تاریخ انتشار به روز شده در

وزیر امور خارجه ترکیه می‌گوید برخلاف نظر رهبر ایران، حضور نیروهای این کشور در سوریه نتوانست مانع نسل‌کشی در نوار غزه بشود.

آگهی

هاکان فیدان در گفتگو با شبکه الجزیره ضمن اشاره به این موضوع و در پاسخ به اظهارات علی خامنه‌ای که تحولات سوریه را حاصل نقشه ایالات متحده و اسرائيل نامیده بود تاکید کرد که همه بازیگران منطقه‌ای از تحولات اخیر درسهایی را فراگرفته‌اند.

رئيس پیشین دستگاه اطلاعاتی ترکیه در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به اینکه «فرهنگ سلطه منطقه را ویران کرده» می‌افزاید: «آخرین چیزی که ترکیه می‌خواهد این است که به عنوان قدرت منطقه‌ای که کنترل نهایی سوریه را در اختیار دارد، نگریسته شود. زیرا همه ما درس‌های بزرگی از آنچه در منطقه ما اتفاق می‌افتد می‌گیریم، خود فرهنگ سلطه منطقه ما را نابود کرده است. آن‌چیزی که برای منطقه ضروری است نه سلطه ترکیه، نه ایران و نه اعراب است بلکه باید همکاری بین همه بازیگران صورت گیرد.»

در بخش دیگری از این گفتگو وزیر خارجه ترکیه در پاسخ به این پرسش که نگاه آنکارا به شکست بشار اسد و همچنین جریان موسوم به محور مقاومت چیست می‌گوید: «دوستان ایرانی ما ناراحت نشوند اما ما این بحث را شاید هزار بار با آنها انجام داده‌ایم به هر حال حضور آنها در سوریه نتوانست از وقوع نسل‌کشی بزرگ در غزه جلوگیری کند. ایران و روسیه به این نتیجه رسیدند که پیام‌های ما در مورد حکومت بشار اسد درست بود.»

فیدان همچنین با اشاره به اینکه در جریان تحولات سوریه گفتگوها میان آنکارا، تهران و مسکو انجام شده اضافه کرد که «پیام‌های ترکیه به این دو کشور منتقل شده و منطقه از گذشته درس‌‌های بزرگی گرفته است.»

او همچنین با اشاره به اینکه روسیه و ایران مدت‌ها در سوریه حاضر بودند تاکید کرد که تهران و مسکو از ابتدا می‌دانستند وضعیت حکومت اسد رو به وخامت است و از مشکلات رژیم دمشق آگاه بودند. فیدان در ادامه می‌افزاید: «بنابراین آنها در مقطعی به این نتیجه رسیدند که پیام‌های ما درست بوده است.»

آقای فیدان در بخش دیگری از صحبت‌هایش تاکید کرد که «همبستگی ترکیه با مردم سوریه نباید امروز به گونه‌ای توصیف یا تعریف شود که انگار ما واقعا بر سوریه حکومت می‌کنیم.»

این مقام ارشد دولت اردوغان در این گفتگو البته به نگرانی‌ها در خصوص احتمال حمله نظامی به سوریه برای سرکوب گروه‌های کردی پاسخ مشخصی نداد.

او در پاسخ به پرسشی مورد گزارش رسانه‌های آمریکایی در مورد نگرانی‌ها مبنی بر اینکه ارتش ترکیه ممکن است آماده انجام یک حمله نظامی بزرگ در سوریه برای عقب راندن نیروهای کرد باشد یگان‌های مدافع خلق YGP را به عنوان یک «تهدید اساسی» برای کشورش معرفی کرد و افزود: «ما به غرب در مبارزه با داعش کمک کردیم و من فکر می‌کنم که این تعریفی نادرست از هویت واقعی YGP است که مطرح می‌شود. متاسفانه دوستان غربی ما چشم خود را بر این واقعیت می‌بندند که این گروه امتداد پ.ک.ک است و YGP بخش اصلی جنگ است. آنها یک سازمان تروریستی هستند.»

فیدان همچنین گفت که دولت جدید سوریه باید با موضوع «نیروهای کرد در قلمرو خود» مقابله کند و این امر نیاز آنکارا را برای اقدام در این زمینه برطرف می‌کند.

او در ادامه گفت: «اکنون یک دولت جدید در دمشق وجود دارد. من فکر می‌کنم در حال حاضر این در درجه اول نگرانی آنها است. بنابراین اگر آنها بخواهند به درستی به این موضوع رسیدگی کنند، دلیلی برای دخالت ما وجود نخواهد داشت.»

او در مقابل از هیئت تحریر شام که در فهرست سازمان‌های تروریستی کشورهای جهان قرار دارد دفاع کرد و از جامعه بین‌الملل خواست نام این گروه را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کنند.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

در روزهای اخیر گزارش‌هایی در خصوص احتمال خروج نام این گروه از لیست سیاه تروریسم در میان کشورهای غربی مطرح شده است. آنتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده اذعان کرده که واشینگتن با هیئت تحریر شام در تماس است و در خصوص آینده سوریه با این گروه صورت گرفته است. مقام‌های اتحادیه اروپا و همچنین کشورهای اروپایی هم از در جریان بودن مذاکرات خود با رهبران این گروه ستیزه‌جوی اسلام‌گرای افراطی خبر داده بودند.

source
سئو سایت

توسط jahankhabari.ir