رئیس یک سازمان تحقیقاتی مستقر در بریتانیا میگوید کره شمالی همچنان موشکهای بالستیک تازهساخت خود را در اوکراین استفاده میکند، و یافتههای جدید نشان میدهد که مدت زمان بسیار کوتاهی بین تولید این موشکها، انتقال آنها و استفاده نهایی در اوکراین وجود دارد.
موسسهای تحقیقاتی میگوید بررسی بقایای چهار موشک کره شمالی که در ماههای ژوئیه و اوت در اوکراین کشف شد نشان داد که یکی از این موشکها علائمی داشت که نشان میداد در سال ۲۰۲۴ تولید شده است.
این ادعایی است که جونا لف رئيس موسسه Conflict Armament Research روز چهارشنبه آن را به اطلاع شورای امنیت سازمان ملل متحد رساند، موسسهای که در خصوص نقش سلاح ها و مهمات متعارف در درگیریهای مسلحانه معاصر تحقیق و آنها را شناسایی و ردیابی میکند.
این بدان معناست که پیونگ یانگ این توانایی را دارد که فرآیند تولید، انتقال و عرضه این موشکها را در مدت زمان کوتاهی به سرانجام برساند.
لف در این خصوص گفت: «این نخستین شواهد عمومی از تولید موشک در کره شمالی و استفاده آنها در اوکراین است که نشان میدهد این روند تنها در چند ماه و نه چند سال صورت گرفته است.»
لف همچنین در اواخر ژوئن به شورای امنیت گزارش داده بود که سازمان تحت مدیریت او که در واقع در مورد تسلیحات مورد استفاده در جنگها و مناقشات تحقیق میکند به طور غیرقابل انکاری تأیید کرده که بقایای موشکهای بالستیک یافت شده در اوایل سال جاری در اوکراین متعلق به یک موشک ساخت کره شمالی بوده است.
این سازمان که در سال ۲۰۱۱ برای مستندسازی و ردیابی تسلیحات در درگیریها تأسیس شد و به دولتها در مقابله با انحراف و گسترش تسلیحات کمک میکند، از سال ۲۰۱۸ در اوکراین فعالیت داشته است.
رهبر کره شمالی، کیم جونگ اون، در دیدار با وزیر دفاع روسیه در اواخر نوامبر اعلام کرد که کشورش «بیتردید از جنگ روسیه در اوکراین حمایت خواهد کرد.
در واکنش،** واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل، با حضور دوباره جونا لف در جلسه شورای امنیت مخالفت کرد. او مدعی شد که لف نماینده ناتو و اتحادیه اروپا است و بیطرفی سازمان او را زیر سوال برد.این دیپلمات روسی همچنین، توماس-گرینفیلد سفیر ایالات متحده در سازمان ملل را به نقض رویههای شورای امنیت و تبدیل جلسات به «نمایشی مضحک و سیاسی» متهم کرد.
سفیر آمریکا در پاسخ اما گفت روسیه قطعنامهای را که نظارت بر تحریمهای کره شمالی توسط کارشناسان سازمان ملل را تمدید میکرد، وتو کرده و همین امر باعث شده که سازمانهایی مانند موسسه «پژوهش تسلیحات منازعه» و کارشناسان مستقل آن از اهمیت بیشتری برخوردار شوند.
او افزود که گزارشهای این سازمان نشان میدهد چرا روسیه مصمم بود تمدید مأموریت کارشناسان سازمان ملل را مسدود کند. به گفته او، روسیه و کره شمالی در حال «انتقال غیرقانونی تسلیحات و آموزش نظامی هستند و بهطور آشکار قطعنامههای متعدد شورای امنیت را نقض میکنند.»
جونا لف ضمن دفاع از تحقیقات سازمانش گفت که تحلیلهای آنها سه نکته مهم درباره فعالیتهای موشکی کره شمالی را برجسته کرد:
۱- تأیید استفاده مداوم از موشکهای بالستیک تازهساخت کره شمالی در اوکراین.
۲ – کشف علامت تولید سال ۲۰۲۴ بر روی یکی از موشکها، که نشاندهنده دوره بسیار کوتاه بین تولید، انتقال، و استفاده نهایی این موشکها در اوکراین است.
۳ – وجود قطعات موشکهایی که اخیراً تولید شدهاند، اما منشأ آنها کره شمالی نیست و برخی دارای علائم تولید سال ۲۰۲۳ هستند. این موضوع نشاندهنده شبکه قوی کره شمالی برای تأمین برنامه موشکهای بالستیک خود است، علیرغم تحریمهای سازمان ملل که انتقال این مواد برای اهداف نظامی را ممنوع کرده است.
کیم سونگ سفیر کره شمالی در سازمان ملل اما در پاسخ تأکید کرد که روابط این کشور با روسیه «یک مشارکت مثبت در چارچوب صلح و امنیت بینالمللی است و به هیچ وجه نمیتواند موضوع انتقاد باشد.»
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
این دیپلمات کرهای ایالات متحده و متحدانش را متهم کرد که با مداخله نظامی در سراسر جهان و ارائه میلیاردها دلار کمک نظامی به اوکراین، از جمله تسلیحات دوربرد، باعث «تقابل و اختلاف میان ملتها» میشوند.
source
سئو سایت