جوان آنلاین: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز چهارشنبه ۲۱ آذر، در دیدار با هزاران نفر از قشر‌های مردم، به تبیین لایه‌های مختلف حوادث سوریه، ترسیم منطق حضور ایران در این کشور، تشریح روند آتی تحولات منطقه و بیان درس‌ها و عبرت‌های قضایای سوریه پرداختند و تأکید کردند که این حوادث محصول یک نقشه آمریکایی- صهیونیستی است و گستره مقاومت با یافتن استحکام و انگیزه بیشتر در مقابل فشار‌ها و جنایت‌ها، به حول و قوه الهی همه منطقه را فراخواهد گرفت.

به گزارش ایرنا، در این راستا با اکبر معصومی کارشناس مسائل بین الملل گفتگو کرده‌ایم که متن این مصاحبه در ادامه آمده است.

مقام معظم رهبری در صحبت‌های امروز خود درباره تحولات منطقه فرمودند: شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد حمله به سوریه برنامه مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده است. لطفا بفرمایید چه شواهدی در اینباره وجود دارد.

تحولات سوریه که باعث سقوط دولت بشار اسد شد نشان دهنده این واقعیت بود که اسرائیل و ایالات متحده، به دنبال مسیری برای دور کردن فضای جنگ و بحران از سرزمین‌های اشغالی می‌گردند. آنها تلاش کردند دکترین بنگوریون را دوباره در اسرائیل احیا کرده و محدوده رژیم صهیونیستی و ساکنان آن را در آرامش نگه دارند.

برای همین بود که به دنبال یک جنگ و توطئه‌ای در داخل منطقه غرب آسیا و کشور‌های اسلامی بودند که بهترین ایده موجود، نگه داشتن محور مقاومت و کشور‌های حامی آن در محدودیت، جنگ و بحران داخلی بود. در همین راستا همکاری‌هایی بین سیستم‌های امنیتی- اطلاعاتی رژیم صهیونیستی با سازمان سیا اتفاق افتاد.

بعد از توافق آستانه در سال ۲۰۱۹، قرار بود آتش بسی میان گروه‌های معارض در سوریه صورت بگیره و تحریر الشام در این کشور دست به اقدام عملی نزند. قرائن و شواهد نشان می‌دهد که آمریکا و رژیم صهیونیستی، نیرو‌های تحریر الشام را به صد هزار نفر افزایش داده و در این مدت، از آنها به لحاظ نظامی، امنیتی، اطلاعاتی و معیشتی پشتیبانی می‌کرده است.

در نتیجه نیرو‌های تحریر الشام آمادگی اقدام در سوریه در شرایط بحرانی و براساس سیاست‌های اسرائیل را داشتند. بعد از آتش بس با لبنان، وارد عمل شدند تا این بحران را از سرزمین‌های اشغالی به سمت سوریه سوق داده و انحرافی در افکار عمومی ایجاد کنند.

مقام معظم رهبری فرمودند که گرو‌های مختلفی در تهاجم به سوریه نقش داشتند که هیچکدام به اهداف خود نمی‌رسند. درباره این اهداف توضیح بدهید؟

واقعیت امر این است که هیچ کدام از گروه‌ها و جریانات معارضی که در سقوط دولت بشار اسد نقش داشتند، بعد از این با هم همراه و همدل نخواهند بود. همانگونه که اقدامات گروه تحریر الشام پشتوانه سیاسی دارد، گروه‌های ارتش آزاد و معارض کرد هم بر اساس سیاست‌های آمریکا رفتار خواهند کرد و قطعا گروه تحریر الشام، با گروه‌های کرد در سوریه همراه نخواهد بود.

به مرور زمان، اختلافاتی درون این گروه‌ها شکل خواهد گرفت و شرایط به سمتی می‌رود که تشکیل یک دولت مقتدر در سوریه ممکن نخواهد بود.

همه این اتفاقات بر اساس سیاست‌ها و منافع رژیم صهیونیستی پیش می‌رود. نکته حائز اهمیت این است که در شرایط کنونی، تنها، محور عبری – غربی حاضر در تحولات سوریه در کوتاه مدت برد خواهد کرد.

رهبری در بخشی از سخنان خود با اشاره به کمک‌های ایران به دولت سوریه تصریح کردند: «بعد‌ها متأسفانه بعضی از خود مسئولان نظامی آن کشور ایراد درست کردند، مشکل درست کردند، چیزی که به نفع خودشان بود از آن صرف‌نظر کردند متأسفانه.» چه چیزی باعث صرفه نظر کردن دولت سوریه از کمک‌های ایران شد؟

رابطه ایران و سوریه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایجاد شد و قبل از اینکه ایران بخواهد به سوریه کمک کند، این خاندان اسد بودند که از جمهوری اسلامی حمایت کرد.

در ۵۴ سالی که این خاندان بر سوریه حکومت کرد، چه در شرایط کنونی مقابل رژیم صهیونیستی و ایالات متحده و چه در مقابل شوروی و یا صدام، مقاومت صورت گرفت و باعث شد که خاندان اسد بتوانند ۵۴ سال در سوریه حکومت کند و طی این مدت، سوریه را به یک شرایط سیاسی ایده آل برساند.

اما بعد از اینکه مقاومت در سوریه کنار گذاشته شد و برخی از نزدیکان بشار اسد که در ارتش سوریه هم بودند تصور کردند که با کنار زدن ایران می‌توانند شرایط را بهتر کنند و کمک مستشاری ایران را نپذیرفتند، که بخشی از آن می‌تواند به دلیل نفوذ در فرماندهان نظامی باشد، باعث شد که ساختار سوریه به لحاظ نظامی و اطلاعاتی دچار خطای محاسباتی شود و ضربه‌هایی که به دولت بشار وارد شد، در نهایت سقوط حکومت را به دنبال داشت.

جمهوری اسلامی ایران از شهریور ماه امسال، اطلاعاتی درمورد تحرکات گروه تحریر الشام و سایر گروه‌های مسلح در اختیار ارتش و دولت سوریه قرار داده بود که با توجه به اعتمادی که در سوریه نسبت به محور آمریکا شکل گرفته بود، این هشدار‌ها جدی گرفته نشد و در نتیجه، باعث ایجاد ضرر و زیان غیر قابل جبران شد.

رهبر معظم انقلاب با تاکید بر اینکه گستره مقاومت بیش از گذشته تمام منطقه را فرا خواهد گرفت، بیان کردند: «مناطق تصرف شده سوریه به وسیله جوانان غیور سوری آزاد خواهد شد.»

مقاومت یک مکتب و رویکرد است و اکنون در کل منطقه تبدیل به یک ایدئولوژی شده و تقریبا همه کشور‌ها و ملت‌ها این ایدئولوژی را پذیرفته‌اند. این یک خطای راهبردی است که تصور کنیم با رفتن دولت بشار اسد، کار مقاومت تمام می‌شود یا ضعف پیدا می‌کند. همانطور که رهبری هم اشاره فرمودند، خیلی‌ها تصور کردند که با شهادت سید حسن نصرالله، کار حزب الله لبنان تمام است؛ در حالی که بعد از شهادت سید حسن، ضربه‌هایی به رژیم صهیونیستی وارد شد که اسرائیل را مجبور به آتش بس کرد.

این رویکرد در همه کشور‌های منطقه از جمله لبنان، سوریه، عراق، یمن و حتی کشور‌هایی مانند بحرین، امارات، قطر و کویت وجود دارد و همه به اهمیت مقاومت پی برده‌اند.

یکی از چالش‌هایی که آمریکایی‌ها در بحث نظم نوین جهانی با آن مواجه هستند، مکتب مقاومت است. امکان خاموش کردن این مکتب وجود نداره و با توجه به اتفاقاتی که این روز‌ها در غزه و جنوب لبنان رخ می‌دهد و همچنین، خطایی که صهیونیست‌ها در ساقط کردن بشار اسد در سوریه انجام دادند، باعث خواهد شد که مردم منطقه در شرایط و موقعیت مناسب، قیامی را علیه رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی ایالات متحده رقم بزنند.

source

توسط jahankhabari.ir