فرهیختگان نوشت: آن تعداد نماینده مجلسی که در آستانه تصمیم شورایعالی فضای مجازی نامه بدون اسم در مخالفت با اصلاح تصمیمات قبلی بیرون میدهند، فرزندخوانده همان دیدگاه منجمدیاند که در سیاست خارجی توافق را حرام و منکر میداند.
رویداد ۲۴| روزنامه فرهیختگان با بررسی فرایندی که جامعه را نسبت به موضوعاتی، چون مذاکره، فیلترینگ و… شرطی کرده و نقش سیاستمداران در این وضعیت نوشت: «یکی بحث سیاست خارجی و دیگری سیاستهای مربوط به فضای مجازی. تقریباً رویدادی در جامعه ایران در این سالها رخ نداده که بهنوعی متصل به این دو حوزه نباشد که هرکدام نیز تأثیرات شگرفی بر تصمیم جمعی ایرانیان، کنش گروههای اجتماعی مختلف و تغییرات بنیادین در جامعه ایران داشتهاند. نتیجه بدیهی آن، تغییرات بزرگ در سرنوشت جمعی ما و آینده کشور است.»
این روزنامه در شرح مخاطرات جامعه شرطی شده، نوشت: «جامعهای که بهخاطر دعوای دو دیدگاه صفر و صدی از سیاست خارجی تمام آینده یا آرمانش را در تحولات روابط خارجی جستوجو میکند. سالها تلاش حاکمیت در ایران برای تعدیل نگاه اجتماعی درباره سیاست خارجی هنوز اثربخش نبوده است. دو دیدگاه متضاد موجود یا آب خوردن ما را به توافق مربوط کردند یا از فرصتهای بزرگ برای یک توافق خوب و قابلقبول خارجی استفاده نکردند تا هزینه سوءمدیریتها و نتایج منفی آن در معیشت مردم از جیب آرمانها برود. تا امروز که روی جلد روزنامه دولت توافق با ترامپ تنها فرصت کشور برای بهبود اوضاع معرفی میشود.»
«فرهیختگان» در ادامه به موضوع فضای مجازی و دو دیدگاه مختلف درباره آن پرداخته و نوشته: «برای اصلاح مسیر غلطی که در سالهای قبل رفتیم دو گروه رادیکال باز هم فعالند. رفع فیلتر میتواند از تعمیق «شرطیشدن» جامعه در استفاده از فضای مجازی جلوگیری کند. جامعهای که امکان انسانی، توان فنی و ظرفیت اجتماعی پدیدههای بومی در فضای مجازی را دارد. دست دست کردن در رفع تصمیمات گذشته به اندازه تحقیر توان داخلی در شرطیشدن جامعه اثرگذار است. آن تعداد نماینده مجلسی که در آستانه تصمیم شورایعالی فضای مجازی نامه بدون اسم در مخالفت با اصلاح تصمیمات قبلی بیرون میدهند، فرزندخوانده همان دیدگاه منجمدیاند که در سیاست خارجی توافق را حرام و منکر میداند. برای مدیریت فضای مجازی؛ هم تقدیم امکان و فضای کشور به سکوی خارجی بدون مدیریت و راهبرد کلان خطاست، هم سپردن آن به دیدگاه دو گیگابایتی خشک مغز. اینها مواد لازم برای ساختن جامعه شرطیشدهاند نه بیشتر.»
آقای مومننسب قانون گریز نباشید
فرهیختگان در مطلب دیگری با عنوان «دو گیگ حرف رایگان» از روحالله مؤمننسب، دبیر ستاد امر به معروف استان تهران انتقاد کرده و نوشته: «شما میتوانید مخالف رفع فیلتر باشید؛ ولی برای استدلالتان زمین و زمان را به هم ندوزید و قانونگریز نباشید».
این روزنامه اصولگرا نوشته: «روحالله مؤمننسب، دبیر ستاد امر به معروف استان تهران در شاهکاری جدید، رفع فیلتر واتساپ و گوگلپلی را نهتنها خیانت به انقلاب، بلکه اجرای «دستور نتانیاهو» معرفی کرده و شأن قانونی یک شورای عالی را زیر سؤال برده است. این واقعاً خطرناک است که برخی، قوانین را فقط وقتی مقدس میدانند که به نفعشان باشد. مؤمننسب تا دیروز در حمایت از قوانین حجاب و عفاف، تمام منتقدان را به قانونگریزی متهم میکرد و با صدایی رسا میگفت که قانون، قانون است و باید اطاعت شود. اما امروز که شورای عالی فضای مجازی تصمیمی گرفته و قانونی تصویب کرده، ناگهان همان اصل مقدس به خاک افتاده و در قاموس ایشان، «خیانت» و «اجرای دستور نتانیاهو» نام گرفته است.
آقای مؤمننسب! این تغییر سریع مواضع شما نشان میدهد که برایتان قانون، نه اصل ثابتی برای نظم و عدالت، بلکه ابزاری برای دفاع از سلیقه و منافع شخصی است. اگر دیروز اطاعت از قانون، واجب و بیچونوچرا بود، چرا امروز که این قانون در جهت خلاف نظرات شماست، با آن میستیزید؟»
«فرهیختگان» در ادامه آورده است: «چگونه هر منتقدی که خلاف نظر شما حرفی بزند، ناگهان به لشکر مجازی غرب، تبدیل میشود؟ فارغ از این کسی که خودش سابقه سرلشکری در فضای مجازی را دارد و به آن افتخار میکند، نمیتواند از لشکرکشی در این فضا بگوید».
«فرهیختگان» نوشته: «بهجای تشبیهات ناروا و متهم کردن دیگران، بد نیست کمی به این فکر کنید که شاید ایراد از زاویه دید خودتان باشد. قبول کنید که تغییر و پیشرفت حتی اگر تلخ باشد، بخشی از مسیر طبیعی هر جامعهای است. شاید وقت آن رسیده که چکش را زمین بگذارید و به جای تخریب، کمی گوش کنید و ببینید که جهان فراتر از دایره کوچک سلایق شما چطور پیش میرود.»
source