اگر انسجام داشته باشیم، حتی اگر دشمن همه راه‌ها را ببندد، می‌توانیم راه بسازیمبه گزارش عصرپرس، مسعود پزشکیان در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر استانی دولت وفاق ملی به استان خراسان شمالی، پنجشنبه ۶ دی ماه ۱۴۰۳ در دیدار با اقشار مختلف مردم این استان در سالن وررزشی دانشگاه آزاد بجنورد،گفت: خوشحالم که امروز در خدمت شما مردم خوب هستم، برای سخنرانی نیامده ام و در جایگاهی نیستم که بخواهم صحبت کنم. باید به حرف هایی که زدیم و به گفتار و تعهداتمان پایبند باشیم و عمل کنیم .

پزشکیان با تاکید بر اینکه ۴۵ سال است انقلاب کرده ایم و همه گفتیم که مشکلات را حل می کنیم اما نکردیم،گفت: با وحدت و انسجام می توانیم همه مشکلات را حل کنیم و اگر همه راهها هم بسته باشد می توانیم راه جدید بسازیم و به حرکت خود ادامه دهیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه دشمنان مردم ایران نمی خواهند در کشور ما امنیت، ثبات و آرامش وجود داشته باشد، گفت: دشمنان از اختلافات داخلی ما سوء استفاده می کنند تا مانع از پیشرفت ما شوند. اگر با هم و در پشت مقام معظم رهبری و چشم اندازی که ایشان مطرح فرمودند حرکت کنیم، همه مشکلات را حل خواهیم کرد.

پزشکیان با تاکید بر این که با اتحاد و انسجام و کنار گذاشتن اختلافات، می توانیم تمام مشکلات را حل کنیم، گفت: تصور نکنیم که قدرت و یا مملکت مال عده ای خاص است. مملکت مال همه است، مال همه ایرانی هاست و اگر این را بپذیریم که مملکت مال همه ایرانی‌ها است و اگر همه با هم باشیم و دعوا سر کرد، ترک، عرب، عجم و بلوچ نباشد، مشکلات حل می شود.

رییس جمهور با بیان اینکه با کسی دعوا نداریم، گفت: حریم و تمامیت ارضی کشور را با قدرت حفظ می کنیم و به هیچکس اجازه تجاوز و دست درازی نخواهیم داد خودمان هم چشم طمع به خاک هیچ کشوری نداریم.

پزشکیان اظهار داشت: تلاش خواهیم کرد که در دولت موانع را برای حل مشکلات برطرف کنیم، این کاری است که ما می‌توانیم انجام دهیم. متاسفانه از ابتدای فعالیت در دولت با کسری‌ها و کمبودهای زیادی مواجه هستیم.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ناترازی و مصرف بالای انرژی در کشور، گفت: سه تا چهار برابر کشورهایی اروپایی گاز و انرژی مصرف می‌کنیم و این گونه است که با کمبود سوخت و انرژی مواجه شده ایم، بخاطر اینکه اضافه مصرف می‌کنیم، مجبور می شویم گاز کارخانه ها و برق مردم را قطع کنیم.

پزشکیان با انتقاد از روشن بودن لامپ های اضافه در سالن محل سخنرانی و اتلاف انرژی، گفت: چرا در همین سالن با توجه به نور آفتاب، چراغ ها را روشن کرده اید، این عادت بدی است که داریم و استفاده زیاد از وسایل گرمایشی در این سالن چه لزومی دارد  و چرا باید این مکان اینقدر گرم باشد؛ همه باید سعی کنیم در مصرف انرژی مراعات کنیم. 

رئیس جمهور با اشاره به درخواست خود برای کاهش دودرجه ای دمای محیط با هدف کاستن از مصرف بالای انرژی سوخت، اگر درست مصرف کنیم، کسری نمی آوریم، بیشترین منابع نفت، گاز و معادن را داریم، اول باید درست مصرف کنیم و در مرحله بعدی از توانمندهای نخبه‌ها و تولیدکننده‌ها با قدرت پشتیبانی کنیم و بستر را برای رشد و توسعه کشور آماده کنیم، مانع برای آنها ایجاد نکنیم تا مشکل را حل کنند.  

پزشکیان تاکید کرد: حرف همان است، اگر با همدلی حرکت کنیم کشورمان را آباد خواهیم کرد و ما قادریم مشکلات را با کمک هم حل کنیم، در این مسیر نگاه و اولویت ما مناطق محروم است. باید این محرومیت را از بین ببریم. نمی شود ادعای مسلمانی کنیم و به دنیا بگوییم در منطقه بهترین هستیم ولی در کشور افرادی گرفتار نان شب باشند و نتوانند رشد کنند، باید این مشکل را با کمک، همراهی و همدلی کنیم. مطمئن باشید حل خواهیم کرد و این را به شما قول می دهیم. 

رئیس جمهور در پایان سخنان خود در جمع اقشار مختلف مردم خراسان شمالی، گفت: تلاش خواهیم کرد با کشورهای منطقه دوست باشیم، با هیچ ‌کسی دعوا نداریم با هیچ کسی نمی‌خواهیم بجنگیم، می‌خواهیم صلح و امنیت در کشور، منطقه و در دنیا برقرار باشد و همه در امنیت و سلامت با هم زندگی کنند. ما خدمتگزار شما هستیم.

همچنین پیش از آغاز سخنان رئیس جمهور، استاندار خراسان شمالی، نماینده ولی‌فقیه در استان، و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بیان ظرفیت‌ها، چالش‌ها و مطالبات مردم استان پرداختند و دغدغه‌های خود را مطرح کردند.

بهمن نوری، استاندار خراسان شمالی، با خیر مقدم به رئیس جمهور و هیئت همراه، مردم این استان را مردمانی نجیب، صبور و کم‌توقع توصیف کرد و خراسان شمالی را گنجینه‌ای از فرهنگ‌ها و اقوام متنوع دانست.

وی تأکید کرد که اتحاد و همبستگی مردم این استان، سرمایه‌ای گرانبها برای پیشرفت است و اظهار امیدواری کرد که این سفر دستاوردهای مهمی برای خراسان شمالی به همراه داشته باشد.

حجت‌الاسلام و المسلمین نوری، نماینده ولی‌فقیه در استان نیز در سخنان خود بر وفاق و همدلی میان اقوام و مذاهب مختلف در خراسان شمالی تأکید کرد و گفت که این وحدت و همبستگی در این استان، تهدیدهای احتمالی را به فرصتی برای پیشرفت تبدیل کرده است.

وی همچنین بر روحیه ایثارگری مردم این استان تأکید کرد و گفت که خراسان شمالی با تقدیم 3000 شهید و مشارکت همیشگی در عرصه‌های ملی، شایسته بهترین خدمات است.

نماینده ولی فقیه در استان از دولت خواست تا به حل مسائل کلان استان، از جمله کمبود آب، ناترازی بانکی و توسعه زیرساخت‌های آموزشی و خوابگاهی، توجه ویژه داشته باشد.

در ادامه دکتر پاک مهر، نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به ظرفیت‌های خراسان شمالی از جمله 300 کیلومتر مرز مشترک با ترکمنستان و منابع طبیعی غنی، خواستار بهره‌مندی استان از امکاناتی نظیر گذرگاه‌ها و بازارچه‌های مرزی شد.

وی همچنین مشکلات مربوط به پروژه‌های نیمه‌تمام مانند راه‌آهن گرگان-بجنورد-مشهد، پتروشیمی و سیمان سمنگان را مطرح کرد و گفت: این پروژه‌ها، در صورت تکمیل، می‌توانند تحول بزرگی در اقتصاد استان ایجاد کنند.

پاک مهر همچنین به بحران منابع آب، ضعف زیرساخت‌های حمل‌ونقل و نبود پروازهای منظم اشاره کرد و خواستار تخصیص اعتبارات لازم برای حل این مشکلات شد.

محمدمهدی شهریاری، نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، گرمه، جاجرم و راز و جرگلان نیز، در سخنان خود به مشکلات کلی کشور و اثرات آن بر استان پرداخت.

وی گفت: مشکلات اقتصادی و ناترازی بودجه تأثیر مستقیمی بر معیشت مردم و بخش‌های مختلف از جمله آموزش و بهداشت گذاشته است. برای حل این مشکلات، نیازمند تغییر ساختارهای کلان اقتصادی و رفع تحریم‌ها هستیم.

شهریاری همچنین به مسائل خاص خراسان شمالی اشاره کرد و گفت: تقسیم خراسان بزرگ به سه استان، سهم شایسته‌ای به خراسان شمالی نداده است و این موضوع باید پیگیری شود.

وی به ضرورت سرمایه‌گذاری در استان تأکید کرد و افزود: دولت باید با استفاده از نهادهایی مانند شستا، ایمیدرو، بنیاد مستضعفان، سرمایه‌گذاری در استان را تقویت کند. این استان در حوزه کشاورزی و دامداری ظرفیت‌های بالایی دارد، اما کشاورزان و دامداران به دلیل نبود حمایت کافی، دچار مشکلات جدی شده‌اند.

شهریاری همچنین بر اهمیت توسعه راه‌ها، پروژه‌های ریلی و زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی تأکید کرد و خواستار تخصیص اعتبارات ویژه برای حل این مشکلات شد.

در پایان این مراسم، رئیس جمهور با اهدای بازوبند پهلوانی به آقای سعید عباسی، قهرمان قهرمانان کشتی باچوخه، از افتخارآفرینی این ورزشکار تقدیر کرد. کشتی باچوخه یکی از کهن‌ترین ورزش‌های ایران و نمادی از فرهنگ و پهلوانی در خراسان شمالی است. این ورزش سنتی که در میان عشایر و روستاییان منطقه رواج دارد، بازتابی از قدرت، مهارت و شرافت پهلوانی است. ورزشکاران در کشتی باچوخه با لباسی خاص به نام “چوخه” به رقابت می‌پردازند و اصول این ورزش بر احترام و مردانگی بنا شده است. اهدای این بازوبند، نمادی از قدردانی از فرهنگ و تاریخ غنی خراسان شمالی بود.

source

توسط jahankhabari.ir