سخنگوی دولت: مراقبیم تا توان خرید مردم کمتر نشود/ یکپارچه‌سازی ارزها به ثبات ارزی کشور کمک می‌کند

سخنگوی دولت چهاردهم با بیان اینکه اقتصاد ما سال‌هاست که مردم را رنج داده است گفت: دولت مراقبت می‌کند تا توان خرید مردم کمتر نشود.

خبرگزاری میزان

فاطمه مهاجرانی، صبح امروز سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ در نشست خبری خود که در محل نمایشگاه دائمی بین المللی تشکیل شد با بیان اینکه گرانی و معیشت جزو مطالبه به حق مردم است از برگزاری مرتب جلسات تنظیم بازار خبر داد و گفت: دولت مراقبت می‌کند تا توان خرید مردم کمتر نشود.

وی با اشراه به دیدار پزشکیان با رئیس جمهور مصر گفت: محور این صحبت‌ها گسترش تعاملات فیمابین بین دو تمدن باستانی در دنیا بود. هر دو کشور می‌توانند به صلح و ثبات در منطقه کمک کنند.

مهاجرانی با بیان اینکه پنج درصد در مصرف گاز صرفه جویی کرده‌ایم و اگر این عدد به ده درصد برسیم از این مشکلات عبور خواهیم کرد گفت: حدود ۵۰ درصد از مشترکین در سطح معمول مصرف هستند تعدادی هستند که بیش از حد دارند مصرف می‌کنند.

وی گفت: مردم به‌طور طبیعی حق دارند نگران باشند. وقتی دردی وجود دارد، نباید به فردی که درد دارد بگوییم که هیچ دردی احساس نکند. درد، نشانه‌ای از وجود یک مشکل است و اقتصاد ما سال‌هاست که مردم را رنج داده است. ما تردیدی در این موضوع نداریم و از همراهی مردم قدردانی می‌کنیم.

سخنگوی دولت با اشاره به قوانین بالادستی مانند قانون برنامه هفتم، که کاهش تنوع ارز‌ها را پیش‌بینی کرده است، گفت: دولت به همراه بانک مرکزی تلاش کرده است تا با یکپارچه‌سازی ارز‌ها و کاهش فاصله آنها، به ثبات ارزی کشور کمک کند. این اقدام یکی از اولویت‌های دولت است که نه تنها به حذف رانت و فساد می‌انجامد، بلکه از تولید نیز حمایت می‌کند.

وی تاکید کرد: یکی از آثار مثبت این سیاست، حمایت از تولید داخلی است. کالا‌هایی که پیش‌تر با ارز ارزان وارد کشور می‌شدند، حالا با تغییرات ارزی، امکان صادرات برای کالا‌های ایرانی فراهم شده است.

مهاجرانی گفت: برنامه ملی تولید و اشتغال، برنامه ملی حمایت از اقشار آسیب‌پذیر، برنامه ملی رفع ناترازی‌ها، برنامه ملی کاهش تورم  وبرنامه‌های ملی طرح‌های پیشران به عنوان بسته‌های عملیاتی ملی با دستور رئیس جمهور تشکیل شده و با کمک کارشناسان دانشگاهی جلسات به صورت خیلی مشخص و مرتب در حال انجام است.

سخنگوی دولت به مسئله تقویت همکاری‌ها در حوزه انرژی نیز در اجلاس دی ۸ اشاره کرد و یادآور شد: حجم زیادی از منابع انرژی جهان در اختیار کشور‌های مسلمان است و میزان بهره‌برداری ما باید به سمت انرژی‌های تجدید پذیر حرکت کند و تاکید گروه دی ۸ اقتصاد جهانی و افزایش سهم کشور‌های مسلمان است. 

وی در ادامه درباره خاموشی‌ها اظهار کرد: طبق اعلام وزارت نیرو نیروگاه‌های ایران حدود ۹۰ میلیارد متر مکعب سوخت استفاده می‌کنند، ۷۶ میلیارد متر مکعب آن گاز طبیعی طبیعت مابقی سوخت مورد نیاز با مابقی سوخت‌ها تأمین می‌شود. تأمین سوخت تا ۷ درصد کاهش پیدا کرده بود، سعی کردیم گازوئیل را جایگزین آن کنیم. طبق اعلام وزارت نفت این عدد ۲۰۰ افزایش یافته است.

مهاجرانی متناسب سازی سبد انرژی را یکی از مسائل مهم برشمرد و گفت: یک بخشی از حوزه سیاست گذاری انرژی در این است که وسایل کم مصرف تولید کنیم. مردم در این حوزه برای صرفه‌جویی بسیار همکاری کردند، طبق آمار‌های استخراج شده از شرکت ملی گاز و وزارت نیرو حدود ۵۰ درصد مشترکین در حد معمول مصرف هستند.

وی در رابطه با بازگشایی سفارت ایران در سوریه گفت: همانطور که از سوی مقامات رسمی کشور در مورد تحولات سوریه موارد مطرح شده است ما حکومت مورد قبول مردم سوریه را ملاک عمل قرار می‌دهیم، جلوگیری از تروریسم برای پیشگیری از آسیب به خود کشور سوریه و کشور‌های همسایه مهم است و در حال رایزنی‌های دیپلماتیک برای بازگشایی سفارت هستیم.

سخنگوی دولت همچنین در رابطه با اینکه از شرایط بحرانی انرژی با توجه به پویش دو درجه کمتر، گذر کردیم یا خیر گفت: با این پویش ۵ درصد در مصرف گاز و ۳ درصد در مصرف برق صرفه‌جویی را شاهد بودیم، اگر این عدد را به ۱۰ درصد برسانیم از مرحله بحرانی عبور خواهیم کرد. 

مهاجرانی درباره حذف ارز نیمایی اظهار کرد: مردم حق دارند نگران باشند. اگر بگوییم نگران نباشید مثل کسی است که درد دارد و بگوییم درد نداشته باش. سال‌هاست اقتصاد، مردم را اذیت می‌کند. کارشناسان بار‌ها اعلام کردند وجود ارز ترجیحی باعث ایجاد رانت می‌شود. دولت با این اقدام به دنبال حذف رانت و حمایت از تولید است. امکان صادرات با این اقدام فراهم می‌شود. قدرت ارزآوری را افزایش خواهد داد و به اقتصاد کمک می‌کند. اگر اقتصاد جان بگیرد شاهد مهار تورم و بیکاری خواهیم بود. یکی از سیاست‌های اتخاذ شده همین سیاست ارزی است.

وی در ادامه به موضوع اعمال خاموشی‌های برق پرداخت و با تاکید بر اینکه دولت به شدت در تلاش است که جلوی خاموشی‌ها را بگیرد، گفت: برای ایران که دارای این میزان از ذخایر نفت و گاز است شایسته نیست که خاموشی داشته باشیم، اما به هر حال گفتن واقعیت‌ها کمک می‌کند بتوانیم با هم از شرایطی که در آن هستیم عبور کنیم. ‎

مهاجرانی با بیان اینکه در حال حاضر رساندن سوخت مایع گازوئیل به نیروگاه‌ها دو برابر شده و ۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرده، تصریح کرد: امیدواریم که انشالله با افزایش گازرسانی و واردات گاز از برخی کشورها، همانطوری که این چند روز شاهد کاهش خاموشی‌ها و جلوگیری از آسیب به صنعت بودیم، در ادامه هم همین روند دنبال شود. ‎

وی با بیان اینکه حتماً باید صنعت را تقویت بکنیم، گفت: همانطور که مقام معظم رهبری سال‌هاست بر تولید تاکید می‌کنند اگر انتظار داریم تولید تقویت شود، باید انرژی تولید در دسترس قرار بگیرد. طبیعتاً وقتی که در تابستان برق و در فصل زمستان گاز بخش صنعت قطع می‌شود و یا گاز و برق صنعت با هم قطع می‌شود آسیب جدی به این بخش مهم تولید وارد می‌شود. ‎

سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بازار ارز و مداخله دولت ‎در این بازار، گفت: پایه پولی، نقدینگی و شفاف کردن بازار ارز به عنوان سه موضوع اساسی در تیم اقتصادی دولت در دستور کار قرار گرفته است. شفاف کردن ارز یکی از موضوعاتی است که بانک مرکزی آغازگر آن بود و بازار مبادله ارزی را اقدام کرد تا بتواند تقاضای القایی را که شکل می‌گیرد، مدیریت کند. در خصوص سایر موضوعات نیز رئیس جمهور برای کارگروه‌های اقتصادی دستور داده است.

مهاجرانی ادامه داد: با دستور رئیس‌جمهور پنج بسته عملیاتی برنامه‌های ملی در حوزه اقتصاد آغاز شده است که یکی از آنها برنامه ملی کاهش تورم است. برنامه‌های دیگر هم شامل تولید و اشتغال، حمایت از اقشار آسیب پذیر و برنامه ملی رفع ناترازی‌ها می‌شود، این ناترازی‌ها شامل انرژی، بودجه، بانکی، صندوق‌های بازنشستگی و آب می‌شود. با کمک کارشناسان دانشگاهی جلسات به صورت خیلی مشخص و مرتب در حال انجام است و امیدواریم که شاهد وضعیت بهتری در طول مدت زمان معناداری باشیم.

 وی همچنین درخصوص پیگیری‌های دولت در زمینه قاچاق سوخت و اقدامات صورت‌گرفته برای بهبود وضعیت ذخیره‌سازی سوخت و مواد ضروری، اظهار کرد: با دستور ویژه رئیس‌جمهور، هم نماینده ویژه رئیس‌جمهور در حوزه قاچاق کالا و ارز و هم وزارتخانه‌های مربوطه مکلف شدند این موضوع را به دقت بررسی کرده و گزارش جامع‌تری از وضعیت موجود ارائه دهند.

سخنگوی دولت با بیان اینکه این اقدام برای نظم‌بخشی به موضوع و شفاف‌سازی درخصوص اعداد و ارقام مطرح شده است، گفت: برخی از ارقام اعلام شده بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون لیتر تفاوت دارند که نشان‌دهنده عدم دقت در این اعداد است. البته رئیس‌جمهور به‌عنوان رئیس دستگاه اجرایی کشور همواره دغدغه‌های این‌چنینی را پیگیری می‌کند و دستور لازم را صادر کرده است. مهاجرانی به اقدامات انجام‌شده طی ماه‌های اخیر برای بهبود ذخیره‌سازی سوخت و کالا‌ها اشاره و تصریح کرد: این اقدام از اول شهریور آغاز شد و همکاران ما در حال انجام آن هستند.

البته با توجه به شروع فصل سرد در بخش‌های شمالی کشور، به ویژه در استان‌های آذربایجان، ذخیره‌سازی سوخت به اندازه ماه‌های تیر، مرداد و خرداد ممکن نبوده است. اما همچنان این موضوع با جدیت پیگیری می‌شود. وی با بیان اینکه اول شهریور ۱۴۰۳ میزان ذخایر سوخت مایع یعنی گازوئیل ما بین ۴۰ تا ۴۵ درصد زمان مشابه بود و به همین دلیل میزان سوخت کاهش پیدا کرده بود، گفت: ذخیره‌سازی گازوئیل برای مصرف نیروگاه‌ها که باید در ماه‌های گرم سال صورت بگیرد به اندازه لازم انجام نشده بود لذا با توجه به ۹۰۰ هزار انشعاب جدید خانگی، ما با افزایش مصرف گاز مواجه شدیم.

سخنگوی دولت با بیان اینکه میزان هدررفت انرژی در کشور بالا است، تاکید کرد: ما باید در سیاست گذاری‌های خود بخشی را بر حمایت از تولید محصولات کم مصرف قرار دهیم تا مجبور نشویم در مقاطعی که با بحران انرژی مواجه می‌شویم، برای کاهش مصرف به مردم فشار وارد کنیم. مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره برداشت آب از رود ارس، گفت: هرگونه برداشت آبی که از رودی مانند ارس صورت می‌گیرد در چارچوب حقابه جمهوری اسلامی ایران و مطابق با قرارداد‌های موجود از این رودخانه انجام خواهد شد. انتقال آب شرب استاندارد‌هایی دارد که طبیعتاً خود سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو یعنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت نیرو به عنوان متولی اصلی برای تامین آب و سایر نهاد‌ها روی کیفیت آب کار خواهند کرد.

 وی افزود: مطمئناً آب شربی که در اختیار مردم قرار می‌گیرد آب شربی است که استاندارد‌های لازم را خواهد داشت و به هیچ عنوان آبی را که ذره‌ای آلودگی داشته باشد در اختیار مردم قرار نخواهیم داد. ‎

سخنگوی دولت همچنین به برگزاری هفته پژوهش و نمایشگاه فناوری در روز‌های پایانی آذرماه اشاره و اظهار کرد: این دولت دو شعار داشت که یکی از آنها وفاق و دیگری کار کارشناسی بود، کار کارشناسی قاعدتاً از خروجی پژوهش حاصل خواهد شد؛ در واقع مقدار زیادی از خروجی‌هایی که در بازار‌ها دیدیم می‌تواند به آن چیزی که در عرصه زندگی مردم از آن استفاده کنیم تبدیل شود.

گزارش تصویری نشست خبری سخنگوی دولت – ۴ دی ۱۴۰۳

انتهای پیام/

source

توسط jahankhabari.ir