تنها سه روز از برقراری آتش‌بس میان حزب‌الله و اسرائیل گذشته است و دو طرف بارها یکدیگر را به نقض آتش‌بس متهم کرده‌اند. نخست‌وزیر اسرائیل پنجشنبه شب تهدید کرد که ارتش این کشور در صورت نقض آتش‌بس آماده یک جنگ شدید در لبنان است و تانک‌های اسرائیلی روز جمعه وارد روستای مرزی «خیام» در خاک لبنان شدند.

آگهی

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز پنجشنبه ۲۸ نوامبر در گفت‌وگو با کانال ۱۴ تلویزیون اسرائیل گفت که به ارتش این کشور دستور داده است تا در صورت نقض آتش‌بس از سوی حزب‌الله، برای «جنگ شدید» در لبنان آماده شود.

چند ساعت پیش از این اظهارات، ارتش اسرائیل اعلام کرد که «فعالیت تروریستی» در جنوب لبنان شناسایی کرده و به انبار تسلیحات حزب‌الله در این منطقه حمله کرده است.

نتانیاهو در این گفت‌وگو تهدید کرد: «به ارتش اسرائیل دستور دادم تا در صورت نقض آتش‌بس [از جانب حزب‌الله] جنگ شدیدی را در لبنان آغاز کند.»

در آخرین تحولات، خبرگزاری لبنان بعدازظهر جمعه اعلام کرد که چهار تانک اسرائیلی با عبور از مرز وارد روستای خیام در لبنان شدند.

ارتش لبنان روز قبل طی بیانیه‌ای اعلام کرده بود که نیروهای اسرائیلی در روزهای ۲۷ و ۲۸ نوامبر بارها توافق آتش‌بس را نقض کرده و قلمروی لبنان را با استفاده از تسلیحات گوناگون هدف قرار داده‌اند.

به گزارش بلومبرگ، همزمان با آغاز آتش‌بس در ساعت چهار صبح روز چهارشنبه ۲۷ نوامبر، ده‌ها هزار نفر از ساکنان جنوب لبنان به‌رغم هشدارهای نیروهای اسرائیلی، از سراسر لبنان به سوی خانه‌هایشان سرازیر شده و ازدحام خودروهایشان شاهراه ساحلی لبنان را با ترافیک سنگین روبه‌رو کرد.

آیا آتش‌بس نقض شده است؟

بنابر توافق آتش‌بس، نیروهای اسرائیلی ۶۰ روز وقت دارند تا از مناطقی که از زمان حملات زمینی اول اکتبر اشغال کرده‌اند، خارج شوند. در این مدت، ارتش لبنان باید در منطقه‌ای در جنوب رودخانه لیتانی و در ۳۰ کیلومتری محل استقرار نیروهای اسرائیلی مستقر شود. ارتش لبنان همچنین موظف است مطابق قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، عدم حضور نظامی حزب‌الله در این منطقه را تضمین کند.

با این حال، به گزارش وال‌استریت ژورنال، شبهاتی درباره توانایی نیروهای ارتش لبنان برای انجام این مأموریت وجود دارد.

امل سعد، استاد علوم سیاسی دانشگاه کاردیف و متخصص امور لبنان گفت: «نیروهای مسلح لبنان یکی از ضعیف‌ترین ارتش‌های خاورمیانه است. حزب‌الله در دهه ۱۹۸۰ به این دلیل ظهور کرد که ارتش لبنان قادر به ایستادگی در مقابل اسرائیل نبود.»

اما در حال حاضر، به‌رغم عملیات اسرائیل در مناطق مرزی لبنان، همچنان اراده غالب بر حفظ آتش‌بس دیریافته میان حزب‌الله و اسرائیل است و دو طرف ترجیح می‌دهند، دست‌کم فعلاً این کورسوی امید دستیابی به صلح پایدار را زنده نگه دارند.

از سوی دیگر، اگرچه بخش بزرگی از جمعیت لبنان از جنگ خسته و نگران آینده کشورشان هستند، اما بنابر نظرسنجی‌های یک شبکه تلویزیونی اسرائیلی، بیش از ۶۰ درصد از اسرائیلی‌ها یا مخالف آتش‌بس هستند یا به آن اطمینان ندارند.

source
سئو سایت

توسط jahankhabari.ir