در حالیکه گزارشها از نزدیک شدن حماس و اسرائيل از رسیدن به توافق آتشبس خبر میدهند هر دو طرف روز چهارشنبه یکدیگر را به «پیچیدهتر کردن تلاشها برای آتشبس» متهم کردند.
دو طرف اکنون بیش از هر زمان دیگری به دستیابی توافقی نزدیک شدهاند که ممکن است به آزادی دهها گروگان در غزه منجر شود و به رنج فلسطینیهایی که خانه و کاشانهشان ویران شده پایان دهد با این حال، مذاکرات پیشتر نیز به مراحل پایانی رسیده بود اما ناگهان فروپاشید.
با وجود اینکه اسرائیل و حماس ابراز خوشبینی کردهاند که پیشرفتهایی در مسیر توافق حاصل شده، اما همچنان اختلافاتی بر سر تبادل گروگانها با زندانیان فلسطینی و خروج نیروهای اسرائیلی از غزه باقی مانده است.
حماس روز چهارشنبه اسرائیل را متهم کرد که شرایط جدیدی در مورد خروج از غزه، آزادی زندانیان و بازگشت آوارگان مطرح کرده که باعث تأخیر در توافق شده است. دولت اسرائیل نیز حماس را به نقض تفاهماتی که پیشتر به دست آمده بود متهم کرد. با این حال، هر دو طرف اعلام کردند که مذاکرات همچنان ادامه دارد.
تیم مذاکرهکننده اسرائیل که اعضایی از دستگاههای اطلاعاتی و ارتش این کشور را شامل میشود، عصر سهشنبه پس از یک هفته «مذاکرات مهم و سرنوشتساز» برای مشورت داخلی از قطر به اسرائيل بازگشت.
اسرائیل میگوید حدود ۱۰۰ گروگان همچنان در غزه باقی ماندهاند که حداقل یک سوم آنها به احتمال زیاد در جریان حمله ۷ اکتبر یا در اسارت کشته شدهاند.
مذاکرات پراکنده برای یک سال ادامه داشته، اما در هفتههای اخیر تلاشها برای دستیابی به توافق شدت گرفته است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب آمریکا که ماه آینده برای دوره دوم وارد کاخ سفید میشود، خواستار آزادی فوری گروگانهای اسرائیلی شده و در شبکههای اجتماعی هشدار داده که اگر آنها پیش از آغاز ریاست جمهوری او آزاد نشوند، «تاوان سنگینی» در انتظار خواهد بود.
خانوادههای گروگانها از دولت اسرائیل خواستهاند که پیش از مراسم تحلیف ترامپ به یک آتشبس دست یابد. پس از بازگشت تیم عالیرتبه مذاکرات اسرائیل از دوحه در این هفته، خانوادههای گروگانها در تلآویو کنفرانسی اضطراری برگزار کردند و خواستار آتشبس و پایان کامل جنگ شدند.
در همین حال اوضاع انسانی در غزه هم بیش از هر زمانی فاجعهبار شده و گرسنگی و کمبود امکانات بهداشتی، غذایی و آب آشامیدنی بیداد میکند. سازمانهای حقوق بشری اسرائيل را متهم میکنند که عامدانه اجازه رسیدن کمکهای انساندوستانه را به نوار غزه نمیدهد و تصاویری هم در شبکههای اجتماعی منتشر شده که گروهی از شهروندان اسرائيلی بار کامیونهای حامل کمکها که راهی غزه هستند را خالی و آنرا در جاده بیرون میریزند.
سازمان عفو بینالملل، اسرائيل را متهم کرده که در غزه در حال نسلکشی است. دیوان کیفری بینالمللی هم پیشتر حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت، نخست وزیر و وزیر دفاع پیشین اسرائيل را به دلیل ارتکاب جنایت جنگی صادر کرده بود. نهادهای بینالمللی و کشورهای غربی هم بارها خواستار پایان حملات اسرائيل به این باریکه که بیش از ۴۵ هزار فلسطینی را کشته و غزه را به طور کامل ویران کرده شدهاند. با وجود اینکه بیش از نیمی از کشتههای فلسطینیها در غزه زنان و کودکان هستند، دولت نتانیاهو همچنان به حملات خود ادامه میدهد و هر روز آمار جدیدی از کسانی که در اثر حملات اسرائيل در غزه جان خود را از دست میدهند منتشر میشود.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
این تهاجم باعث ویرانی گسترده و آوارگی حدود ۹۰ درصد از جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه شده است که بسیاری از آنها آواره شدهاند. صدها هزار نفر اکنون در اردوگاههای شلوغ و غیربهداشتی در امتداد ساحل زندگی میکنند، در حالی که زمستان سرد و بارانی فرا رسیده و چشماندازی هم برای پایان حملات اسرائيل متصور نیست.
source
سئو سایت