نماینده مجلس میگوید مردم برای رفع کمبود برق در «پویش دو درجه کمتر» مشارکت کنند
دیدارنیوز: نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: در صورتی که مردم در «پویش دو درجه کمتر» همکاری و مشارکت فعالانه داشته باشند، قطعا در تامین انرژی مشکل چندانی نخواهیم داشت.
محمد بهرامی در گفتگو با ایرنا در مورد «پویش دو درجه کمتر» ضمن دعوت از مردم برای پیوستن به این پویش گفت: امروز کشور با ناترازی انرژی مواجهه است و در شرایط کنونی با سرد شدن دمای هوا در بعضی نقاط کشور تامین گاز با مشکلاتی مواجه شده است از این رو لازم است جهت تامین گاز مصرف کنندگان مسکونی، صرفه جویی و مصرف بهینه مورد توجه همگان قرار گیرد.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس؛ کاهش دو درجهای دما و مدیریت بهینه سوخت را از مؤثرترین راههای کاهش فشار بر شبکه انرژی و نیروگاهها دانست و اظهار کرد: با توجه به بحث ناترازی انرژی در کشور و به طبع آن مشکلات موجود در تأمین گاز و برق نیروگاهها این تقاضا را از مردم داریم با صرفهجویی در مصرف انرژی، با پویش دو درجه کمتر همراه شوند تا خدمات رسانی برق و یا گاز به تمام نقاط کشور تسهیل شود تا در این زمینه مشکلی نداشته باشیم.
بهرامی خاطر نشان کرد: در صورتی که مردم در این پویش همکاری و مشارکت فعالانه داشته باشند، قطعا در تامین انرژی مشکلی چندانی نخواهیم داشت.
نماینده مردم بویر احمد و دنا با بیان اینکه ناترازی برق در کشور نه تنها چالش، بلکه به تهدیدی برای اقتصاد و رفاه مردم عزیزمان تبدیل شده است، تصریح کرد: براساس گزارشهای رسمی، بیش از ۹۲ درصد تولید برق کشور به نیروگاههای حرارتی وابسته است که به شدت به مصرف گاز طبیعی و فرآوردههای نفتی نیازمند هستند. اما تأمین این سوخت، بهویژه در فصول سرد سال، با مشکلات جدی روبرو است.
بهرامی خاطر نشان کرد: امسال، میانگین گاز تحویلی به نیروگاهها ۷.۵ درصد کاهش یافته است و برای جبران این کسری، مصرف مازوت و گازوئیل در نیروگاهها به ترتیب ۱۰۴ و ۵۹ درصد افزایش یافته است. با وجود تلاشهای وزارت نیرو، در آبانماه امسال ۵۴ درصد کاهش گاز تحویلی به نیروگاهها گزارش شده است. این در حالی است که پیشبینی شده مصرف روزانه سوخت معادل نیروگاهها در ماههای سرد به ۲۳۰ میلیون لیتر برسد. همچنین، موجودی گازوئیل و مازوت در مخازن، بهشدت کاهش یافته، بهطوریکه مخازن گازوئیل به میزان ۱.۸ میلیارد لیتر افت داشتهاند.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به ناترازیهای حوزه انرژی این سوال را مطرح کرد که دلایل اصلی این بحران چیست؟ و گفت: وابستگی بیش از حد به سوختهای فسیلی برای تولید برق، بدون توجه کافی به تنوعبخشی در سبد تولید انرژی، از مهمترین این دلایل است. همچنین، عدم افزایش راندمان نیروگاهها و مدیریت نادرست مصرف سوخت و تأخیر در بهرهبرداری از پروژههای انرژی تجدیدپذیر و نیروگاههای جدید که میتوانستند بخشی از این ناترازی را جبران کنند، از عوامل اصلی این بحران به شمار میروند.
بهرامی با ارائه راهحلها در این زمینه گفت: تنوعبخشی در سبد تولید انرژی ضروری است، چون ایران رتبه ۱۳۱ را در جهان از نظر تنوعبخشی به سبد تولید برق دارد. این نشاندهنده ضرورت سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر مانند خورشیدی و بادی است.
وی اضافه کرد: همچنین افزایش راندمان نیروگاهها میتواند کمک بزرگی باشد؛ با افزایش راندمان حتی یک درصد، میتوان روزانه میلیونها لیتر سوخت صرفهجویی کرد.
اصلاح الگوی مصرف برق در بخش صنعتی در رفع ناترازیها موثر است
نماینده مردم بویر احمد و دنا تصریح کرد:اصلاح الگوی مصرف برق، بهویژه در بخش صنعتی، از طریق نصب کنتورهای هوشمند و ارائه تعرفههای تشویقی هم میتواند تأثیر چشمگیری در رفع ناترازیها داشته باشد.
بهرامی با تشکر از اقدام رئیس جمهور برای پویش دو درجه کمتر گفت: اگر در این بحران تصمیمهای جسورانه نگیریم، تاریخ ما را قضاوت خواهد کرد، چون زمستان نزدیک است، و اگرچه سرما بیرون است، باید گرمای درون خانههای مردم را حفظ کنیم و برای رفع این بحران، همه با هم گام برداریم از این رو از مردم عزیز کشورمان میخواهم که با مشارکت فعالانه در این پویش گرمای مهربانی را به دیگر هم وطنان هدیه دهند.
با ورود موج سرما به کشور، مسعود پزشکیان رئیس جمهور از مردم خواست تا با کاهش ۲ درجهای دمای محیط به صرفه جویی ۵۰ میلیون مترمکعب گاز کمک کنند؛ تاکنون جمع زیادی از وزرا و مسئولان کشور به این پویش پیوسته اند و درخواست رئیس جمهور با استقبال عمومی مواجه شده است.
source