفتند، براساس قانون جاری خلاف است و این روشن است . من اگر جای آقای ظریف بودم با ظرافت به آقای پزشکیان میگفتم اجازه بدهید این چند صباح من نباشم و لایحهای که به مجلس رفته اگر تعیین تکلیف و قانونی شد برمیگردم و قانونی هم نشد دیگر نمیآیم. آیا چون با فوریت این طرح موافقت نشده، خلاف وفاق شده داده است؟
وی ادامه داد: در حوزه نظارت نیز که سیستمی و جمعی است، یعنی یک نفر میتواند تحقیق و تفحص کند اما تا کمیسیون این تحقیق را نپذیرد به صحن نمیآید. جنس نظارت مجلس با سازمان بازرسی کل کشور متفاوت است. آنجا اگر کاری خلاف باشد جلوی کار را میکنند اما نظارت مجلس مچگیری نیست بلکه از مجاری قانونی پیگیری میکنیم.
وضعیت روابط ایران و چین
رئیس مجلس درباره تعامل چین و ایران و به ویژه تبادلات پارلمانی چین و ایران و سطح کنونی این مبادلات پارلمانی و برنامه همکاریهای آینده، گفت: بدون شک چین یکی از متحدان ماست که با آن روابط عمیق راهبردی داریم و باید آن را توسعه دهیم. این اراده همه مسئولان کشور است. ارتباط عمیق راهبردی بین کشورها با دوست، دشمن و منافع مشترک محقق میشود. امروز با کشور چین این سه اشتراک را داریم. ارتباطات ما در حوزه روابط دوجانبه، منطقهای و بینالمللی و راهبردهای بخشی یعنی محیط زیست، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، امنیتی و دفاعی راهبردی و تأثیرگذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه امروز فرصتهای بزرگتری در رابطه با چین داریم، گفت: سازمانهای بریکس و شانگهای فرصتهای زیادی برای ما در رابطه با چین به وجود آوردهاند. حتی در اوراسیا نیز به صورت مستقیم و غیر مستقیم این فرصتها را داریم. البته هنوز به آن سطح مطلوب از روابط نرسیدیم و جا دارد روابط در سطح دوجانبه به اندازه مناسبی رشد کند و بعد این رشد در سطح منطقهای و سپس در سطح بینالمللی ایجاد شود.
اقدامات مجلس برای مهار تورم
قالیباف درباره اقدامات مجلس برای مهار تورم، اظهار کرد: در بحث گرانی و تورم، زمانی با مغازهها و فروشگاهها برای مبارزه با تورم و گرانی مقابله کنیم در حالی که کسبه گرانی را شکل نمیدهند و با تنبیه آنها موضوع حل نمیشود. البته ممکن است در آنها افرادی موجب تورم شده باشند اما ریشه تورم در بانک مرکزی، مجلس و دولت است.
رئیس مجلس گفت: تورم دو علت اساسی دارد؛ یک علت بانکها هستند که نقدینگی و پایه پولی را افزایش میدهند و ارزش پول ملی از بین میرود و هزینه دولت بالا میبرد و اوراق منتشر می کنیم و در یک کلام کیک اقتصاد را بزرگ نمیکنیم بلکه هزينههای جاری را افزایش میدهیم و این به تورم منجر میشود. برنامه هفتم میثاق ماست که در آن به رشد اقتصادی، کاهش تورم و جلوگیری از نقدینگی اشاره شده است.
قالیباف بیان کرد: برخی از بانکهای خصوصی خلق پول میکنند و باید با وفاق و همکاری متمرکز بر حل این موضوع شویم.
وی با اشاره به مسئله قاچاق سوخت، ادامه داد: بارها به این موضوع در صحن مجلس و جلسه با دولت اشاره کردم و دغدغه رئیسجمهور هم مسئله انرژی است. به نظر شما قاچاقی که انجام میشود با وانت و بشکه، ۲۵ تا ۳۰ لیتر در روز قاچاق میشود؟ یا میپذیریم این مسئله هست یا انکار کنیم. دولت و مجلس این موضوع را انکار نمیکنند. پس معتقدیم الان قاچاق سوخت انجام میشود. انرژی به معنای نفت و گاز کالای انحصاری دولت و انفال است. یکی از بزرگترین مصرفکنندگان انرژی دستگاههای دولتی هستند. بیش از ۵ میلیارد لیتر سوخت مازوت و گازوئیل در نیروگاهها ذخیره میکنیم.
قالیباف تصریح کرد: در حوزه انرژی باید گفت همان مقداری که استفاده میکنیم، همان اندازه هم هدر میدهیم. این رقم درشتی است. درآمد ارزی ما در بخش دولتی و خصوصی تقریبا ۷۰_ ۸۰ میلیارد دلار یا دقیقا ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار است که همین اندازه انرژی را هدر میدهیم که نباید انجام شود.
تأثیر تحریمها بر اقتصاد
رئیس مجلس درباره تأثیر تحریمها بر اقتصاد کشور، گفت: همیشه گفتم تحریم حتما کاغذپاره نیست و حتما در اقتصاد اثرگذار است اما اینکه این حجم از انرژی را هدر میدهیم ربطی به آمریکا و تحریم دارد؟ این مشکل خود ماست و باید وضعیت بهرهوری را درست کنیم.
قالیباف در پاسخ به این سؤال که آیا علاقهمند به از سرگیری مذاکرات هستید، اظهار کرد: قانون اقدام راهبردی برای ممانعت از برجام نبود بلکه برای کمک به برجام و تسهیل شدن آن بود. مگر با آمریکا مستقیم مذاکره نشد، صداقت آمریکا کجا رفت؟ ما نباید بگذاریم این اتفاقات بیفتد. حتما در بحث هستهای معتقدیم هرجا انتفاع اقتصادی برقرار شود با آن موافقیم. ببینید آژانس در گزارش اخیر چه برخوردی کرده است. معتقدم در عین اینکه باید ضعفهای خود را برطرف کنیم، براساس قانون راهبردی مجلس حتما با دولت همراهی میکنیم.
وی درباره اجرای قانون عفاف و حجاب، گفت: در زمانی که بحث این قانون را در مجلس دنبال میکردیم، میگفتند حجاب قانون نیست اما صریحا میگویم حجاب قانون داشت و این قانون در زمان خود ابلاغ میشود. این لایحه را قوه قضائیه با ۹ ماده و با جرمانگاری از قانون به دولت داد و دولت هم با تقریبا با ۱۳ ماده به مجلس تحویل داد. در مجلس به این نتیجه رسیدیم که باید ابعاد مختلف حجاب دیده شود؛ بعد سیاسی، دینی، حقوقی، فلسفی و سایر موارد. باید همه ابعاد آن را جامع ببینیم. نمیتوانیم صرفا سلبی به آن نگاه کنیم بلکه نیازمند دید ایجابی هستیم و مجلس سعی کرد ایجابی به آن نگاه کند.
قالیباف ابراز کرد: رسما در صحن مجلس گفتیم ۳۲ دستگاه در حادثه پاییز ۱۴۰۱ مأموریت داشتند که صرفا یک دستگاه نیروی انتظامی کار خود انجام میدهد و بقیه دستگاهها سهلانگاری کردند. در قانون حجاب و عفاف گشت ارشاد نیست. ضمانت اجرای این قانون را مشخص کردیم؛ کشف حجاب، بدحجابی، برهنگی. حتما باید امکانات و تجهیزات مورد نیاز اجرای این قانون فراهم شود و تا جایی که مطلع هستم بخشی از آن انجام شده است. زندان رفتن به این دلیل در قانون وجود ندارد و خیلی شفاف و واضح این موضوع در قانون مطرح شده است.
وی با تأکید بر اینکه گره زدن مشکلات به مذاکرات را درست نمیدانم، بیان کرد: واقعا باید تلاش کنیم تا مشکلات کشور حل شود. حتما سندی درباره امنیت سرمایهگذاری با همکاری سران قوا تنظیم کنیم تا اعتماد سرمایهگذاران جلب شود.
نگاه مجلس به دولت جدید آمریکا
رئیس مجلس در پاسخ به این سؤال که آیا مجلس قصد دارد قانونی تصویب کند که بر روابط آتی ایران و آمریکا یا کشورهای غربی اثرگذار باشد یا آن را محدود کند؟ گفت: دولت جدید آمریکا و رئیس آن قطعا با رقیبش متفاوت است چون رئیس این دولت شهید سلیمانی را به قتل رساند. امروز هم ترکیبی که برای همکاران خود انتخاب کردهد که خلاف ملت و حرکت ملت ایران هستند. البته قضاوتی نداریم و منتظریم ببینیم در عمل چه میکنند و این تصمیمات ما را مشخص میکند. نباید رئیس جدید دولت آمریکا در مسیر باتلاقی که نتانیاهو در منطقه ایجاد کرده حرکت کند.
قالیباف اظهار کرد: وظیفه دولت و مجلس پیشبینی شرایط از دولت جدید ترامپ است. امروز ما با نوع رفتار با همسایگان و در بریکس، شانگهای و سایر ارتباطات با کشورهای پرقدرت می توانیم مقابل فشار حداکثری دولت جدید ترامپ بایستیم.
برنامه مجلس برای ساماندهی بازار خودرو
وی درباره مافیای خودرو و شرایط حاکم بر خودرو گفت: در خودرو در نوع سیاستگذاری ها اشتباه کردیم. امروز دلالان از این جریان منتفع شدهاند. در حقیقت با فروش خودرو لاتاری میگذاریم و اینها از جمله اشکالات ماست. چون وقتی رقابت نباشد، نتیجه و خروجی همین است. رقابت در صنعت خودرو را در کشور تقریبا از بین بردهایم. تعرفه خودرو موقت، مشروط و کاهنده نیست و نتیجه آن همین ۶۰، ۷۰ سال وضعیت خودروسازی ماست. ما در واقع خودروساز نیستیم بلکه مجموعهساز هستیم. به جای اینکه تعرفهها را کاهنده کنیم همیشه افزایش میدهیم.
قالیباف ابراز کرد: نگوییم مافیا، بلکه در سیاستها درست عمل نکردیم. قانون آزادسازی واردات خودرو هنگامی در مجلس مطرح شد، دیدید چگونه سرو صدا کرد. ما افراد قابل در حوزه طراحی خودرو داریم و این قابلیت ماست اما نوع مدیریت ما کار را به اینجا رسانده است.
وی در پاسخ به این سؤال که مجلس ایران چه برنامههایی برای حمایت از مردم لبنان پس از آتشبس دارد، گفت: پیوند ما با لبنان قدیمی و تاریخی است. چند وقت قبل مقام معظم رهبری به نقش بزرگان لبنان در فرهنگ ما اشاره کردند. پس پیوند عمیق فرهنگی و اجتماعی بین ایران و لبنان وجود دارد و همانطور که تاکنون بوده، ادامه پیدا خواهد کرد. جبهه مقاومت اولویت ماست و از فرصتها میتوان برای تحول و حفظ کرامت در روابط بین دو کشور استفاده کرد.
افزایش بودجه فرهنگی در مقایسه با سال گذشته
قالیباف درباره برنامه مجلس برای تقویت بودجه فرهنگی کشور، ادامه داد: موضوعات اقتصادی از اولویت ماست اما این به معنای بیتوجهی به حوزه فرهنگی نیست بلکه در نگاه میانمدت حتما موضوعات فرهنگی بر اقتصاد اثرگذار است. اکنون چون لایحه بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون تلفیق است نمیتوان نظر قطعی درباره بودجه فرهنگ داد اما حتما نسبت به بودجه سال گذشته رشد خواهد داشت و کمتر نخواهد بود.
وی درپاسخ به سؤالی درباره زمزمههای افزایش نرخ بنزین در لایحه بودجه ۱۴۰۴ است، گفت: حتما در این بخش بنا نیست تصمیمات شوکآور به ملت اتخاذ شود. راه جلوگیری از اسراف و هدرروی، افزایش قیمت نیست. همه قبول داریم این نوع مصرف کردن و قیمتگذاری کار درستی نیست. اگر دولت قرار است با افزایش قیمت انتفاع ببرد مردم هم باید انتفاع ببرند. ۴۸ درصد از خانوادهها خودرو ندارند که بنزین به آنها تعلق بگیرد. نابرابری مسئلهای دردناکتر از ناترازی است.
قالیباف درباره برنامههای مجلس برای گرانی کالاهای اساسی، اظهار کرد: باور دولت و مجلس، مبارزه با گرانی کالاها به ویژه برای دهکهای پایین است تا بهگونهای آنها را با سبدکالا به گونهای پوشش دهیم که در فاز اول ۱۲ و فاز دوم ۲۵ کالا تحت پوشش قرار گرفته و دچار گرانی نشوند. در برنامه هفتم این موضوع مطرح شده و روشهای اجرای آن را پیگیری میکنیم. اعطای یارانه به ۸۲ میلیون نفر معنا ندارد. لذا اختصاص یارانه و سبدکالا به دهکهای پایین از برنامههای قطعی سال آینده است.
وضعیت روابط ایران و عراق
رئیس مجلس در ادامه این نشست درباره روابط ایران و عراق و تأثیر سیاستهای آمریکا بر این روابط، گفت: براساس سیاستهای خارجی جمهوری اسلامی ایران، روابط پارلمانها بین همسایهها برقرار است و عراق هم در این میان دارای جایگاه ویژهای است.دو کشور در حوزه اقتصادی، تجاری و گردشگری بیشترین حجم تعاملات را با هم دارند. قطعا آمریکا از این روابط راضی نیست و مانعتراشی میکند اما روابط دو پارلمان و دولت ادامه خواهد داشت.
قالیباف درباره پیگیری جنایت تروریستی فرودگاه بغداد و شهادت حاج قاسم سلیمانی و هیئت همراه، بیان کرد: همکاری قضایی بین ایران و عراق و پارلمانهای دو کشور برقرار است که در سطح بینالمللی پیگیریهای آن انجام میشود. پارلمان عراق بعد از حادثه بغداد خروج نظامیان آمریکا از عراق را مصوب کرد که بخشی از آن انجام شده است. در آینده نزدیک هم سفری به منظور گسترش تعاملات میان مجالس دو کشور انجام خواهد شد.
تلاش برای گسترش روابط ایران و روسیه
وی درباره تعاملات ایران و روسیه، گفت: روسیه از کشورهای هممرز و همسایه و دارای منافع مشترک با ماست. در حوزه دفاعی، تکنولوژی، کریدورها و سایر حوزهها با روسیه تعامل داریم اما هنوز نتوانستیم از تمام ظرفیتها به درستی استفاده کنیمو البته روابط دو کشور در این سالها شتاب بیشتری گرفته است و امیدوارم سفر آینده رئیس جمهور به مسکو توافقات در حوزه راهبردی در تمام زمینهها به امضای دو طرف برسد تا شتاب تعاملات را افزایش دهد.
با فیلترینگ به شکل فعلی مخالفم
قالیباف درباره مسئله فیلترینگ، تصریح کرد: در ایام انتخابات شفاف به این موضوع اشاره کردم که با فیلترینگ به شکل موجود مخالف هستم. اساس فیلترینگ فعلی به دلیل جریانات ۱۴۰۱ بود و ادامه آن صحیح نبود. آن تصمیم برای وضعیت اضطراری گرفته شد. قبول داریم باید حکمرانی در فضای مجازی داشته باشیم اما بحث درباره چگونگی آن است. فیلترشکنها هزینه دوبرابری به خانوادهها تحمیل کرده و آسیبهای هکری میبینیم و استفاده از پهنای باند با خسارت است. یکی از کارها که باید انجام دهیم این است که کار با پختگی پیش رود. در جلسه سران قوا در این باره بحث شد. یکی از راههای ارائه شده تقویت پلتفرمهای داخلی بود. نکته دیگر اینکه در فیلترینگ امنیت شبکه، خانواده و کسب و کار را درنظر بگیرم. پلتفرمهای خارجی اگر شرایط حکمرانی ما را بپذیرند از آنها استقبال میکنیم و این حق ماست.
برنامه مجلس برای مقابله با انحصار
رئیس مجلس درباره برخی انتقادها از عملکرد منفعلانه مجلس دوازدهم در ماههای اخیر و عدم تصویب قانون خاص، اظهار کرد: این انتقاد را نمیپذیرم. ۷ خرداد که مجلس کار خود را شروع کرد با شهادت رئیسجمهور روبرو بودیم که چند قانون باید تصویب میکردیم و در همین ایام کمیسیونهای مجلس نیز باید شکل میگرفت. ممکن است در صحن مجلس با طرحهای کلیدی روبرو نشدیم به اضافه اینکه اصلاح برخی قوانین را انجام دادیم. مکلف هستیم هیئت نظارت مجلس را در ۹۰ روز اول مجلس شکل دهیم. پس باید حتما به این موارد رسیدگی میکردیم.
قالیباف افزود: فکر میکنم رای اعتماد مجلس به دولت اقدام مهمی بود که انجام شد. کار نظارتی مجلس نیز به طور دقیق انجام میشود. مطمئن باشید با همراهی مردم عزیز مجلس دوازدهم موفقتر از مجلس یازدهم خواهد بود.
قالیباف در پایان در پاسخ به این سؤال که مجلس شورای اسلامی چه برنامهای برای مقابله با امضاهای طلایی و انحصار دارد، گفت: این موضوع از تصمیمات خوب مجلس یازدهم بود که در مجلس دوازدهم نیز آن را با جدیت دنبال خواهیم کرد.
گزارش از سمیرا انصاری
انتهای پیام
source