ایران می‌گوید که می‌خواهد پس از سقوط بشار اسد، ارتباط خود را با سوریه حفظ کند، اما رویکرد گروه‌های مخالف در قبال اسرائیل بسیار مهم است.تهران در مورد گزارش ها مبنی بر ایجاد خط گفتگوی مستقیم با گروه های مسلحی که خانواده حاکم سوریه را که بیش از 40 سال با ایران متحد بود، سرنگون کرده است، اظهار نظری نکرده است.روز سه‌شنبه، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت سوریه خواستار «احترام به تمامیت ارضی سوریه» شد و گفت مردم سوریه باید سرنوشت خود را تعیین کنند.

نواندیش: ایران می‌گوید که می‌خواهد پس از سقوط بشار اسد، ارتباط خود را با سوریه حفظ کند، اما رویکرد گروه‌های مخالف در قبال اسرائیل بسیار مهم است.

 

به گزارش آریا سعادتمند از سرویس ترجمه نواندیش، الجزیره در مورد رویکرد ایران نسبت به دولت جدید سوریه نوشت: تهران در مورد گزارش ها مبنی بر ایجاد خط گفتگوی مستقیم با گروه های مسلحی که خانواده حاکم سوریه را که بیش از 40 سال با ایران متحد بود، سرنگون کرده است، اظهار نظری نکرده است.روز سه‌شنبه، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت سوریه خواستار «احترام به تمامیت ارضی سوریه» شد و گفت مردم سوریه باید سرنوشت خود را تعیین کنند. وی درباره روابط آینده ایران با سوریه نیز گفت: “دوری آنها از رژیم صهیونیستی” یک عامل مهم تعیین کننده خواهد بود.

 

سرلبشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز سه‌شنبه در جلسه غیرعلنی مجلس در جمع نمایندگان مجلس گفت: در حال حاضر هیچ نیروی ایرانی در سوریه باقی نمانده است. پس از سرنگونی رژیم توسط گروه های اپوزیسیون، وزارت امور خارجه ایران به جای آن لفاظی های خود را بر محکومیت اسرائیل متمرکز کرد و گفت که این رژیم از وضعیت پیچیده سوریه برای تشدید نسل کشی خود در غزه سوء استفاده می کند.

 

اظهارات ایران در حالی بیان شد که اسرائیل از روز یکشنبه صدها بار زیرساخت‌های سوریه را بمباران کرد و تنها در شبانه روز دوشنبه حداقل 250 هدف را در سراسر سوریه هدف قرار داد که رسانه‌های اسرائیلی گفتند که بزرگترین عملیات حمله‌ای است که تاکنون توسط نیروی هوایی این کشور انجام شده است.

 

ایران روز سه‌شنبه نیز در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد، حملات روز یکشنبه پس از سقوط اسد به سفارت این کشور در سوریه را محکوم کرد.

 

هیئت ایرانی نوشت: «در میان تشدید گروه‌های مسلح در دمشق، شبه‌نظامیان به اجبار به سفارت ایران یورش بردند و به سفارت ایران حمله کردند که منجر به آسیب‌های شدید، خرابکاری، سرقت بایگانی و اسناد و تخریب شد.»

 

در این بیانیه آمده است: «گروه‌های مسلح در 29 نوامبر کنسولگری ایران در حلب را با گلوله‌های کوتاه برد هدف قرار دادند و کارکنان کنسولگری را به خطر انداختند». کنسولگری متعاقباً پس از تخلیه مأموریت “تهاجم و آسیب دید” شد. ایران از مقصر دانستن رسمی هیئت تحریرالشام یا هر گروه خاص دیگری برای این اقدامات خودداری کرد.

 

مجموع شواهد و قرائن از جمله اظهارنظرهای رسمی مقامات ایرانی نشان می دهد که تهران امیدوار است با دولت جدید سوریه روابط عادی و مطلوبی داشته باشد، البته برای این کار تصمیم رهبران جدید سوری حیاتی خواهد بود به همین خاطر ایران فعلا با دقت و احتیاط تحولات را دنبال می کند.

source

توسط jahankhabari.ir