به گزارش گروه سیاسی دفاعپرس، «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور در دومین گفتوگوی رادیویی و تلویزیونی با مردم در تشریح اقدامات دولت چهاردهم طی بیش از ۱۰۰ روز گذشته، گفت: در این مدت ۱۰۰ روز حوادث خیلی مختلفی را ما با آن مواجه بودیم و روز اول تحلیف اتفاق ناگواری رخ داد و اسرائیل اسماعیل هنیه را در خاک ما شهید کرد و از آن به بعد ما با مشکلات مختلفی در رابطه با بحثهای درگیریهای منطقه مواجه شدیم و روند و آرامشی که باید در ادامه کار میداشتیم را به هم زد.
وی افزود: بعد از آن تلاش کردیم که هیئت دولت را معرفی کنیم و هیئت دولت را بر اساس نظرسنجیهایی که از کارشناسان و مدیران و احزاب و جناحها بود، افرادی آمدند و نزدیک ۴۰۰، ۵۰۰ نفر برنامههای افراد را در کمیتهها ارزیابی کردند و نهایتاً موفق شدیم هیئت دولت را به مجلس معرفی کنیم و مجلس هم رأی استثنایی به اعضای کابینه ما دادند و توانستیم با این عزیزان کار را شروع کنیم و دولت شروع به کار کرد که دیروز هم که مجلس بودم، از نمایندگان تشکر کردم.
رئیسجمهور تأکید کرد: از آغاز کار دولت چهاردهم مشکلاتی از قبیل بحث کسری گندمکاران بود که باید پولشان را میدادیم و در قانون دیده نشده بود، بحث پرستاران بود که وقتی سر کار آمدیم اعتراضاتی داشتند و مشکل بازنشستگان و پاداشهای آنها نیز بود که باید این مشکلات را برطرف میکردیم؛ مشکلاتی از این قبیل در ابتدای دولت بود که تلاش کردیم اینها را به طریقی حل کنیم.
پزشکیان ادامه داد: با وزرا و دولت هم بنای ما اجرای چشمانداز و اجرای قانون و سیاستها بود و قانون برنامه را به هر کدام از وزرای مربوط ارجاع دادیم و از آنها خواستیم که برای هر کدام از آنها برنامه عملیاتیشان را بنویسند، طبیعتاً مسئول هر کدام از این قسمتها را مشخص کند و این کارهایی بود که در رابطه با اقدامات اجرایی انجام دادیم.
وی در ادامه اظهار کرد: مجبور بودیم بودجه را به سرعت به مجلس ارائه کنیم و برای این کار تلاشهای شبانهروزی را کارشناسان ما در سازمان برنامه و در دولت انجام دادند و علیرغم فرصت کمی که داشتیم، در زمان مناسب بودجه سال آینده را به مجلس دادیم و کاری هم که در این زمان انجام دادیم همه آنچه را که در بودجه موجود بود را گنجاندیم.
رئیسجمهور ادامه داد: خیلی وقتها میگفتند که شما بودجه را انبساطی نوشتهاید، ما چیزی را انبساطی ننوشتیم، بلکه چیزی که در بودجه نمیآمد را قرار دادیم و خوشبختانه به کلیات بودجه رأی دادند و از دیروز شروع کردند که بودجه را ارزیابی کنند، اینها مسائلی بود که در رابطه آن با مردم روند را داشتیم. پزشکیان تأکید کرد: مشکلاتی در طی دورهای که ما وارد کارزار ریاستجمهوری شدیم وجود داشت، علتهایی دارد که میگویم علتها چیست و چه راهحلهایی وجود دارد و ما باید چه کنیم و مردم چگونه باید به ما کمک کنند تا بتوانیم مشکلات را حل کنیم.
وی افزود: یکی از بحثهایی که مهم است، وفاق ملی است، برای اولین بار بود که استاندار سنی و کرد را برای استانداری مشخص کردیم، در کشور تاکنون این شکل اتفاق نیفتاده بود، قبلا استاندار کرد قرار داده بودیم، اما شیعه بوده که برای اولین بار استاندار سنی کرد را در کردستان معرفی کردیم، برای اولین بار عرب را در خوزستان به عنوان استاندار معرفی کردیم و قشقایی را در استان محل خودشان و بلوچ را در سیستان و بلوچستان معرفی کردیم، این شعار و یا باوری که داشتیم که ما باید همه اقوام و قومیتها و سلایق را بر اساس شایستگی بهکار بگیریم، شکل گرفت.
رئیسجمهور تصریح کرد: برای اولین بار تعداد خانمهایی که در دولت هستند، بیشتر از بقیه مواقع است و در وزارتخانهها و معاونتها حضورشان بیش از دولتهای قبل است، کمکم فرمانداران را هم دارند از خواهرانی که توانمندند و میتوانند کمک کنند، انتخاب میکنند.
پزشکیان افزود: اینها بدون مساعدت و پشتیبانی و کمک مقام معظم رهبری امکانپذیر نبود، طبیعتاً اگر ایشان پشتیبانی نمیکردند، در این روند به اصطلاح ارزیابیها، خود به خود رد میشدند و این نگاه مقام معظم رهبری در ایجاد وفاق و همدلی مؤثر بوده است.
وی اظهار کرد: اینها فعالیتهایی بود که انجام دادیم، این مجموعه رفتارهایی است که برای بهکارگیری نیروی انسانی و برای دولت و پیگیری برنامهها انجام دادیم.
رئیسجمهور همچنین درباره ناترازیها در کشور، گفت: متخصصین ما باید برای ناترازیها در انرژی راهحل پیدا کنند و باید آن را بپذیریم و کاری هم بکنیم که اقشار متوسط و پایین مشکل پیدا نکنند، اما باید این را درمان کنیم.
وی ادامه داد: دیروز آقای همتی در صدا و سیما درباره ناترازیها گفتگو میکرد، پیشنهادم میکنم صدا و سیما اقتصاددانها و دانشگاهیان و متخصصین را دعوت کند و واقعیتها را بگوید.
رئیسجمهور تصریح کرد: هر کسی میتواند این ناترازیهای موجود در کشور، ناترازی در آب، انرژی، برق و گاز و همینطور پول، کمک کند، وارد میدان شود و به ما کمک کند.
پزشکیان در همین زمینه ادامه داد: واقعیت این است که ما با ناترازیهای بد در برق، گاز، انرژی، آب، پول و محیط زیست مواجه هستیم که همه در حدی است که میتواند بحران ایجاد کند. وی تأکید کرد: تولید قرار بود امسال افزایش یابد، اما این رخ نداد و نیروگاههای ما کفاف مصرف برق را نمیدهد که البته چندبرابر از متوسط چند کشور اروپایی و کانادا مصرف داریم که همین مسئله به برنامهریزی برای قطعی یک تا دو ساعته برق هم منجر شد.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه نیاز ما الآن با توان تولید در برق همخوانی ندارد، اظهار کرد: وقتی ما دولت را تحویل گرفتیم که ذخایر نفت و گاز، امسال یک میلیارد است و اگر مدیریت نکنیم، نمیتوانیم به نیروگاهها سوخت ندهیم، اگر الآن مراقبت نکنیم، برای زمستان چه کار کنیم؟
پزشکیان همچنین در پاسخ به این پرسش که مجلس اجازه نخواهد داد در سال آینده بنزین گران شود و البته مجلس تأکید دارد که برای واردات بنزین در سال ۱۴۰۴ هیچ ارزی اختصاص نخواهد داد، گفت: در این شرایط وقتی ارز اختصاصی جبران نشود، بنزین هم گران میشود؛ خوشحالم از اینکه صریح سؤال میکنید، من هم صریح پاسخ شما را میدهم و صادقانه با مردم عزیزمان صحبت خواهم کرد.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت ساخت مسکن گفت: ما تاکنون مسکن ساختهایم، اگر میخواهیم مشکل را حل کنیم، باید با کارشناسان موضوع را بررسی کنیم.
رئیسجمهور تأکید کرد: اگر یارانهای که برای سوخت و موارد دیگر میدهیم را به سرانه جمعیت کشور تبدیل کنیم، نفری ۹۰ میلیون تومان میشود، اما اکنون این یارانه هم پرداخت میشود، اما به کسی چیزی نمیرسد.
پزشکیان درباره راهکار دولت چهاردهم برای حل این ناترازیها نیز، گفت: معتقدم برای درمان ناترازیها مُسکّن زدیم و درمان نکردهایم. وی با تأکید بر اینکه روند ناترازیها از دولتهای قبلی بوده و الان به جایی رسیده که بحرانی شده است، گفت: قبلا مدام مُسکّن میزدند، ما باید بتوانیم به چاههای نفت، گاز تزریق کنیم، اکنون نه تنها گاز تزریق نمیکنیم، بلکه صرفا برداشت داریم.
رئیسجمهور ادامه داد: اگر نتوانیم وضعیت انرژی را برای نسل آینده مدیریت کنیم، زمین سوخته تحویل میدهیم. ما در ذخایر نفت و گاز در دنیا جایگاه بالایی داریم، چرا باید به اینجا برسیم؟! به خاطر اینکه درمان و مداخله نکردیم، صرفا با تزریق مُسکّن از مشکلات عبور کردیم.
پزشکیان: ۱۵۰ میلیارد دلار یارانۀ انرژی میدهیم
رئیسجمهور همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا بنزین گران خواهد شد؟، گفت: گروه اقتصادی ما هم وزیر اقتصاد و هم رئیس بانک مرکزی و هم آقای طیبنیا در نشست با کارشناسان اقتصادی به چهار برنامه رسیدهاند تا روند اقتصادی کشور تغییر کند.
وی اضافه کرد: یکی از این برنامهها، رشد اقتصادی و رشد سرمایه گذاری و تولید است. دیگری بحث ناترازیها و سوم بحث معیشت مردم و ثبات در امنیت غذایی است.
رئیسجمهور تأکید کرد: برنامههای اولویتدار صنایع و کارهایی که پیشران اقتصاد و تولید هستند نیز جزو برنامههاس که ۲۵ زیربرنامه برای آن تدوین شده است و برخی به برنامه مشترک رسیدهاند، معتقدم باید مشکل ناترازیها را حل کنیم.
پزشکیان با بیان اینکه ناترازی انرژی یک مجموعه است، گفت: ما الآن در پرداخت پول بازنشستگان، گندمکاران مشکل داریم، اما ۴ میلیارد میدهیم بنزین گران وارد میکنیم و با قیمت ۳ هزار تومان میفروشیم.
وی اظهار کرد: هیچ کارشناسی در دنیا این روند عرضه بنزین در ایران را قبول ندارد، این نیاز به درمان دارد. با نگاه به معیشت مردم این مداخله باید انجام شود، هر مداخلهای که میخواهیم انجام دهیم باید طبقه پایین جامعه را هم مدنظر قرار دهیم.
پزشکیان همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه شما میگویید بنزین را گران میکنید، آیا بعد تورم ایجاد نمیشود؟، گفت: الان ما ۲ میلیارد دلار به دانشگاه ارز میدهیم که دانشگاه آینده ما را میسازند، چگونه میخواهیم در آینده در رقابت علمی و تکنولوزی عقب نمانیم؟
وی ادامه داد: وقتی دلار میدهیم و بنزین وارد میکنیم. کسری بودجه میآوریم، نتیجه آن تورم است که به اقشار ضعیف آسیب وارد میشود. وقتی این کار را میکنیم به آنها فشار وارد میشود، برای اینکه چگونه عمل کنیم، با کارشناسان در حال بحث هستیم و نتیجه را اعلام خواهیم کرد.
رئیسجمهور تأکید کرد: روز گذشته در جلسه عیرعلنی مجلس نیز واقعیتها را بیان کردیم، چرا نمیتوانیم برق و گاز کارخانجات را تأمین کنیم؟ آیا غیر از این است که مدام مُسکّن تزریق کردهایم؟ اگر کارخانه کار نکند، ما نمیتوانیم مالیات بگیریم، ۵ سال مداوم تورم ۴۰ درصد داریم.
وی افزود: پرستاران ما برای یک شب کارکردن ۲۵ هزار تومان پول میگرفتند و ما با کلی بحث گفتیم این رقم ۸۰ هزار تومان بشود، اما ناترازیها با این روشها درست نمیشود.
پزشکیان اضافه کرد: پولی نبود که گندم بخریم. مجبور شدیم از رهبر انقلاب اجازه بگیریم و از صندوق توسعه ملی برداشت کنیم و پول گندمکاران را بپردازیم.
رئیسجمهور ادامه داد: واقعیت با آنچه که در عدد و رقم مینویسیم، همخوانی نداشت، حل ناترازی به سادگی نیست، باید بین کارشناسان اجماع ایجاد شود، بعد با مردم گفتگو کنیم.
پزشکیان تصریح کرد: در موضوع حل ناترازیها باید مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمیکنند، مداخلهای نخواهیم داشت که برای مردم مشکل ایجاد شود.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره ابهام مردم در برنامههای اقتصادی دولت نیز، گفت: ما وعده داده بودیم در قانون یک میلیون مسکن بسازیم، چرا با مردم صادقانه حرف نمیزنیم؟
پزشکیان افزود: ۸۰۰ هزار نفر ثبت نام کردند، ۴۰۰ هزار نفر وام مسکن گرفتند، این وام با مبلغی که برای ساخت مسکن لازم است فاصله زیادی دارد. اینکه من از پشت تریبون وعدههای غیر واقعی دهم به جایی نمیرسیم.
رئیسجمهور تصریح کرد: اگر حرف کارشناسان را بپذیریم، در عرض ۴ سال میتوانیم خیلی از مشکلات اقتصادی را حل کنیم. اول باید خودمان را اصلاح کنیم، بعد مردم باور خواهند کرد.
پزشکیان اضافه کرد: باید نظر کارشناسان را پذیرفته و با آنان همراهی کنیم. کاری میکنیم که مشکلات مردم حل شود. یک عمر است که به مردم وعده دادیم، اما کاری نکردیم.
وی همچنین درباره افزایش قیمت در برخی کالاها در ابتدای آغاز به کار دولت چهاردهم، گفت: به این موضوع توجه کنید که چقدر توانستیم تا آخر سال درآمد داشته باشیم؟ ۱۲ میلیارد دلار که ۳ میلیارد دلار هم کسری دارد. پیش از ما از جایی دیگر پول برداشتند و به جای دیگر دادند و از قبل پولها را پیشخور کردند و اکنون ۱۲ میلیارد دلار درآمد است که البته تا آخر سال محقق میشود.
رئیسجمهور افزود: اگر کسی میگوید این حرف دروغ است و شما پول را جای دیگری بردید بیاید و بگوید. در عین حال ما با استجازه رهبر انقلاب این ۳ میلیارد دلار را هم از صندوق ذخیره ارزی جبران کردیم، اما برای سال بعد چگونه این موضوع را مدیریت کنیم؟ اگر ترامپ نیاید و کاری نکند، باز هم ما مشکل داریم.
پزشکیان: درآمدها از قبل پیشخور شده است
رئیسجمهور همچنین درباره اجرای طرح کالابرگ نیز، گفت: تیمی را مشخص کردیم که حداقل معاش روزمره مردم تأمین شود و مشکلی در آن ایجاد نشود. پزشکیان افزود: اینکه کالابرگ باشد یا به شکل دیگری انجام شود، اجازه دهید که به یک نگاه مشترک برسیم و آن را اعلام کنیم، در هرحال ما مصمم هستیم که معیشت و سفره مردم تأمین شود.
انتهای پیام/۹۵۵
source