خبرگزاری آناتولی روز دوشنبه ۲ دسامبر در گزارشی نوشت «ارتش ملی سوریه در چارچوب عملیات طلوع آزادی برای جلوگیری از نقشه کریدور تروریستی پ.ک.ک/پ.ی.د در تل‌رفعت-منبج، تل‌رفعت را محاصره کرده و به پیشروی خود در این منطقه ادامه می‌دهد.»

آگهی

همزمان بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در گفتگوی تلفنی با مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران، کشورهای غربی را مسئول تحولات اخیر در سوریه معرفی و آن‌ها را متهم کرد که هدفشان تلاش برای ترسیم نقشه جدیدی از خاورمیانه است.

بنا به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، آقای اسد در این گفتگوی تلفنی گفته است هدف اصلی این حملات، «تجزیه سوریه و ایجاد یک کشور در شمال کشور با عاملیت اسرائیل و آمریکاست.»

گزارش‌ها از سوریه از افزایش تلفات میان شورشیان اسلامگرا و نیروهای دولتی سوریه حکایت دارند.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد از روز چهارشنبه که گروه‌های جهادی به رهبری گروه «تحریرالشام» پیشروی خود را در مناطقی از سوریه آغاز کرده‌اند بیش از ۵۰۰ نفر کشته شده‌اند.

بر اساس گزارش این نهاد، ۲۶۸ عضو تحریرالشام و متحدانش و ۱۵۲ سرباز ارتش و شبه‌نظامیان حامی دولت سوریه طی پنج روز اخیر کشته شده‌اند.

گفتگوی پوتین و پزشکیان

کاخ کرملین روز دوشنبه از گفتگوی ولادیمیر پوتین و مسعود پزشکیان، رؤسای جمهور روسیه و ایران درباره تحولات سوریه خبر داد.

بر اساس بیانیه کاخ کرملین، سران دو کشور در گفتگوی خود بر «حمایت بی‌قید و شرط از اقدامات مقامات قانونی سوریه برای بازگرداندن نظم، ثبات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی سوریه» تاکید کرده‌اند.

رسانه‌های ایران نیز در گزارش‌های خود نوشتند آقای پزشکیان در گفتگوی خود با آقای پوتین گفته است که تحرکات «گروه‌های تروریستی» در شمال سوریه با حمایت و پشتیبانی اسرائیل انجام می‌شود.

بنا به گزارش این رسانه‌ها، رئیس جمهوری ایران در این گفتگو بر آمادگی کشورش برای «هرگونه همکاری» با روسیه برای حمایت از تمامیت ارضی سوریه تأکید کرده است.

سفر وزیر خارجه ایران به ترکیه

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران نیز پس از سفری که به دمشق داشت، روز دوشنبه وارد آنکارا شد تا با مقام‌های ترکیه در مورد وضعیت سوریه گفتگو کند.

او پس از دیدار با همتای ترکیه‌ای خود اگرچه به همکاری‌های مشترک میان تهران و آنکارا اشاره کرد اما گفت که میان دو کشور اختلاف نظرهایی وجود دارد.

آقای عراقچی در نشست خبری مشترک با همتای ترکیه‌ای خود در مورد چرایی آغاز درگیری‌ها در سوریه، انگشت اتهام را به خارج از این کشور نشانه رفت و گفت آمریکا و اسرائیل «گروه‌های تروریستی تکفیری» را «تشویق به ایجاد ناامنی در سوریه» کرده‌اند.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

خبرگزاری آناتولی هم در گزارشی نوشت هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای ایرانی خود با رد هرگونه نقش «مداخله خارجی» در حملات گروه‌های جهادی در شمال سوریه، دلیل شروع دوباره درگیری‌های گسترده در این کشور را به حل نشدن مشکلات به‌هم پیوسته سوریه در بیش از ۱۳ سال گذشته دانسته است.

بنا به گزارش خبرگزاری آناتولی، آقای فیدان تأکید کرده که کشورش آماده است تا به روند «آشتی» میان دولت سوریه و مخالفان قانونی آن کمک کند. برخی از گروه‌های مخالف بشار اسد در سوریه از حمایت ترکیه برخوردار هستند.

آگهی

او همچنین تأکید کرده است ترکیه هم به هماهنگی با ایران در مورد سوریه ادامه می‌دهد و هم به حمایت از تمامیت ارضی و وحدت سوریه ادامه خواهد داد.

source
سئو سایت

توسط jahankhabari.ir