رهبر معظم انقلاب در دیدار هزاران نفر از مداحان و شاعران اهلبیت(ع) درباره مسائل منطقه بر موضوعاتی چون برنامه دوگانه آمریکا برای تسلط بر کشورها با محوریت دو چیز؛ ایجاد استبداد یا هرجومرج و اغتشاش، سر برآوردن یک مجموعه شرافتمند قوی در سوریه، تبیین نمونهای از گزافهگوییهای دشمنان مبنی بر سخنان یک مقام آمریکایی با مضمون پنهان «کمک و حمایت از هر کسی که در ایران اغتشاش کند»، تظاهر عنصر صهیونی به پیروزی، بهتر بودن فردای منطقه از امروز منطقه، عدم وجود نیروی نیابتی در منطقه نیروی و ترساندن و هراس افکندن ابزار عمده دشمن، تصریح کردند.
در این راستا قاسم حبیبزاده، کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با ایکنا، درباره نقش آمریکا و رژیم صهیونیستی در بحران سوریه با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب بر برنامه آمریکا برای تسلط بر کشورهای منطقه، گفت: هرچه در منطقه، ملتها بیدارتر میشوند، حکومتها را وادار میکنند تا مستقلانهتر عمل کنند و جبهه مقاومت نیز در راستای صیانت از منافع ملتها، قدرتمندانهتر عمل میکند. طبیعی است که نظام سلطه در واکنش به این موضوع، طراحیهایی انجام میدهد که محور آن بیثباتسازی منطقه است.
بیشتر بخوانید:
وی افزود: هرچه منطقه به سمت بیثباتی بیشتری پیش رود، نشان میدهد اهداف نظام سلطه بیشتر محقق شده و ملتهای منطقه از رسیدن به اهداف و احقاق حقوق خود دورتر میشوند.
شعارهای عوامفریبانه نظام سلطه
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: حضور نظام سلطه در منطقه علیرغم شعارهای عوام فریبانه مانند تأمین امنیت و ثبات منطقه یا مقابله با تروریسم در منطقه و ایجاد پایگاه نظامی و اعزام نیرو، در واقع برای اجرای طرحها و نقشههایی در جهت غارت منابع منطقه و تقویت سلطه بر این کشورهاست.
وی ادامه داد: در واقع آمریکاییها و متحدان آن در هر جایی که حضور پیدا کردند به تجربه ثابت شده که ناامنیهای آن منطقه بیشتر شده لذا آنچه این روزها در سوریه میبینیم در راستای همین هدف کلان راهبردی نظام سلطه است و برخی از کشورها به دلیل منافع زودگذر منطقهای خود در این دام بزرگ وارد شده و در آینده به طور قطع گرفتار خواهند شد.
حبیبزاده درباره اینکه پس از سقوط دولت بشار اسد برخی این تحلیل را مطرح کردند که محور مقاومت از بین رفته و ایران نیروهای نیابتی خود را از دست داده، حال آنکه رهبر معظم انقلاب بر عدم وجود نیروی نیابتی از سوی جمهوری اسلامی ایران در منطقه تأکید کردند، گفت: جمهوری اسلامی ایران به دلیل رویکرد مکتبی به هر مظلومی در منطقه که درخواست کمک و یاری کند، به منظور مقابله با نظام سلطه به منزله دشمن مشترک تمام ملتها، کمکرسانی خواهد کرد.
تعبیر اشتباه از مقاومت به جنگطلبی
وی تصریح کرد: در عین حال جمهوری اسلامی ایران برای حفظ امنیت ملی خود هنگامی که ناامنی و گروه تروریستی فراگیری در نقطهای ایجاد میشود و جزء اهداف کلان آن، ناامن کردن ایران است، بدیهی است به گروههایی که با تروریستها و گروههای وابسته به نظام سلطه مقابله میکنند و همچنین متحدان خود، کمک می کند اما همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند نگاه ما به آنها، نیابتی نیست بلکه نگاه ما، اتحادی است و آنها متحد ما محسوب میشوند.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: طبیعی است که در منطقه بحث منافع ملی ما نیز مطرح است. اگر به دنبال برقراری کریدورهای ابریشم از شرق به غرب، جنوب به شمال و شمال به جنوب هستیم و نظام سلطه برخی از این کشورها را ناامن میکند، ما به امنیت این کشورها کمک میکنیم چرا که منافع ملی ما نیز لحاظ شده است. از این منظر یک رویکرد سهگانه را داریم و در کمک به متحدان خود در منطقه با توجه به این موارد، کوتاهی نخواهیم کرد.
حبیبزاده به تفکر مقاومت در منطقه اشاره کرد و گفت: چند تئوری وجود دارد؛ یک تئوری جنگطلبانه است و تئوری دیگر صلحآمیز یا صلحطلبانه است. دین اسلام به ما میگوید تا دنبال صلح باشیم. صلحی که شرافتمندانه، پایدار و عادلانه بوده و حقوق ملتها در آن رعایت شود. ما در مقابل تئوری جنگطلبانه نظام سلطه، نظریه و تئوری مقاومت را در پیش گرفتهایم اما برخی این مقاومت را به جنگطلبی تعبیر میکنند و این اشتباه است.
تسلیم شدن به اسم سازش
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: از طرفی برخی به دلیل عدم شجاعت برای مقاومت و به اسم سازش، تئوری تسلیمطلبی را مطرح میکنند. وقتی هم که هزینههای زیادی پرداخت میکنند خیلی نیز از هزینههای تسلیم و سازش سخن نمیگویند.
وی اظهار کرد: آنچه شواهد میدانی تا کنون در منطقه نشان داده، این است که تئوری مقاومت توانسته حقوق ملتها را تحقق ببخشد و از قِبَل تئوری سازش و تسلیم، جز ناامنی و پایمال شدن حقوق ملتها، چیزی حاصل نشده است.
حبیبزاده درباره سناریوهای احتمالی ایران در ارتباط با دولت آتی سوریه، گفت: فعلاً سوریه در دوره گذار به سر میبرد و اکنون زود است که درباره آینده رابطه با سوریه صحبت کنیم. باید اجازه دهیم ببینیم در سوریه، دولت فراگیر منتج از آرای مردم شکل میگیرد یا خیر؟! یا براساس برنامه و طراحیهای رژیم صهیونیستی و آمریکاییها سوریه به سمت بیثباتی عمیق حرکت میکند. بنابرین متناسب با تحولات سوریه میتوانیم نوع روابط و مناسبات را با حکومت بعدی سوریه تعیین کنیم.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام
source