به گزارش بولتن نیوز، منابع خبری روسی از توسعه نوعی واکسن mRNA توسط متخصصان این کشور برای درمان سرطان خبر می‌دهند. بر اساس گزارش‌ها، این واکسن که حاصل همکاری چند مرکز تحقیقاتی است، به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار خواهد گرفت و احتمالا از اوایل سال ۲۰۲۵ توزیع آن آغاز خواهد شد.

پیش‌تر، مقامات مرکز تحقیقات ملی اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی گامالیا، از نتایج امیدوارکننده آزمایش‌های بالینی این واکسن سخن گفته بودند. این آزمایش‌ها نشان داده‌اند که این واکسن قادر به سرکوب رشد تومورها و جلوگیری از گسترش احتمالی آن‌ها (متاستاز) است. نکته قابل توجه اینجاست که در حالی که اغلب واکسن‌ها جنبه پیشگیرانه دارند، این واکسن رویکرد درمانی را دنبال می‌کند.

واکسن سرطان mRNA دقیقا برای کدام سرطان طراحی شده است؟

با این وجود، ابهامات زیادی در مورد این واکسن وجود دارد. هنوز مشخص نیست که این واکسن دقیقا برای مقابله با کدام انواع سرطان طراحی شده، میزان اثربخشی آن چقدر است و سازوکار تولید آن چگونه خواهد بود. حتی نام رسمی این واکسن نیز هنوز اعلام نشده و هیچ داده یا پژوهش علمی مستقلی در مورد کارایی آن منتشر نشده است.

سرطان، همانند سایر نقاط جهان، به یک چالش جدی در روسیه تبدیل شده است. آمارهای سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که بیش از ۶۳۵ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در این کشور ثبت شده است. به نظر می‌رسد سرطان‌های روده بزرگ، سینه و ریه از شایع‌ترین انواع این بیماری در روسیه باشند.

بر اساس اظهارات قبلی دانشمندان روسی، رویکرد این واکسن بر پایه شخصی‌سازی برای هر بیمار است. این رویکرد مشابه تلاش‌هایی است که در کشورهای غربی برای توسعه واکسن‌های سرطان شخصی‌سازی‌شده در حال انجام است. این نوع واکسن‌ها با هدف آموزش سیستم ایمنی بدن برای شناسایی و حمله به پروتئین‌های خاص موجود در سلول‌های سرطانی هر بیمار طراحی می‌شوند. برای این منظور، از مواد ژنتیکی RNA خود بیمار استفاده می‌شود.

در واقع، این واکسن‌ها با استفاده از پروتئین‌های بی‌ضرر سطح سلول‌های سرطانی (که به عنوان آنتی‌ژن شناخته می‌شوند) سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کنند تا آنتی‌بادی‌های لازم را برای مقابله با سلول‌های سرطانی تولید کند. این مکانیسم مشابه عملکرد واکسن‌های سنتی است که با استفاده از بخش‌هایی از ویروس، بدن را در برابر بیماری‌ها ایمن می‌کنند.

شایان ذکر است که تلاش‌ها برای توسعه واکسن‌های سرطان در سایر نقاط جهان نیز در جریان است. به عنوان مثال، شرکت مدرنا چندی پیش نتایج امیدوارکننده‌ای از آزمایش‌های اولیه واکسن mRNA خود برای درمان سرطان‌های پیشرفته منتشر کرد.

source

توسط jahankhabari.ir